Σε άθλια και επικίνδυνη κατάσταση το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων Θεσσαλονίκης

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Το κτήριο δεν είναι απλώς ακατάλληλο για σχολείο, αλλά είναι και επικίνδυνο για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. – Καταγγελία της ΛΑ.ΣΥ Νεάπολης – Συκεών

Δεν είναι η πρώτη φορά που η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει καταγγείλει τη διοίκηση του Δήμου γιατί επιτρέπει να χρησιμοποιείται σαν σχολείο ένα κτήριο που κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα (για κελιά καλογραιών), το οποίο, παρά τις όποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει κατά καιρούς, δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προδιαγραφές ενός ασφαλούς σχολικού κτηρίου, ειδικά για μικρούς μαθητές.

Χρόνια τώρα γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν να κατασκευαστούν νέα σύγχρονα και ασφαλή σχολεία στην περιοχή για τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες της δημοτικής κοινότητας των Πεύκων.

Αυτή η κατάσταση όμως δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Το κτήριο δεν είναι απλώς ακατάλληλο για σχολείο, αλλά είναι και επικίνδυνο για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Εκτός από την παλαιότητα του κτηρίου, τις μικρές αίθουσες και τον περιορισμένο αύλειο χώρο, η σκάλα που οδηγεί στον επάνω όροφο είναι επικίνδυνη να πέσει από στιγμή σε στιγμή, λόγω της πλήρους οξείδωσης των μεταλλικών δοκαριών που την στηρίζουν, με ορατό τον κίνδυνο ενός σοβαρού  ατυχήματος με θύματα τους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νεάπολης-Συκεών απαιτεί:
·        Την άμεση επισκευή της σκάλας με τη διακοπή λειτουργίας του συγκεκριμένου σχολικού κτηρίου έως ότου κατασκευαστεί, και την μεταφορά των μαθητών σε άλλο κατάλληλο και ασφαλή χώρο με ευθύνη του Δήμου.
·        Τον άμεσο στατικό έλεγχο όλων των σχολείων, με προτεραιότητα του συγκεκριμένου κτηρίου, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου που να βεβαιώσει ότι πληροί τις προϋποθέσεις για να λειτουργήσει με ασφάλεια σαν σχολείο.
·        Η διοίκηση του Δήμου να ξεκινήσει την ανέγερση όλων των αναγκαίων σύγχρονων σχολικών κτηρίων με την άμεση κρατική χρηματοδότηση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: