Προβοκάτσια ολκής Πορτοσάλτε κατά εκπαιδευτικών – Παρουσίασε ως πίεση “αριστερούληδων” απόφαση της ΔΑΚΕ και της ΣΥΝΕΚ στην ΟΛΜΕ

Στη θέση του έβαλε τον προπαγανδιστή η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί αποτελούν χρόνια τώρα έναν από τους αγαπημένους στόχου κοινωνικού αυτοματισμού, ο οποίος εντάθηκε αυτή την περίοδο της υγειονομικής κρίσης. Αρχικά μίλησαν για “τεμπέληδες” που “κάθονται” στην καραντίνα και πληρώνονται “χωρίς να κάνουν τίποτε”, στη συνέχεια παρουσιάστηκαν ως “τεχνολογικά αναλφάβητοι” υπεύθυνοι για τις δυσλειτουργίες και τις ανεπάρκειες της τηλεκπαίδευσης, παρά την τεράστια αυταπάρνηση που έδειξαν δάσκαλοι και καθηγητές για να μείνουν στο πλευρό των μαθητών τους μέσα από τις πλατφόρμες αυτές και κάθε πρόσφορο τρόπο, ενώ τώρα γίνεται προσπάθεια να απαξιωθούν οι δίκαιες αντιδράσεις τους για τους όρους ανοίγματος των σχολικών μονάδων. Σαν έτοιμος από καιρό, ο “μάστορας” της καθεστωτικές προπαγάνδας Άρης Πορτοσάλτε, έφτασε στο σημείο να γυρίσει την πραγματικότητα με τα πόδια στον αέρα, ισχυριζόμενος ότι η χθεσινή απεργία της ΟΛΜΕ ήταν αποτέλεσμα πίεση των “αριστερούληδων”, όταν η αλήθεια είναι πως επρόκειτο για απόφαση της ΔΑΚΕ και της ΣΥΝΕΚ. Ο Πορτοσάλτε δε σταμάτησε εκεί, αλλά και όταν ακόμα η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών διαμαρτυρήθηκε μετά το τέλος της εκπομπής του δημοσιογράφου και έστειλε όλα τα στοιχεία σχετικά με τις θέσεις της, εκείνος την επομένη όχι απλά δεν τις διάβασε, όπως θα ήταν δεοντολογικά σωστό, αλλά επιδόθηκε σε ειρωνείες. Σε ανακοίνωσή της, η ΑΣΕ ξεκαθαρίζει τα πράγματα, αναδεικνύοντας αφενός τις αισχρές πρακτικές του Πορτοσάλτε και των ομοίων του, κι αφετέρου τη στάση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ, που αντικειμενικά με τη στάση της δίνει πάτημα στην κατασυκοφάντηση ολόκληρου του κλάδου και τη συσκότιση των τεράστιων ευθυνών της κυβέρνησης σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή επανέναρξη των μαθημάτων με φυσική παρουσία μαθητών κι εκπαιδευτικών.

Για συνειδητή προβοκάτσια που εξυπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης, καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» το δημοσιογραφικό συγκρότημα «ΣΚΑΪ» – «Καθημερινή» και τον δημοσιογράφο Α. Πορτοσάλτε, ο οποίος διέσπειρε την απαράδεκτη ψευδή δήλωση ότι η απόφαση της ΟΛΜΕ για την απεργία στις 6 Μάη είναι προϊόν της πίεσης των «αριστερούληδων», αποκρύπτοντας ότι η απόφαση πάρθηκε από τις παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι η ΑΣΕ, σε επικοινωνία που ακολούθησε, ξεκαθάρισε τη στάση της και του υπέδειξε το αναληθές της δήλωσής του, ο ίδιος την επομένη δεν διάβασε ως όφειλε την επίσημη θέση της, τη διαστρέβλωσε και απάντησε με ειρωνικό τρόπο.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΣΕ τονίζει αναλυτικά:

«Καταγγέλλουμε την προβοκάτσια που στήθηκε από το γνωστό συγκρότημα “ΣΚΑΪ” – “Καθημερινή” και τον γνωστό για το ρόλο του δημοσιογράφο Α. Πορτοσάλτε. Μετά τη λήξη της συνέντευξης με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, διέσπειρε την απαράδεκτη ψευδή δήλωση ότι η απόφαση της ΟΛΜΕ για την απεργία στις 6 Μάη είναι προϊόν της πίεσης των “αριστερούληδων” στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ και για αυτό πήρε μια απόφαση “μπαταριά στον αέρα”.

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι αυτή η ψευδής είδηση είναι προϊόν άγνοιας σε συνδυασμό με το γνωστό μένος του δημοσιογράφου απέναντι στους εκπαιδευτικούς και το λαϊκό κίνημα. Τα γεγονότα όμως έχουν ως εξής:  Μετά το τέλος της εκπομπής διαμαρτυρηθήκαμε έντονα, μας απάντησε ζητώντας συνοπτικά τη θέση μας και τον ενημερώσαμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι προϊόν της πλειοψηφίας ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ και ότι η παράταξή μας την καταψήφισε και του γνωστοποιήσαμε τη θέση μας στέλνοντάς του αναλυτικές τις δημόσιες ανακοινώσεις μας. Επανήλθε την επόμενη ημέρα στην εκπομπή και ενώ επικαλέστηκε ονομαστικά τη διαμαρτυρία μας, δεν διάβασε ως όφειλε την επίσημη θέση μας, τη διαστρέβλωσε και απάντησε με ειρωνικό τρόπο. Απέκρυψε συνειδητά ότι η ΔΑΚΕ μαζί με τη ΣΥΝΕΚ ψήφισε τη συγκεκριμένη απόφαση.

Συνάδελφοι, το περιστατικό δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο.

Εδώ και αρκετούς μήνες εξελίσσεται ένα οργανωμένο σχέδιο έτσι ώστε να σπιλωθεί ο κλάδος των εκπαιδευτικών, να παρουσιαστούμε ως ανίκανοι, τεμπέληδες, ανεπαρκείς. Ο στόχος σαφής: Να δημιουργηθούν αρνητικά αντανακλαστικά στην κοινωνία για τους εκπαιδευτικούς, να είναι στον “αέρα” οι δίκαιοι αγώνες και τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, να περάσει το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και πιο ειδικά οι αναδιαρθρώσεις στο περιεχόμενο του σχολείου και η “αξιολόγηση”.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι επιθέσεις είναι συνεχόμενες και από διαφορετικές πλευρές. Η “Καθημερινή” παρουσιάζει τους συναδέλφους ότι είναι νωθροί και σε αφασία, ο αρχιεπίσκοπος παρουσιάζει τον κλάδο ως τεμπέληδες, μέχρι ελεεινές επιθέσεις από γνωστά φασιστοειδή τύπου Τζήμερου και Βελόπουλου. Η επίθεση εντάθηκε εν μέσω πανδημίας και στο ξεκίνημα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας από διάφορα παπαγαλάκια τύπου Τέλογλου, ακόμα και από την κρατική τηλεόραση. Ο κλάδος, χιλιάδες συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα με τη στάση, την πρωτόγνωρη – πρωτόβουλη προσπάθεια να έρθουμε σε επαφή με τους μαθητές μας και να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο, καταφέραμε να τσαλακώσουμε αυτή την επιχειρηματολογία, να αναδείξουμε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που πρακτικά πέταξε το “μπαλάκι” στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Το σχέδιο αυτό κορυφώνεται αυτές τις ημέρες με την επαναλειτουργία των σχολείων, παίρνει χαρακτηριστικά προβοκάτσιας. Ομοβροντία σχεδόν από όλα τα μέσα ενημέρωσης απέναντι στους εκπαιδευτικούς, συνολικά στην ηθική υπόσταση του κλάδου. Τα τεράστια διαχρονικά προβλήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων, της υλικοτεχνικής υποδομής, των ελλείψεων σε προσωπικό (καθηγητές, καθαρίστριες κλπ.), της υποχρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών, που σε πολλές περιπτώσεις κάνουν αδύνατη την εφαρμογή των μέτρων που οι ειδικοί επιστήμονες αποφάσισαν για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων είναι “ψιλά γράμματα” για αυτούς. Δεν βρίσκουν καμία ευθύνη και για τη σημερινή κυβέρνηση, που δεν έκανε και ούτε σχεδιάζει τίποτα για να τα επιλύσει και αποδίδουν την ευθύνη στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Άλλοθι σ’ αυτήν τη σχεδιασμένη επίθεση έδωσε και δίνει η στάση της ηγεσίας των δυνάμεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΛΜΕ. Αρχικά διατύπωσαν τη θέση να μην επαναλειτουργήσουν τα σχολεία εκτός της Γ’ Λυκείου, προτάσσοντας το έωλο επιχείρημα ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει μεγάλη παιδαγωγική αξία από την επαναλειτουργία των σχολείων για το διάστημα που απομένει. Απαξίωσαν μ’ αυτό τον τρόπο το ρόλο του δημόσιου σχολείου και των χιλιάδων συναδέλφων που δίνουμε μάχη σε όλη την Ελλάδα, ώρα την ώρα, για να ανταποκριθούμε στον παιδαγωγικό μας ρόλο, να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο στους μαθητές μας παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες.

Η απόφαση της ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε απεργία στις 6 Μάη, χωρίς να προγραμματίζει καμία κινητοποίηση, και να καλέσει τους εκπαιδευτικούς να πάρουν οποιασδήποτε μορφής άδεια (κανονικές, αναρρωτικές κλπ.), προκειμένου να μην παρευρεθούν στο σχολείο τις επόμενες δύο μέρες, πυροδότησε την πρωτοφανή επίθεση που δεχτήκαμε τις τελευταίες ημέρες. Δηλαδή με διάφορα τερτίπια να απέχουν οι συνάδελφοι, αντί οι Σύλλογοι Διδασκόντων να καταγράψουν τα τεράστια προβλήματα, να αναδείξουν επιθετικά τις ευθύνες της κυβέρνησης και με δυναμικές κινητοποιήσεις τα Σωματεία να επιβάλουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων.

Τέτοιου είδους συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν την αποκλειστική ευθύνη για το διασυρμό και την απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος που προσπαθούν να περάσουν οι κάθε λογής αντιδραστικές συστημικές δυνάμεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους με τη μαχητική τους στάση το επόμενο διάστημα να υπερασπιστούν το κύρος μας ως εκπαιδευτικοί, την ηθική υπόσταση του κλάδου. Να συγκρουστούμε εφ’ όλης της ύλης με την κυβέρνηση και τα διάφορα παπαγαλάκια της, να ανατρέψουμε το σχεδιασμό της, μέσω της σπίλωσης του κλάδου, να περάσει το πολυνομοσχέδιο. Να υπερασπιστούμε τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, τα Σωματεία μας, αλλά και το θεσμό της Ομοσπονδίας που η πλειοψηφία της τον απαξιώνει».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: