Όταν η ΚΝΕ συνάντησε το Ρουκ-Ζουκ

Τα μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ περιλαμβάνουν πολλές δραστηριότητες κι ανάμεσά τους μια εκδοχή-διασκευή του γνωστού τηλεπαιχνιδιού…

Για κάποιους είναι μακρινή ανάμνηση από τη δεκαετία του 90′, με τη Μαίρη Μηλιαρέση. Τότε που οι σημερινοί Κνίτες μαθητές δεν υπήρχαν καν ως σκέψη στο μυαλό των γονιών τους.

Άλλοι έπιασαν το νήμα στην επανέκδοση του τηλεπαιχνιδιού με τη Μακρυπούλια. Η οποία ωστόσο θα περνούσε τελείως αδιάφορη για τα δικά μας κριτήρια, αν δεν υπήρχε και η μεταφορά-διασκευή του Ρουκ-Ζουκ στα μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, με τίτλο “κάψε τα σενάρια και γράψε το δικό σου”.

Ρε λες να είναι συντρόφισσα;

Έτσι λοιπόν, διαβάζουμε για παράδειγμα στο πρόγραμμα του σημερινού μαθητικού Φεστιβάλ στην Κέρκυρα, ανάμεσα σε διάφορες άλλες δραστηριότητες: “παιχνίδι Ρουκ-Ζουκ”.

Κι αν αναρωτιέστε πώς μπορεί να είναι από ταξική, πολιτική σκοπιά ένα “κόκκινο Ρουκ-Ζουκ”, δεν έχουμε ιδέα. Μπορείτε όμως να δείτε παρακάτω ίσως την πιο “πολιτική” στιγμή του παιχνιδιού, με μια ευτυχισμένη κοπέλα που κάπου έχει ακούσει το όνομα Άδωνις Γεωργιάδης,  αλλά κατά βάση το αγνοεί.

Παράλληλα μπορείτε να δείτε μερικές άλλες, πιο ανάλαφρες στιγμές του παιχνιδιού…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: