Οι κάμερες, φανερές ή κρυφές δεν έχουν θέση στις σχολικές τάξεις. Στα θρανία κάθονται παιδιά και όχι αντικείμενα – Σύλλογοι Γονέων στην Ικαρία αντιτίθενται στη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων!

“Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν είναι για «ζωντανή μετάδοση», ούτε για παρακολούθηση από την οθόνη του υπολογιστή από τον οποιονδήποτε έχει πρόσβαση.”

Την πλήρη αντίθεσή τους στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για ονλάιν μετάδοση των μαθημάτων μέσω υπολογιστή εκφράζουν σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων από διάφορα σχολεία και νηπιαγωγεία της Ικαρίας, σημειώνοντας πως δεν έχει καμία σχέση με την τηλεκπαίδευση και ανοίγει επικίνδυνους δρόμους, τόσο παιδαγωγικά, όσο και σε ό,τι αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων μαθητών και καθηγητών:

Ανακοίνωση – Καταγγελία
για τη «ζωντανή» μετάδοση μαθημάτων από τις αίθουσες διδασκαλίας

Εμείς οι Γονείς και Κηδεμόνες της Ικαρίας εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην τροπολογία για την εξ αποστάσεως τηλεκπαίδευση που κατατέθηκε στη Βουλή στις 8/5 από το Υπ. Παιδείας.

Συγκεκριμένα, προβλέπει τη δυνατότητα της «απευθείας μετάδοσης διδασκαλίας» που πραγματοποιείται δια ζώσης ταυτόχρονα σε μαθητές που συμμετέχουν εξ αποστάσεως σε περίπτωση επιδημικής νόσου. Αυτή η ρύθμιση ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο και παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Το μέτρο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας ότι το μάθημα δεν καταγράφεται και δεν μαγνητοσκοπείται αφού δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό. Την ίδια στιγμή αφήνει ανήλικα παιδιά ανυπεράσπιστα μπροστά σε οποιονδήποτε «καλοθελητή»!

Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν είναι για «ζωντανή μετάδοση», ούτε για παρακολούθηση από την οθόνη του υπολογιστή από τον οποιονδήποτε έχει πρόσβαση. Το Υπουργείο Παιδείας χωρίς να λογαριάζει τίποτα, μετατρέπει τα σχολικά μαθήματα στην κυριολεξία σε αρένα «ζωντανής μετάδοσης» υπό το βλέμμα του «Mεγάλου Αδερφού ». Η τροπολογία του Υπ. Παιδείας ουσιαστικά κλείνει το μάτι σε όποιον μαθητή δεν θέλει να έρθει στο σχολείο, να παρακολουθεί το μάθημα από το σπίτι του! Δηλαδή, η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία να μην είναι υποχρεωτική για όλους!

Οι κάμερες, φανερές ή κρυφές δεν έχουν θέση στις σχολικές τάξεις.
Στα θρανία κάθονται παιδιά και όχι αντικείμενα!

Το μάθημα δεν είναι διάλεξη. Έχει λάθος απαντήσεις, αμηχανία, μαθησιακές δυσκολίες. Είναι αλλιώς να το διαχειρίζεται όλο αυτό ένας εκπαιδευτικός και αλλιώς να μπαίνει σε «ζωντανή μετάδοση» προς τρίτους και να κινδυνεύει να γίνει αντικείμενο γενικού σχολιασμού!
Εμείς οι γονείς αρνούμαστε να εκθέσουμε τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς τους σε τέτοιο κίνδυνο. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να μην εφαρμοστεί στην πράξη αυτή η απαράδεκτη διαδικασία μετατροπής των σχολικών χώρων σε «δωμάτια Μεγάλου Αδελφού».

Τα Διοικητικά Συμβούλια:

 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΥ
 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΥ
 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΥ
 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΥ
 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΥ
 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΥ
 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΡΑΧΩΝ
 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΓ.ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΡΑΧΩΝ
 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ& ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ- ΛΥΚΕΙΟΥ ΡΑΧΩΝ
 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΥΔΗΛΟΥ
 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΥΔΗΛΟΥ
 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΥΔΗΛΟΥ
 • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΕΕΚ ΕΥΔΗΛΟΥ
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: