Μιλιταρισμός για αρχάριους – Ανατριχιαστικές εικόνες με στρατιωτικά γυμνάσια σε παιδιά δημοτικού

Ο εκπαιδευτικός έκανε τον λοχία, βλέποντας τα παιδιά σαν φαντάρους και δίνοντάς τους στρατιωτικά παραγγέλματα.

Κάποια πράγματα καλλιεργούνται και περνάνε στα παιδιά εξ απαλών ονύχων. Και αυτό το γνωρίζει ο εκπαιδευτικός που μπέρδεψε τον ρόλο του και παρίστανε τον εκπαιδευτή των φαντάρων, δίνοντας ουσιαστικά στρατιωτικά παραγγέλματα σε μικρά παιδιά του δημοτικού: προσχή, ανάπαυση και βήμα…

Οι εικόνες στο βίντεο που ακολουθεί είναι -χωρίς υπερβολή- ανατριχιαστικές. Και από τις πιο ανατριχιαστικές “λεπτομέρειες” η εικόνα ενός παιδιού που είναι στο αναπηρικό καροτσάκι και συμμετέχει κανονικά στο γυμνάσιο, με τους υπόλοιπους συμμαθητές της τάξης του, η οποία επισκέπτεται το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ο ρόλος του δασκάλου δεν είναι να βάζει τα παιδιά να φουσκώνουν τα στήθη τους από εθνική περηφάνια, ενώ φουσκώνει το μυαλό τους με “εθνικά ιδεώδη” και στρατιωτική πειθαρχία. Οι παράτες και τέτοιου είδους επιδείξεις δεν τιμούν τον τόπο και τους προγόνους, αλλά αυτούς που τους κάνουν σημαία για να τους καπηλεύονται. Τα παιδιά δεν πρέπει να γίνουν στρατιωτάκια ακούνητα που υπακούν σε εντολές, αλλά να πάρουν ολοκληρωμένη μόρφωση, αναπτύσσοντας κριτική ικανότητα και πρωτόβουλο πνεύμα.

Ψιλά γράμματα αυτά βέβαια για “εκπαιδευτικούς”-καραβανάδες…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: