Με σεκιουριτάδες και ψαλίδια «προστατεύει» τα σχολεία από τους «κακούς» καταληψίες μαθητές ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου

Ο γνωστός συνδαιτημόνας της αμερικανικής Πρεσβείας, ο χειροκροτητής του Αμερικανού πρέσβη, δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα λιγότερο από το ρόλο του “cowboy”.

Την κίνηση του δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου να επιχειρήσει να σταματήσει τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις των μαθητών στα σχολεία τους, επειδή είναι ενάντια στα σχέδια και τους νόμους της κυβέρνησης, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Ραφήνας και Πικερμίου του ΚΚΕ.

Όπως τονίζει, «ο νέος “αναβαθμισμένος” ρόλος της τοπικής διοίκησης αποκαλύφθηκε ξανά, αυτή την φορά με την στάση του δημάρχου Ραφήνας και Πικερμίου. Τόσο στο Ενιαίο Λύκειο Πικερμίου όσο και στο Λύκειο Ραφήνας, πρωταγωνιστής ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου. Ο γνωστός συνδαιτημόνας της αμερικανικής Πρεσβείας, ο χειροκροτητής του Αμερικανού πρέσβη, δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα λιγότερο από το ρόλο του “cowboy”.

Οι διευθυντές του σχολείου ενημέρωσαν τον δήμαρχο Ραφήνας για τις κινητοποιήσεις και καταλήψεις μαθητών στα σχολεία τους και ακολούθως αυτός κατέφτασε μαζί με ομάδα ανθρώπων του δήμου που κρατούσαν κόφτες και επιχείρησαν να σπάσουν τις πόρτες, νομίζοντας ότι έτσι θα βάλουν τέλος στον αγώνα των μαθητών. Παράλληλα έχει τοποθετήσει εταιρεία security για να “προστατέψει” τα σχολεία από τους “κακούς” μαθητές».

Υπογραμμίζεται επίσης στην ανακοίνωση ότι «οι μαθητές της περιοχής αποφάσισαν να κινητοποιηθούν ενάντια στα μέτρα και τους νόμους της κυβέρνησης της ΝΔ (το κόμμα στο οποίο ανήκει ο δήθεν ανεξάρτητος και ακομμάτιστος δήμαρχος). Βγήκαν να διεκδικήσουν ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα είναι εξεταστικό κέντρο, βγήκαν να διεκδικήσουν ένα σχολείο που δεν θα έχει κενά εκπαιδευτικών. Οι μαθητές έδειξαν και δείχνουν ότι είναι ενάντια στις οδηγίες και τους νόμους της κυβέρνησης. Ο αγώνας τους είναι δίκαιος και σωστός. Είναι χρέος κάθε γονιού, κάθε εκπαιδευτικού, να στηρίξει τις ελπιδοφόρες κινητοποιήσεις των μαθητών οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε μια σειρά δήμους του Λεκανοπεδίου αλλά και στην περιοχή μας. Ο αγώνας των μαθητών είναι αγώνας για την ζωή τους και το μέλλον τους».

(Πηγή φωτογραφίας: Rafina Pikermi News)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: