Μαθητές εσπερινών Λυκείου και ΕΠΑΛ Κέρκυρας: Στεκόμαστε πλάι στους απεργούς εκπαιδευτικούς – Προχωράμε σε αποχή από τα μαθήματα

Προχωράμε σε αποχή από τα μαθήματα και απαιτούμε να ικανοποιηθούν  όλα τα αιτήματα των εκπαιδευτικών του δημόσιου σχολείου.

Τους εκπαιδευτικούς που σήμερα απεργούν για κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων, για ένα δωρεάν, σύγχρονο, δημόσιο σχολείο, που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, για εκπαιδευτικούς «όρθιους», πραγματικούς παιδαγωγούς και όχι σκυμμένους, απλούς διεκπεραιωτές των αντιλαϊκών πολιτικών, στηρίζουν οι μαθητές του εσπερινού Λυκείου Κέρκυρας και του εσπερινού ΕΠΑΛ Κέρκυρας. Ακολουθεί κοινή ανακοίνωσή τους:

Σήμερα 11/10 οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων  απεργούν ενάντια στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Το αίτημά τους για να μην υποβαθμιστεί το δημόσιο σχολείο μας βρίσκει αρωγούς στην προσπάθειά τους. Στεκόμαστε πλάι τους και ενάντια σε ένα  Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων που φαίνεται ότι και μόνο οι λέξεις δημόσιο, κρατική επιχορήγηση, κάλυψη των κενών, συμπερίληψη και ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση τους είναι εντελώς άγνωστες.

Προχωράμε σε αποχή από τα μαθήματα και απαιτούμε να ικανοποιηθούν  όλα τα αιτήματα των εκπαιδευτικών του δημόσιου σχολείου.

Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α 108906/ΓΔ4/10.9.202, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό), που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση. Πρόγραμμα δημόσιας και δωρεάν καθολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών επιστημονικά καταρτισμένο με βάση τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Να μην εφαρμοστεί – να καταργηθεί συνολικά ο νόμος 4823/21 (Κεραμέως).

Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων.

Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων.

Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά. Ο νόμος – έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά».

Εκ του 15μελους εσπερινού λυκείου Κέρκυρας  και

 του προεδρείου του εσπερινού ΕΠΑΛ Κέρκυρας

 

-Φωτογραφία: Από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση σήμερα στην Αθήνα

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: