“Η κανονικότητά τους βρωμάει φασισμό” – Τα ΜΑΤ έλυσαν την πολιορκία και οι φοιτητές βγήκαν με συνθήματα και πορεία από την ΑΣΟΕΕ

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. να εκδικηθεί τους φοιτητές και να μπουκάρει ξανά στην ΑΣΟΕΕ απέτυχε.

Αν τα ΜΑΤ ήταν κίνημα, αυτή η βδομάδα ήταν η κλιμάκωση του… “αγώνα” τους να καταργηθεί το Άσυλο. Τα έργα και οι ημέρες της ΕΛ.ΑΣ. στην ΑΣΟΕΕ είναι τόσο πλούσια, που θυμίζουν το θαύμα της κοσμογονίας -τη δε ημέρα εβδόμη, μάλλον θα ξεκουραστούν, λόγω και του τριημέρου.

Η βδομάδα ξεκίνησε δυνατά με έναν σερίφη-ειδικό φρουρό να πηγαίνει με το όπλο του στην ΑΣΟΕΕ για… να πάρει το κορίτσι του. (Να το πάρεις το κορίτσι και να μην μας κοροϊδεύεις). Ποιος να φανταζόταν ότι θα αντιδρούσαν έτσι οι φοιτητές, βλέποντας έναν κουμπουροφόρο στο Πανεπιστήμιο, ε;

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με εντατικούς ρυθμούς. Ντου και χημικά στην ΑΣΟΕΕ, εγκλωβισμός φοιτητών και προσωπικού, “πόρτα” και ανάκριση σε όποιον έβγαινε. Χημικά στην πορεία, άγρια καταστολή και συλλήψεις φοιτητών που οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, γιατί έκαναν το λάθος να αντιδράσουν.

Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε χτες. Αστυνομικός κλοιός έξω από την ΑΣΟΕΕ, που τελούσε υπό κατάληψη με απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου. Χημικά, εγκλωβισμός “επικίνδυνων φοιτητών” που έκαναν ρεμπέτικο γλέντι (πιθανόν με ανατρεπτικά τραγούδια, όπως το “να σου δώσω μια να σπάσεις, αχ βρε κόσμε γυάλινε”) και απειλή να μπουκάρουν εκ νέου στο κτίριο.

Υπολόγισαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Το κάλεσμα των φοιτητών βρήκε άμεση ανταπόκριση από κόσμο που συγκεντρώθηκε, έφτασε με πορεία έξω από την ΑΣΟΕΕ, πέτυχε να λυθεί η πολιορκία και να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής.

Αμέσως μετά, οι φοιτητές βγήκαν από το κτίριο με πορεία, φωνάζοντας συνθήματα. Ταλαιπωρημένοι αλλά νικητές.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. να πάρει ρεβάνς από τους φοιτητές και να εισβάλουν ξανά στην ΑΣΟΕΕ απέτυχε. Έδειξε όμως καθαρά τις προθέσεις της και πώς αντιλαμβάνεται την παρουσία της στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Όχι ως εξαίρεση για την αντιμετώπιση παράνομων πράξεων, αλλά ως κανόνας για να ελέγχει το φοιτητικό κίνημα.

Όπως σχολίασε και ένας φοιτητής μέσα από την ΑΣΟΕΕ: “Στην προσπάθεια τους να φιμώσουν το φοιτητικό κίνημα κατέληξαν να χτυπάνε μέχρι και ρεμπέτικο γλέντι. Η κανονικότητά τους βρωμάει φασισμό”.

Με πληροφορίες από το Prin.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: