Εισβολή αστυνομίας σε Δημοτικό επειδή μαθητής έχασε το μασελάκι του

Απροειδοποίητα και σε ώρα λειτουργίας αστυνομικοί της Ασφάλειας εισέβαλαν στο σχολείο μετά από καταγγελία γονέα για την απώλεια ειδικής ορθοδοντικής μασέλας μαθητή. Έντονη αντίδραση των εκπαιδευτικών.

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττικής “Ο Σωκράτης”, που αφορά εισβολή της Ασφάλειας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, μετά από καταγγελία γονέα πως το παιδί του, που φοιτά στο σχολείο έχασε το ειδικό ορθοδοντικό μασελάκι. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι δάσκαλοι, οι άντρες της Ασφάλειας, όχι μόνο δεν τήρησαν την προβλεπόμενη διαδικασία πριν εμφανιστούν στο χώρο, αλλά προχώρησαν και σε ανάκριση του διδακτικού προσωπικού. Ο σύλλογος καταδικάζει την αυθαίρετη αυτή ενέργεια, τονίζοντας πως τα όποια προβλήματα ανακύπτουν στο σχολείο λύνονται σύμφωνα με τις αρχές της παιδαγωγικής επιστήμης, στηλιτεύοντας με τον τρόπο αυτό τη μετατροπή των σχολικών μονάδων σε χώρο εισβολής αστυνομικών δυνάμεων με το έτσι θέλω. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Καταγγελία για την παρουσία ανδρών της Ασφάλειας σε Δημοτικό Σχολείο σε ώρα λειτουργίας του.

Άνδρες την ασφάλειας εισήρθαν στο 3ο Δημ. Σχ. Αχαρνών, (μετά την καταγγελία  που έκανε γονέας στην αστυνομία, γιατί το παιδί του έχασε στο σχολείο το ειδικό ορθοδοντικό μασελάκι του), χωρίς προειδοποίηση και σε ώρα λειτουργίας της σχολικής μονάδας, για να ανακρίνουν τους Διδάσκοντες!!!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής « ο Σωκράτης» καταγγέλλει αυτή την εισβολή, που θίγει τους εκπαιδευτικούς ως παιδαγωγούς και επιστήμονες. Το σχολείο δεν είναι χώρος που η Ασφάλεια μπορεί να δρα όποτε θέλει και, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η παρουσία μαθητών, να καλεί τους εκπαιδευτικούς να «δώσουν λόγο».

Η Ασφάλεια όφειλε να έχει ενημερώσει τη Διεύθυνση του σχολείου και, κατόπιν συνεννόησης και με συγκεκριμένο ραντεβού, να προχωρήσει στην προβλεπόμενη εξέταση.

Κανένας, όποιο τίτλο και να φέρει, δεν έχει δικαίωμα να μπαίνει στο χώρο που διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας σαν να ήταν «τσιφλίκι» του!

Στο σχολείο τα προβλήματα που προκύπτουν τα λύνουμε με παιδαγωγικό τρόπο!

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: