Να σταματήσουμε τις 14 απολύσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που μεθοδεύει παράνομα στο Περιστέρι η Διοίκηση Παχατουρίδη

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου καταγγέλει την άθλια ενέργεια της απόλυσης 14 εργαζομένων βρεφονηπιακών σταθμών στο Δήμο Περιστερίου. Το χρονικό μοιάζει με ένα καλά μεθοδευμένο σχέδιο της Διοίκησης Παχατουρίδη που πρέπει να το γνωρίζουν όλοι…

Να σταματήσουμε τις 14 απολύσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που μεθοδεύει παράνομα Διοίκηση Παχατουρίδη 

ΟΛΟΙ τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2:30 μμ στο Δημαρχείο

Να ματαιωθεί η συνεδρίαση του ΔΣ του Νομικού Προσώπου του Δήμου που θέλει να επικυρώσει τις απολύσεις

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου καταγγέλει την άθλια ενέργεια της απόλυσης 14 εργαζομένων βρεφονηπιακών σταθμών στο Δήμο Περιστερίου. Το χρονικό μοιάζει με ένα καλά μεθοδευμένο σχέδιο της Διοίκησης Παχατουρίδη που πρέπει να το γνωρίζουν όλοι:

1.Στις 31 Ιουλίου 2020 στο Δ.Σ. του νομικού προσώπου του δήμου Περιστερίου υπήρξε εισήγηση από τον ίδιο τον πρόεδρο, να παραταθούν ολες οι συμβάσεις των εργαζομένων με πρόγραμμα ΕΣΠΑ ως απόλυτη ανάγκη για τις βασικές λειτουργίες των αναγκών των βρεφονηπιακών σταθμών. 

2.Μία εβδομάδα αργότερα, την 1η βδομάδα του Αυγούστου, η Διοίκηση Παχατουρίδη ανακοίνωσε τηλεφωνικά (!!!), χωρίς απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, απολύσεις σε 14 εργαζόμενους των παιδικών σταθμών με προγράμματα ΕΣΠΑ την ώρα που έκαναν χρήση της καλοκαιρινής άδειας με τις οικογένειες τους.

3.Στις παρεμβάσεις των απολυμένων για το πότε θα έρθει το συγκεκριμένο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο η Διοίκηση Παχατουρίδη απαντούσε πως “δεν χρειάζεται να το φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο” (!!!), αγνοώντας ακόμα και το σχετικό ΦΕΚ (14-9-2016, επισυνάπτεται) που αναφέρει ότι: “άρνηση ανανέωσης σύµβασης απασχολουµένου γίνεται εφεξής µόνο µε την επίκληση σπουδαίου λόγου (…) και ότι  η απόφαση περί µη ανανέωσης λαµβάνεται από το οικείο δηµοτικό συµβούλιο”.

4.Το αποκορύφωμα της άθλιας τακτικής τους είναι να καλέσουν σε επείγουσα συνεδρίαση το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου ώστε να επικυρώσουν τις παράνομες και άδικες απολύσεις τους. Έτσι νομίζουν ότι θα κάνουν τις απολύσεις νόμιμα. Για αυτό καλούν σε συνεδρίαση την τελευταία ημέρα του Αυγούστου (αφού αν οι απολύσεις δεν επικυρωθούν, τότε την 1η Σεπτέμβρη οι εργαζόμενες πάνε κανονικά στη δουλειά)

Περιστεριώτες, Περιστεριώτισσες

Ανάμεσα στις απολυμένες είναι γυναίκες μωρομάνες, έγκυος κλπ. Για αυτές ο “φιλεύσπλαχνος” Δήμαρχος ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ να πει ούτε μισή κουβέντα υπεράσπισης. Αν ήτανε για λαμπάκια, φιγούρα ή εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων θα είχε πάρει σβάρνα τα ΜΜΕ. 

Ο λόγος είναι απλός. Αυτή την πολιτική υπηρετούν: ελαστικές μορφές εργασίας, με απώτερο στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών, λειτουργία τους με βάση ανταποδοτικά κριτήρια. Είναι η πολιτική της ΕΕ , της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων που με του τους δήμαρχους και τους περιφερειάρχες τους υλοποιούν.

Κανείς να μην πιστέψει τα ψέμματα της Διοίκησης Παχατουρίδη

Το επιχείρημα της Διοίκησης Παχατουρίδη ότι “δεν επαρκούν τα οικονομικά του δήμου” είναι ψέμμα. Επί σειρά ετών η δημοτική αρχή διαφημίζει τα εκατομμύρια του πλεονάσματος που διαθέτει. Για πού τα προορίζει άραγε;

Ο ισχυρισμός της Διοίκησης Παχατουρίδη ότι “δεν υπάρχει πλέον ανάγκη  τόσο πολλών εργαζομένων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς” είναι εξοργιστικός. Αντί εν μέσω πανδημίας να προχωρήσουν  στην αύξηση των τμημάτων  προκειμένου να υπάρχουν λιγότερα παιδιά ανά τμήμα επιλέγουν να απολύσουν παιδαγωγούς και βοηθητικό προσωπικό.     

Καταγγέλλουμε την πολιτική της Διοίκησης Παχατουρίδη που υλοποιεί συνειδητή πολιτική, την πολιτική όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων. Θέλει να απαξιώσει τη συγκεκριμένη δομή από προσωπικό για να τη χαρίσει στους εργολάβους όπως έχει κάνει μέχρι και σήμερα με μια σειρά υπηρεσίες. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ οι 14 παράνομες απολύσεις εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. 

Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία.

ΟΛΟΙ την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2:30 μμ στο Δημαρχείο, στη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου του Δήμου που θέλει να επικυρώσει τις απολύσεις

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: