Μέτωπο μπετόν αρμέ των παρατάξεων του ΠΣ Θεσσαλίας ενάντια στην πρόταση της ΛΑ.ΣΥ για καταδίκη της τουρκικής εισβολής στη Συρία

Το σύνθημα των κομμουνιστών “πέντε κόμματα – δύο πολιτικές” που τόσο έχει λοιδωρηθεί και χλευαστεί από τους αντιπάλους τους έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτή τη φορά οι παρατάξεις της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας που καταψήφισαν το ψήφισμα καταδίκης της εισβολής της Τουρκίας στη Συρία, που πρότεινε η«Λαϊκή Συσπείρωση».

Την ουσία του συνθήματος των κομμουνιστών “πέντε κόμματα – δύο πολιτικές” που τόσο έχει λοιδωρηθεί και χλευαστεί από τους αντιπάλους τους, όλων των κομμάτων του λεγόμενου  “δημοκρατικού τόξου”, έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτή τη φορά οι παρατάξεις της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, που καταψήφισαν το ψήφισμα καταδίκης της εισβολής της Τουρκίας στη Συρία, που πρότεινε η«Λαϊκή Συσπείρωση» και αποφάσισαν να φτιάξουν επιτροπή που θα βγάλει κοινό ψήφισμα. Η πρόταση ψηφίσματος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που απέρριψαν είναι η εξής:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, καταδικάζει την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και τις πολεμικές επιχειρήσεις που έχουν ως τραγικό αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς αμάχους και δεκάδες χιλιάδες ξεριζωμένους.

Αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη, με ορατό τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής με την ανοχή και την κάλυψη των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για πόλεμο γεωπολιτικών συμφερόντων με στόχο την αλλαγή συνόρων στη Μέση Ανατολή.

Οι ΗΠΑ άναψαν το “πράσινο φως” για την επίθεση ενάντια στον κουρδικό και συριακό λαό.

Οι δήθεν κυρώσεις που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ και η ΕΕ είναι άσφαιρες και χωρίς αποτέλεσμα όπως έχει καταδείξει η πείρα.

Αυτή η στάση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών κρατών, οι ανταγωνισμοί τους και τα παζάρια τους τροφοδοτούν την επιθετικότητα της Τουρκίας στην προσπάθειά της να δημιουργήσει τετελεσμένα και στο συριακό έδαφος όπως και στην κυπριακή ΑΟΖ και στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτή η εξέλιξη αφήνει πολιτικά εκτεθειμένους όσους έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την ανανέωση της συμφωνίας για τις αμερικανικές βάσεις. Όσους καλλιεργούν τον επικίνδυνο εφησυχασμό περί δήθεν “προστασίας” που θα παρέχουν στη χώρα μας οι ΗΠΑ από την τουρκική επιθετικότητα.

Ο κουρδικός λαός βιώνει με τραγικό τρόπο τις συνέπειες της “προστασίας” των ιμπεριαλιστών.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στον κουρδικό και στον συριακό λαό. Ζητά να μην έχει καμία εμπλοκή η χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: