Κρήτη: Ο φασιστικός συρφετός δεν έχει θέση στις πόλεις και τα χωριά μας!

Ο γνωστός παγκρήτιος φασιστικός ρατσιστικός συρφετός αυτήν τη φορά χτύπησε στο Τυμπάκι. Αξιοποιώντας την ανοχή των αρχών θέλουν και με τη βούλα να γίνουν κράτος εν κράτει και να τους ονομάσουν εθνοφυλακή, στα πρότυπα των ταγματασφαλιτών – Σουμπεριτών προγόνων τους, για το “θεάρεστο” έργο τους.

Ανακοίνωση από Σωματεία του Ηρακλείου (Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών, Συνδικάτο Οικοδόμων, Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη» και Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων) ενάντια στις ρατσιστικές, εθνικιστικές φασιστοσυνάξεις, εναντίον των μεταναστών και προσφύγων, που προχώρησαν μάλιστα και σε επίθεση εναντίον θρησκευτικού χώρου (τζαμιού).

«Τα σωματεία που υπογράφουμε καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες κινητοποιήσεις που οργανώνονται από γνωστούς πλέον-περιφερόμενους ρατσιστικούς, εθνικιστικούς και φασιστικούς κύκλους που έχουν άμεση σχέση με τους υπόδικους της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, των ομάδων Κασιδιάρη και Σώρρα.

Έχουν τεράστιες ευθύνες όσοι τους “χαϊδεύουν” τα αυτιά. Είναι οι ίδιοι που τους χρησιμοποιούν σήμερα ως σιδερένια γροθιά απέναντι στους μετανάστες εργάτες  για να κρατάνε χαμηλά τα μεροκάματα, συγκαλύπτοντας ταυτόχρονα τους σύγχρονους δουλεμπόρους.

Οι ρατσιστικές απόψεις που εκφράζονται από τους διοργανωτές κατά των μεταναστών εργατών στη Μεσαρά δεν είναι κάτι καινούργιο ούτε αφορά μόνο τους μετανάστες. Αργά ή γρήγορα θα χτυπήσουν και τους ντόπιους εργάτες, όποιους διεκδικούν να έχουν αξιοπρεπές μεροκάματο, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

Είναι ανάγκη ο κρητικός λαός να δει τον πραγματικό ένοχο, τον κοινό αντίπαλο Ελλήνων και μεταναστών εργατών, των μικρών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων. Ο κοινός αντίπαλος είναι οι μεγάλοι θερμοκηπιάδες, οι ιδιοκτήτες των συσκευαστηρίων, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι κυβερνήσεις τους. Όλοι αυτοί είναι συνένοχοι για τη φτώχεια και τα δεινά που περνάει ο φτωχός λαός.

Ο λαός της Κρήτης έχει εμπειρία από όσους έχουν φασιστικές αντιλήψεις. Οι εθνικιστές, δήθεν “πατριώτες” που διοργανώνουν αυτές τις κινητοποιήσεις, δεν έχουν θέση στα χωριά μας! Είναι τα καλά παιδιά του συστήματος που γεννά φτώχεια, εκμετάλλευση, ξεριζωμό και δυστυχία.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Νομού Ηρακλείου να γυρίσουν την πλάτη τους στις φασιστικές αντιλήψεις, να παλέψουν μαζί με τους μετανάστες εργάτες ενάντια στα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους.

Να αναλάβουν τώρα κυβέρνηση – Περιφέρεια Κρήτης και Δήμος Φαιστού τις ευθύνες τους!

Απαιτούμε:

  • -Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και στην περιοχή της Μεσαράς και έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς.
  • -Απλοποίηση των διαδικασιών και κατάργηση των παραβόλων για έκδοση των νομιμοποιητικών εγγράφων των μεταναστών εργατών.
  • -Κανείς ανασφάλιστος. Πλήρη ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη για όλους. Ένταξη των εργατών στο ΙΚΑ-ΕΦΚΑ και όχι στον ΟΓΑ και στο εργόσημο.
  • -Διακρατικές συμφωνίες για τη μεταφορά των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των μεταναστών εργατών στη χώρα προέλευσής τους.
  • -Να υπογραφούν συμβάσεις εργασίας, αυξήσεις στα μεροκάματα-ψίχουλα και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για όλους, Έλληνες και μετανάστες εργάτες. Κανείς εργαζόμενος με μισθό κάτω από 751 ευρώ.
  • -Μέτρα προστασίας, συνθήκες υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • -Την εξασφάλιση επαρκών και υγιεινών χώρων διαμονής και τακτικό έλεγχό τους από υγειονομική επιτροπή.
  • -Ενίσχυση με προσωπικό και τακτικούς ελέγχους από την Επιθεώρηση Εργασίας για τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας.
  • -Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τους παραγωγούς και άμεσα μέτρα για την αναπλήρωση του εισοδήματός τους την περίοδο του κορονοϊού.
  • -Όχι στο μίσος των εθνικιστικών και των ρατσιστικών ομάδων».

Τη φασιστοσύναξη στο Τυμπάκι καταδίκασε με ανακοίνωσή της και η ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ.

Ο γνωστός παγκρήτιος φασιστικός ρατσιστικός συρφετός αυτήν τη φορά χτύπησε στο Τυμπάκι. Με την υποστήριξη δύο νυν εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων των συνδυασμών Αρνατουτάκη – Μαρκογιαννάκη που στήριξαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επικεφαλής πρώην στελέχη των κομμάτων αυτών, πρώην αντιμνημονιακούς που φλέρταραν παλιότερα με τον ΣΥΡΙΖΑ, πολλούς «πρώην» και νυν χρυσαυγίτες, εφαρμόζοντας τις γνωστές αποτρόπαιες μεθόδους των “ταγμάτων κρούσης» της ΧΑ, σπάζοντας, βανδαλίζοντας και τραμπουκίζοντας αθώους μετανάστες, έδειξε τις πραγματικές του προθέσεις.

Στοχοποιώντας όλους τους μετανάστες πακιστανικής καταγωγής, τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, την καταγωγή τους, κατονομάζοντας τους ως εχθρούς της Ελλάδας, με ασύστολα ψεύδη και συνομωσιολογικές ασυναρτησίες,  προσπαθούν να επιβάλλουν τον φόβο στην τοπική κοινωνία και να δηλητηριάσουν συνειδήσεις με το φασιστικό – ναζιστικό  δηλητήριο τους. Μάλιστα αξιοποιώντας την ανοχή της κυβέρνησης, των τοπικών δήμων και της περιφέρειας θέλουν και με τη βούλα να γίνουν κράτος εν κράτει, να τους ονομάσουν εθνοφυλακή, στα πρότυπα των ταγματασφαλιτών – Σουμπεριτών προγόνων τους και να νομιμοποιηθούν στο  “θεάρεστο” έργο τους.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Κοντά είναι η μαύρη επέτειος της δολοφονίας Φύσσα, των μεταναστών εργατών και των δολοφονικών επιθέσεων σε συνδικαλιστές μεταλλεργάτες του ΠΑΜΕ από την ΧΑ.

Χτυπάνε εργάτες και μεροκαματιάρηδες και κάνουν πλάτες στα μεγάλα συμφέροντα, στα αφεντικά τους για να ρίχνουν μεροκάματα και να χτυπούν λαϊκά δικαιώματα.

“Κράζουν” με εθνικιστικές κορώνες  για την “υπεράσπιση της πατρίδας”, όμως δεν βγάζουν άχνα για το ρόλο του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ελληνικών και ξένων μονοπωλίων της ενέργειας που, με σύνθημα την συνεκμετάλλευση,  παζαρεύουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, κάνουν μπίζνες με τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές και εμπλέκουν τους λαούς της περιοχής στα αιματοβαμμένα σχέδια τους για τα κέρδη τους.

Ο λαός της περιοχής έχει μόνη επιλογή να τους απομονώσει και να τους στείλει πάλι στις τρύπες τους.

Η κλιμάκωση της επίθεσης από την κυβέρνηση με  συνεχή χτυπήματα στο εισόδημα και την υγεία των εργαζομένων σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας και της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης βάζει στο προσκήνιο την ανάγκη οργάνωσης Ελλήνων και μεταναστών εργατών, μικρομεσαίων αγροτών και επιχειρηματιών με σύνθημα: Πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά! Διεκδικώντας:

  • -Εδώ και τώρα μέτρα προστασίας της Υγείας και του εισοδήματος μας.

  • -Να πληρώσει τώρα το μεγάλο κεφάλαιο!

  • -Υπεράσπιση και προστασία των συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων μας με απεγκλωβισμό της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και συνολικά τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή!

  • -Αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών της Μεσογείου!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: