Κοσμοπλημμύρα και πλήθος νεολαίας στο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο Καραβόσταμο Ικαρίας (ΦΩΤΟ)

Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ντόπιοι και επισκέπτες από κάθε γωνιά του νησιού, έδωσαν δυναμικό παρών στην όμορφη εκδήλωση, καθιστώντας την για άλλη μια χρονιά ως το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός στο νησί.

Με μαζικότατη συμμετοχή του λαού της Ικαρίας και με πλήθος νεολαίας πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 8 Αυγούστου, η κεντρική εκδήλωση του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στο Καραβόσταμο Ικαρίας.

Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ντόπιοι και επισκέπτες από κάθε γωνιά του νησιού, έδωσαν δυναμικό παρών στην όμορφη εκδήλωση, καθιστώντας την για άλλη μια χρονιά ως το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός στο νησί.

Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό της Γεωργίας Λαρδά, γραμματέα του Τ.Σ. Ικαρίας της ΚΝΕ. Στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στο γεγονός ότι  «το Φεστιβάλ χτίζεται με μεράκι και ενθουσιασμό από ανθρώπους με κοινούς στόχους, όνειρα και προβληματισμούς… Από ανθρώπους που ξέρουν καλά τον ασυμβίβαστο δρόμο του αγώνα για μια ζωή με ιδανικά και αξίες στο μπόι των αναγκών μας». 

Μιλώντας στους νεότερους, τόνισε ότι «η συμμετοχή στην πάλη για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας, είναι η πραγματική απάντηση στις ανησυχίες κάθε νέου που σκέφτεται ότι “κάτι πρέπει να γίνει”, αποτελεί μονόδρομο η συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για όποιον δεν συμβιβάζεται με τα όρια που του επιβάλλει το σύστημα».

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύντομο αφιέρωμα στο εργατικό-λαϊκό τραγούδι από νεανικό ερασιτεχνικό μουσικό σχήμα από τις Ράχες, ενώ μετά ακολούθησε προβολή βίντεο με εικόνες και στιγμιότυπα από τη συμμετοχή των Οργανώσεων της Ικαρίας στο 28ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ στο Καρπενήσι τον περασμένο Ιούλη.

Με το σύνθημα «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ επίθεση και πάλη», ανέβηκε στο βήμα για την κεντρική ομιλία ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του επισήμανε ότι «η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, βρήκε στρωμένο το χαλί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει το ίδιο αντιλαϊκό έργο, από την πρώτη μέρα έγινε φανερό ότι θα πάρει και περισσότερες πρωτοβουλίες για να υπηρετηθεί αυτός ο σκοπός». Παράλληλα τόνισε πως «οι διακηρύξεις της νέας κυβέρνησης ότι οι επενδύσεις φέρνουνε δουλειά, λεφτά και ανάπτυξη, αποτελούν το ίδιο παραμύθι που ακούμε όλα τα χρόνια της κρίσης». Κάλεσε τον κόσμο σε αγωνιστική ετοιμότητα λέγοντας, «πως είναι καθήκον του ΚΚΕ, των χιλιάδων οπαδών και φίλων να προετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τη νέα επίθεση, για να ενισχυθεί παραπέρα η δύναμη που αγωνίζεται, οργανώνει, που μπαίνει μπροστά για να ανοίξει ο δρόμος της πραγματικής ανατροπής… Γιατί μόνο το ΚΚΕ έχει σχέδιο και για το σήμερα και για το αύριο, φωτίζει με το ανατρεπτικό του πρόγραμμα το δρόμο, για μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, με το λαό στην εξουσία και πραγματικό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ με την ορχήστρα του Βαγγέλη Κορακάκη κρατώντας με τα τραγούδια του αμείωτο το κέφι και τη ζωντάνια των παρευρισκομένων.

Στο χώρο του φεστιβάλ, κέντρισε ιδιαίτερα  το ενδιαφέρον των επισκεπτών το βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, ενώ για άλλη μια χρονιά, την παράσταση «έκλεψαν» τα δεκάδες μικρά παιδιά που συμμετείχαν στις δραστηριότητες του παιδότοπου.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Τ.Σ. Ικαρίας της ΚΝΕ: “Η μαζική συμμετοχή του κόσμου στο Φεστιβάλ, η όμορφη εκδήλωση, δεμένα με το ανατρεπτικό περιεχόμενο της πρότασης του Κόμματος, μας γεμίζουν αισιοδοξία και δύναμη για τους αγώνες που έρχονται! Έχοντας εμπιστοσύνη στις πραγματικές δυνατότητες του λαού, των νέων του νησιού, μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ μπορούμε να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας, να ανοίξουμε το δρόμο της πραγματικής ανατροπής, για την κοινωνία που στο επίκεντρο της θα βρίσκεται ο άνθρωπος και οι ανάγκες του, για τον σοσιαλισμό!”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: