Κοράκια, ληστές, αρπακτικά – Κάτω τα ξερά σας από τα σπίτια του λαού

Νέα κινητοποίηση του ΠΑΜΕ έξω από τα γραφεία της Eurobank, ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας.
“Τα φαινόμενα των πλειστηριασμών θα πληθύνουν. Γι΄ αυτό και καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, όσους επιδιώκουν οι τράπεζες να αρπάξουν το βιος τους να έρθουν σε επαφή με την Επιτροπή του ΠΑΜΕ κατά των Πλειστηριασμών στα παρακάτω τηλέφωνα: 210 3301847, 210 3301842, 210 3833786.”

Μετά από τον οργανωμένο επικοινωνιακό πόλεμο, το λαϊκό κίνημα επιστρέφει στη δική του “κανονικότητα”. Η Τετάρτη έχει συνδυαστεί με τους πλειστηριασμούς και αυτή τη φορά η κινητοποίηση έγινε έξω από τα γραφεία της Eurobank στο Σύνταγμα, που έβαλε στο μάτι το ακίνητο ενός αγρότη στο Ελληνικό και αρνείται τη διαπραγμάτευση για κάποιον διακανονισμό, ζητώντας ως προϋπόθεση 40 χιλιάδες ευρώ. Ο οφειλέτης είδε το ακίνητο (μαγαζί+πρώτη κατοικία των γονιών του) στη λίστα των πλειστηριασμών, μολονότι εκκρεμούσε σχετική δικαστική απόφαση.

Μαζικοί φορείς (ΠΑΜΕ, Επιτροπή Αγώνα Ελληνικού-Αργυρούπολης κ.ά.) έκαναν μαζική παράσταση στην Όθωνος, και έγραψαν συνθήματα στα κατεβασμένα ρολά της τράπεζας: «Κάτω τα ξερά σας από τα σπίτια του λαού»,«Κοράκια, ληστές, αρπαχτικά». Ενώ το πανό του ΠΑΜΕ έδινε μήνυμα ενάντια και στην κρατική καταστολή, μετά τα γεγονότα στην αντι-ιμπεριαλιστική πορεία του Σαββάτου.

Η τακτική της τράπεζας ήταν να κερδίσει χρόνο, για να προχωρήσει τον πλειστηριασμό, ενώ αντιμετώπισε με κατεβασμένα ρολά τους διαδηλωτές, που απαιτούσαν συνάντηση με τον υπεύθυνο. Αυτός όμως τους αγνοούσε επί ώρες, προκαλώντας την οργή τους.

Το ΠΑΜΕ σημειώνει στην ανακοίνωσή του την προκλητική παρουσία ασφαλιτών και σεκιουριτάδων στο Σύνταγμα, και καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να αρπάξουν οι τράπεζες το βιος τους, να έρθουν σε επαφή με την Επιτροπή κατά των Πλειστηριασμών.

«Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της σχεδιασμένης προσπάθειας των τραπεζιτών, οι οποίοι επιδιώκουν να ξεσπιτώσουν χιλιάδες οικογένειες, ώστε να αυγατίσουν τα κέρδη τους αξιοποιώντας πλήρως το “οπλοστάσιο” και τη στήριξη των κυβερνήσεων της ΝΔ αλλά και πριν του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τραπεζίτες που κρυβόντουσαν κλειδαμπαρωμένοι στα γραφεία τους απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι καλά τους έχει βαφτίσει ο λαός μας ΚΟΡΑΚΙΑ και ΛΗΣΤΕΣ, που πίνουν το αίμα του κοσμάκη.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ιδιαίτερα την προκλητική στάση της κυβέρνησης και της EUROBANK, που γέμισαν το Σύνταγμα με δυνάμεις καταστολής, ασφαλίτες και διάφορους “μισθοφόρους”, με μόνο στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και το ξεσπίτωμα μιας οικογένειας. Μάλιστα, ήταν τέτοιος ο ζήλος των ασφαλιτών, που επιχείρησαν να ακολουθήσουν τους εργαζόμενους και όταν αποχωρούσαν συγκροτημένα από την κινητοποίηση.

Τα φαινόμενα των πλειστηριασμών θα πληθύνουν. Γι΄ αυτό και καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, όσους επιδιώκουν οι τράπεζες να αρπάξουν το βιος τους να έρθουν σε επαφή με την Επιτροπή του ΠΑΜΕ κατά των Πλειστηριασμών στα παρακάτω τηλέφωνα: 210 3301847, 210 3301842, 210 3833786.

Απέναντι στο ενιαίο αυτό μέτωπο τραπεζιτών – κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες έχουμε τα όπλα της Συλλογικής Πάλης και της Αλληλεγγύης.

Το σύνθημα “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” να γίνει οδηγός της πάλης των συνδικάτων σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: