Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές!

Ανταπόκριση από την απεργιακή κινητοποίηση στον κλάδο του εμπορίου, ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η απεργιακή κινητοποίηση στον κλάδο του εμπορίου ενάντια στο ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας, που προωθεί η κυβέρνηση για την περίοδο αιχμής στις τουριστικές ζώνες.

Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές!

Η απεργιακή συγκέντρωση των εμποροϋπαλλήλων στο Μοναστηράκι ήταν μαζική, με τη συμμετοχή πολλών εργατικών σωματείων (όπως το Σωματείο Επισιτισμού – Τουρισμού που έχει απεργία στις 20 του μήνα), λαϊκών επιτροπών και άλλων μαζικών φορέων.

Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές!

Η πλατεία γέμισε από κόσμο που καταλαβαίνει πολύ καλά πως το χτύπημα της κυριακάτικης αργίας δεν αφορά στενά το εμπόριο, κάποιους μήνες ή ορισμένες περιοχές, αλλά συνολικά τον εργαζόμενο λαό και τα κατακτήσεις του. Και πως αν δεν αντιδράσει μαζικά κι οργανωμένα, το «ξήλωμα του πουλόβερ» δεν θα σταματήσει εκεί.

Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές!

Οι ομιλητές της συγκέντρωσης έκαναν ιδιαίτερη μνεία στη συνάδελφο που δούλευε 15 μήνες απλήρωτη σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ και απελπισμένη έφτασε ως την αυτοκτονία. Παράλληλα τόνισαν με κάθε τρόπο αυτό που ανέφερε το κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης : «Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές – Δούλοι δεν θα γίνουμε στις πολυεθνικές».

Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές!

Αυτή την ώρα η διαδήλωση βρίσκεται στην οδό Ερμού, τον κύριο εμπορικό δρόμο του κέντρου και η κινητοποίηση συνεχίζεται με συνθήματα και παλμό.

Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: