Καταγγελία βίαιης ρατσιστικής επίθεσης σε μετανάστη

Νεαρός μετανάστης έπεσε θύμα άγριας επίθεσης από ομάδα ατόμων, την ώρα που περίμενε το λεωφορείο κοντά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Μια σοβαρή καταγγελία για δυνάμει δολοφονική επίθεση σε μετανάστη πριν λίγες μέρες στην Αθήνα δημοσιεύει το Ελληνικό Φόρουμ Μετανάστων μέσω ΜΚΔ, με την έκκληση οι μάρτυρες και τα θύματα ανάλογων περιστατικών να προχωρούν σε καταγγελίες ώστε αυτά να καταγράφονται και να ανοίγει η δυνατότητα σύλληψης και τιμωρίας των δραστών:

Καταγγέλουμε δολοφονική – ρατσιστική επίθεση την οποία δέχτηκε μέλος κοινότητάς μας, τις πρωινές ώρες της Τρίτης 23 Ιουλίου. Ο Χ. επιστρέφοντας από την δουλειά και πηγαίνοντας σπίτι του, δέχτηκε ξαφνική επίθεση από 6-7 άτομα, περιμένοντας σε στάση λεωφορείου πέριξ του Παντείου Πανεπιστημίου. Ο άνθρωπος νοσηλεύεται, δεν συντρέχει άμεσα κίνδυνο η ζωή του, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες Greek Council for Refugees έχει αναλάβει την υπόθεση δικαστικά, και το περιστατικό έχει καταγραφεί στο RVRN – Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας.
ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ προς όλες και όλους που βιώνουν ή είναι μάρτυρες τέτοιων εγκλημάτων και επιθέσεων -ακόμα και ρητορικής μίσους και ρατσισμού, ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ τα περιστατικά ώστε να ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ και να αντιμετωπίζονται. Σε αυτή την όξυνση του ρατσιστικού λόγου και της ξενοφοβίας, η οποία εντείνει τέτοιες επιθέσεις και εγκλημάτα μίσους, είμαστε απέναντι, είμαστε πολλοί μαζί και αλληλέγγυοι.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ κοινοποιήστε.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: