Κ. Πελετίδης: «Είναι τραγικό το 2021 να ζούνε άνθρωποι με τα συσσίτια που μοιράζει ο Δήμος Πάτρας» (ΒΙΝΤΕΟ)

“Είναι λογικό να έχεις τη δυνατότητα να πηγαίνεις στον Άρη, να εξερευνάς το σύμπαν, να έχει φτάσει η επιστήμη και η τεχνική σε τέτοια επίπεδα, και να πεινάει ο κόσμος, να γυρίζουμε σε μια εποχή που διαβάζαμε με την γκαζόλαμπα, οργώναμε το χωράφι με το μουλάρι, θερίζαμε με το δρεπάνι, σε εκείνη την εποχή είμαστε;”

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εργατόκοσμος της Πάτρας, αλλά και στην αγωνιστική στάση με την οποία τα αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ-1, το απόγευμα της Πέμπτης 23 Δεκέμβρη.

«Έχουμε τραγικά πράγματα. Βρισκόμαστε στο 2021 και μοιράζουμε τρόφιμα, συσσίτια», είπε. «Είναι λογικό αυτό; Είναι λογικό να έχεις τη δυνατότητα να πηγαίνεις στον Άρη, να εξερευνάς το σύμπαν, να έχει φτάσει η επιστήμη και η τεχνική σε τέτοια επίπεδα, και να πεινάει ο κόσμος, να γυρίζουμε σε μια εποχή που διαβάζαμε με την γκαζόλαμπα, οργώναμε το χωράφι με το μουλάρι, θερίζαμε με το δρεπάνι, σε εκείνη την εποχή είμαστε;», συνέχισε, αναδεικνύοντας τα αδιέξοδα που δημιουργεί αυτό στο σύστημα στα λαϊκά στρώματα.

Ξεκαθάρισε δε πως «εμείς προσπαθούμε να δώσουμε δύναμη στους ανθρώπους για να σταθούν όρθιοι», δείχνοντας την αγωνιστική στάση που καλλιεργεί η δημοτική αρχή σε αντίθεση με την αστική «φιλανθρωπία». Υπενθύμισε ότι σήμερα ο Δήμος συμμετείχε σε διαμαρτυρία στη ΔΕΗ με αίτημα να μη μείνει κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα.

Αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον περιορισμό της πανδημίας, επεσήμανε ότι δεν αρκούν. Εστίασε στα ανύπαρκτα μέτρα πρόληψης, αλλά και στο γεγονός πως το δημόσιο σύστημα υγείας «δεν είναι θωρακισμένο στην Ελλάδα και στην Πάτρα, τόσο όσο θα πρέπει για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε δύσκολες καταστάσεις, όχι μόνο τώρα με την πανδημία, αλλά και γενικότερα.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: