Η Ελλάδα στήνει πλωτό φράχτη για τους πρόσφυγες στο Αιγαίο!

Μετά τον φράχτη του Σαμαρά στον Έβρο, το σχέδιο επεκτείνεται και στη θάλασσα, με έναν πλωτό φράχτη 2,7 χιλιομέτρων, για να μας… προστατέψει από τις προσφυγικές ροές.

Ποια είναι η λύση για το προσφυγικό; Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι; Να τους δώσουμε χαρτιά για να πάνε εκεί που θέλουν και να μην εγκλωβίζονται στη χώρα μας; Όχι. Να φτιάξουμε έναν φράχτη στο Αιγαίο, ώστε να μη φτάνουν στη χώρα μας. Αυτή είναι η λύση που προκρίνει το ελληνικό κράτος, πάντα με γνώμονα τα ανθρωπιστικά κριτήρια.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ λοιπόν το Γενικό Επιτελείο Στρατού προκήρυξε διαγωνισμό για την προμήθεια πλωτών φραγμάτων στο Αιγαίο Πέλαγος και ένα “προστατευτικό σύστημα” μήκους 2,7 χιλιομέτρων. Το σύστημα θα έχει τουλάχιστον ένα μέτρο ύψος, σχεδόν το μισό πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και το υπόλοιπο βυθισμένο.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως το προστατευτικό σύστημα θα είναι “μη στρατιωτικών προδιαγραφών”, “θα συνδράμει την εκτέλεση της αποστολής των μονάδων Στρατού Ξηράς” και “θα περιορίσει και κατά περίπτωση θα αναστείλει την πρόθεση εισροών στον εθνικό χώρο, με σκοπό την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης μεταναστευτικής – προσφυγικής ροής, εξαιτίας της αδήριτης και επείγουσας ανάγκης ανάσχεσης των αυξημένων προσφυγικών ροών”.
Η πατρίδα μπορεί να κοιμάται ασφαλής και προστατευμένη…

Κι ενώ η προκήρυξη περιγράφει αναλυτικά τις τεχνικές προδιαγραφές για τις ενδιαφερόμενες εταιρίες, αναφέρει και τον προϋπολογισμό του έργου που ανέρχεται στο ύψος των 500 χιλιάδων ευρώ (μισό εκατομμύριο). Έτσι εκτός από τις προσφυγικές ροές, το ΓΕΣ τονώνει και την αγορά -για να μην ξεχνάμε τις πατριωτικές μας αξίες- πιάνοντας με έναν σμπάρο πολλά τρυγόνια και πολλούς πρόσφυγες στα δίχτυα της…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: