«Για τους πατεράδες, τις μανάδες μας, τους παππούδες, τις γιαγιάδες μας, όλους τους ηρωικούς αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, του ΔΣΕ, της πολιτικής προσφυγιάς…»

Σε μια κατάμεστη από αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, αλλά και απογόνους και φίλους της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ αίθουσα του ξενοδοχείου «Στάνλεϊ», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 του Φλεβάρη  η χρονιάτικη συνεστίαση της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Σε μια κατάμεστη από αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, αλλά και απογόνους και φίλους της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ αίθουσα του ξενοδοχείου «Στάνλεϊ», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 του Φλεβάρη  η χρονιάτικη συνεστίαση της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομη ομιλία ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Χρήστος Τζιντζιλώνης, ο οποίος την αφιέρωσε στα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ: «Η φετινή μας συνεστίαση έχει ξεχωριστή σημασία. Την αφιερώνουμε στα 100 χρόνια ίδρυσης του Κόμματός μας, του ηρωικού ΚΚΕ, που οργάνωσε, καθοδήγησε τους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης, και του ηρωικού ΔΣΕ».

Ο Χρ. Τσιντζιλώνης αφού ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, τόνισε μεταξύ άλλων: «Το ΚΚΕ οργάνωσε την κορυφαία εκδήλωση του 20ου αιώνα, τον ηρωικό Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Με την εμπειρία – παρακαταθήκη από αυτό το κομμάτι της ιστορίας, για τους σημερινούς και αυριανούς αγώνες για την εργατική εξουσία και το σοσιαλισμό, με τη στρατηγική του ΚΚΕ, απευθυνόμαστε πλατιά στους αγωνιστές και στους φίλους της Αντίστασης και του ΔΣΕ, στους πολιτικούς πρόσφυγες, καλώντας τους σε αγωνιστική συστράτευση με το ΚΚΕ. Έτσι να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια του Κόμματός μας…»

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Χρ. Τσιντζιλώνη:

Ανοίγοντας τον χαιρετισμό του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε ότι «η σημερινή καθιερωμένη πλέον χρονιάτικη συνεστίαση, εκτός από γιορτή χαράς, τραγουδιού και κεφιού, είναι ταυτόχρονα και εκδήλωση τιμής και μνήμης, για τους πατεράδες, τις μανάδες μας, τους παππούδες, τις γιαγιάδες μας, όλους αυτούς τους ηρωικούς αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, της πολιτικής προσφυγιάς. Που έδωσαν τα καλύτερά τους χρόνια στα βουνά, στις πόλεις, στις εξορίες, στις φυλακές, στα εκτελεστικά αποσπάσματα, για να λευτερωθεί η Ελλάδα, για ν’ ανοίξει ο δρόμος για την πρόοδο, για την προκοπή, για ένα φωτεινό μέλλον», και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση: «Είμαστε εδώ σήμερα, οι περισσότεροι όπως είναι φυσιολογικό αυτό άλλωστε, απόγονοι αυτής της δρακογενιάς, για να τιμάμε, να θυμίζουμε και να διδασκόμαστε από το παρελθόν, γιατί μπροστά μας είναι το μέλλον για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας, για όλους εμάς, κυρίως όμως για τις γενιές που έρχονται…»

Δείτε το βίντεο με τον χαιρετισμό του Δ. Κουτσούμπα:

Πίσω από το βήμα των ομιλητών δέσποζε πανό με το σύνθημα «Τιμή και δόξα στο ΚΚΕ, οργανωτή και αιμοδότη της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ηρωικού ΔΣΕ».

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το συγκρότημα του ΣΕΑΑΝ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, ο Σπύρος Χαλβατζής εκ μέρους του ΣΦΕΑ, εκπρόσωποι της ΠΕΚΑΜ, ΠΕΦΑΕ, του Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και ο Σήφης Ζαχαριάδης γιος του Νίκου Ζαχαριάδη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: