Γ. Μουζάλας – Δεν εγγυώμαι πως δε θα έχουμε νεκρούς στη Μόρια

Όταν η “αριστερή ευαισθησία” συναντά τον κυβερνητικό κυνισμό, βγαίνουν μαργαριτάρια, σαν κι αυτό που πέταξε ο Μουζάλας στη συνέντευξή του στο Spiegel. Στην τελική, κι εδώ να μην πέθαιναν οι πρόσφυγες, μπορεί να είχαν την ίδια σκληρή μοίρα κάπου αλλού.

Όταν η “αριστερή ευαισθησία” συναντά τον κυβερνητικό κυνισμό, βγαίνουν μαργαριτάρια, σαν κι αυτό που πέταξε ο Μουζάλας στη συνέντευξή του στο γερμανικό Spiegel.

Δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο να υπάρξουν και πάλι θύματα, αλλά κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε αυτή την κατάσταση.

Προφανώς ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να καταγράφει τα προβλήματα και να προσεύχεται πως δε θα συμβεί το μοιραίο, ενώ παράλληλα θα εξυμνεί (αντί να καταγγείλει) το ισχύον πλαίσιο και τις συμφωνίες που καθορίζουν και επιτείνουν το πρόβλημα.

Προφανώς η κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για το ότι η Μόρια φιλοξενεί υπερδιπλάσια άτομα από όσα έχει προβλεφθεί, για το ότι δεν έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία εν όψει του χειμώνα και της κακοκαιρίας, για το ότι δεν έχει αποδοθεί καμία ευθύνη για τους θανάτους τριών προσφύγων, τον περασμένο Ιανουάριο, στη Μόρια.
Μας εγγυάται όμως πως η κυβέρνηση κάνει τα πάντα…

Στην τελική, κι εδώ να μην πέθαιναν οι πρόσφυγες, μπορεί να είχαν την ίδια σκληρή μοίρα κάπου αλλού. Να μην το(υς) έχουμε λοιπόν βάρος συνείδησης…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: