ΕΣΤΑΜΕΔΕ: Προσπάθεια διάσπασης του κινήματος των συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ και σφετερισμού του τίτλου της από ομάδα “ακομμάτιστων”

Η διοίκηση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ συνεχίζει με συνέπεια την ανάδειξη και διεκδικητική αγωνιστική προώθηση των προβλημάτων των συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ, των οποίων οι συντάξιμες αποδοχές μειώθηκαν στο 1/3 (όχι κατά 1/3) την περίοδο της κρίσης και οι καθυστερήσεις απόδοσής τους κυμαίνονται από 3 έως 7 χρόνια.

Προς τα ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες

Εκτελώντας σχετικη προσφατη αποφαση του ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ που σας επισυναπτουμε (1), σας ενημερώνουμε σχετικά με τη σημερινή διοίκηση της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΕΣΤΑΜΕΔΕ) και την προσπάθεια σφετερισμού του τιτλου της από μια ομάδα, μετα την απώλεια της διοίκησης στις εκλογές της 18 4 2019. Σας στέλνουμε τις αναγνωρίσεις της διοίκησής μας από την Εφορία, το ΙΚΑ και την Τραπεζα (2). 

Η ομάδα αυτή, από την παραταξη των Μαχομενων Ακομμάτιστων, του κυβερνητικου οσφυοκαμπτικού συνδικαλισμού, επιχειρεί ανεπιτυχώς εδώ και ένα χρόνο σχεδον τη διάσπαση του κινήματος των συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ. Αφού εχασε, με ομολογία της, την πλειοψηφία στη ΓΣ της 18 4 2019, αποχώρησε και αφού εκλέχτηκε κανονικά η διοίκηση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, εκανε καπου αλλού «εκλογές», χωρις Εφορευτικη Επιτροπή, πάλι με ομολογία της, και στη συνεχεια έχασε δυο δικαστικές διαδικασίες και γι αυτό υπηρξε η παραπάνω αναγνωριση μας. Σημερα, 11 μηνες μετα, 7 μέλη από τα ταχα «εκλεγέντα» 11 μέλη και αναπληρωματικά του «ΔΣ», έκαναν μια απέλπιδα, τελειως ανερματιστη αγωγη, όπου αραδιαζουν καραμπινατα ψεμματα, όπως πχ για το τι λέει το καταστατικο που τάχα παραβιαστηκε στις εκλογές της 18 4 2019. Στόχος της ομάδας αυτής ειναι να μπορει να λεει για πολλούς μηνες ακόμα ότι το ζητημα της διοίκησης της ΕΣΤΑΜΕΔΕ ευρισκεται σε δικαστική εκκρεμότητα!  Το ίδιο έκανε, με πληρη τελική αποτυχία, οταν εχασε τις εκλογές στο αδελφό σωματείο, στην ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΟΜΟΤΙΜΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΕΕ (ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ) το 2018.

Η διοίκηση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ συνεχιζει με συνεπεια την αναδειξη και διεκδικητικη αγωνιστική προώθηση των προβληματων των συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ, των οποίων οι συντάξιμες αποδοχές μειώθηκαν στο 1/3 (όχι κατά 1/3) την περίοδο της κρισης και οι καθυστερησεις απόδοσής τους κυμαινονται από 3 έως 7 χρονια. Για να πάρετε μια γευση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνταξιουχοι μηχανικοί και συνεργατες τους, σας στελνουμε την αποφαση της προσφατης Γενικης Συνελευσης ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ (3) που υιοθετησε η ΕΣΤΑΜΕΔΕ και τη διαδίδει, αφου δεν το κανει η νεα διοικηση της ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ, για την οποία σας στελνουμε επισης ενημερωση πως προέκυψε (4). 

Θα σας ενημερωσουμε λεπτομερέστερα πολύ νωρις για το πρόβλημα του Κληροδοτηματος Αξελού, μιας σημαντικης μοναδας γηροκομείου για μηχανικούς, που εχει εγκαταλειφθει 6 δεκαετίες και σημερα ειναι ερμαιο και καταπατητων (της ακριβότερης γης στον Πειραιά), με αποδεδειγμενη την αδιαφορία και διευκόλυνση των αρμοδιων αρχών. 

Με εκτίμηση

Για την ΕΣΤΑΜΕΔΕ,

Κώστας Τζατζάνης πρόεδρος
Σταύρος  Βαρουτσής, γ. γραμματέας 

                                                   Ακολουθούν τα αναφερόμενα επισυναπτόμενα

1.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΕΣΤΑΜΕΔΕ)

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 15 Διοικητικού Συμβουλίου

5/3/2020

Μετά από πρόσκληση του  Προέδρου και του Γ. Γραμματέα, σήμερα Πέμπτη 5-3-2020  και  ώρα 11.00΄π. μ., συνήλθε το ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ στο ισόγειο του μεγάρου του ΤΜΕΔΕ-ΤΣΜΕΔΕ  στην πλατεία  Κλαυθμώνος, στην Αθήνα.

Παρόντες ήταν οι σύμβουλοι: Κ. Τζατζανης Στ. Βαρουτσής Χρ. Λεμπέσης Κ. Λυγιαζής., Π. Κουμουνδούρος,  

Απόντες ήταν:  ο Γ Σαρηγιάννης, ο οποίος παραιτήθηκε έγγραφα από μέλος του ΔΣ λόγω φόρτου υποχρεώσεων στο πολυτεχνείο και γενικότερα και οι  Χρ. Στεφανάτος, Τσουρουνάκης οι οποίοι ειδοποίησαν ότι για λόγους υγείας δεν θα παραβρεθούν και ο Θ. Βουδικλάρης, ο οποίος δεν ειδοποίησε για τυχόν αδυναμία παρουσίας του.

 Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:

  1. Ενέργειες για άμεση παράδοση στοιχείων που η έλλειψη τους θα επιφέρει πρόστιμα στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ από τις φορολογικές και άλλες αρχές που αναγνωρίζουν όλες τη νέα διοίκηση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Καταγγελία σε όλα τα επίπεδα των μελών της πρώην διοίκησης της ΕΣΤΑΜΕΔΕ που δεν παραδίνουν ακόμα αυτά που πρέπει να παραδώσουν σαν πρώην διοίκηση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και διερεύνηση ποινικών ευθυνων,

Θέμα 1. Ο πρόεδρος παρουσιάζοντας το πρώτο θέμα ανέφερε τις απαιτούμενες ενέργειες για άμεση παράδοση όλων των υπόλοιπων στοιχείων ΕΣΤΑΜΕΔΕ που παρακρατούνται από τους σφετεριστές του τίτλου της και ιδιαίτερα αυτών που η έλλειψη τους θα επιφέρει πρόστιμα στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ από τις φορολογικές και άλλες αρχές που αναγνωρίζουν όλες τη νέα διοίκηση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Πρότεινε να γίνει καταγγελία σε όλους τους παρακάτω αναφερόμενους φορείς:

Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση

ΕΤΕΑΕΠ Ευάγγελο-Απόστολο Κωνσταντίνου  

Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Σπυρ. Κοκκινάκη

Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Γεώργ. Στασινό

τον Πρόεδρο και τη Δ.Ε. του ΤΜΕΔΕ κ. Κ. Μακέδο         

Προϊστάμενο ΕΦΚΑ Διευνθυνσης συνταξεων πρ ΤΣΜΕΔΕ κ. Κωνστανταρα

Προϊσταμενο ΕΦΚΑ Τμήμ. Ασφαλειας του ΚΥΤ πρ ΤΣΜΕΔΕ κ. Πετειναρακης

ΗΔΙΚΑ

Μμε

Μέλη ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Συλλόγους μηχανικων 

Οι καταγγελίες θα προσαρμοστούν μαζι και με τις παρακάτω αποφάσεις για όποια αρχή την αφορούν.

Ανάλογα με τον παραλήπτη της καταγγελίας, θα υπάρχει ανάδειξη της αντισυνδικαλιστικής και αντιδεοντολογικής αισχρής παραβίασης, στοιχειωδών δημοκρατικών κανόνων και πειρατείας.

Η καταγγελία θα αφορά όλα τα μέλη της πρώην διοίκησης της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και της αυτοαποκαλούμενης «διοίκησης» μετά τις εκλογές του Απρίλη 2019, εκτός το συν. Γκουλιούμη που αποσύρθηκε από το Δεκέμβρη ΄19 όπως δήλωσε. Θα αναφέρει τα σχετικά στοιχεία, που αποδείχνουν πως είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν αυτά που πρέπει να παραδώσουν σαν πρώην διοίκηση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Αποφασίζεται να δοθεί ποσό της τάξεως των  200 ευρώ σε δικηγόρο, αν χρειάζεται ιδιαίτερη απασχόληση αξίας τέτοιου επιπέδου, για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών. Σ΄ αυτή την περίπτωση θα μας δώσει γραπτή έκθεση. Μετά από αναλυτική συζήτηση εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του προέδρου

 Τέλος το πρακτικό αποφασίστηκε και εγκρίθηκε την ίδια στιγμή 

 Ο Πρόεδρος Κ. Τζατζανης 

Ο Γεν. Γραμματεας Σ. Βαρουτσης

Ο Αντιπρόεδρος Χρ. Λεμπέσης                                                    

Ο Ταμίας Κ. Λυγιαζης

Ο Κοσμητορας Π. Κουμουνδούρος

Το μέλος Τάσος Μανωλίτσης

2

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

date: Feb 24, 2020, 9:38 AM

subject: FW: Nομιμοποίησή μαςΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΤΖΑΝΗΣ <[email protected]>

mailed-by: piraeusbank.gr

signed-by: piraeusbank.gr

Αξιότιμε κ. Τζατζάνη, 

Σε συνέχεια της συνημμένης επικοινωνίας, σας ενημερώνουμε πως έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανανέωσης της νομιμοποίησης του ΕΣΤΑΜΕΔΕ, σύμφωνα με την οποία παραμένετε εκπρόσωπος του σωματείου. Παράλληλα, ο κ. Λυγιάζης, ταμίας, δύναται να διενεργεί ταμειακές συναλλαγές βάσει ενταλμάτων υπογεγραμμένων από εσάς, ως πρόεδρο του σωματείου ενώ οι αναλήψεις από τον τραπεζικό λογαριασμό πρέπει να συνοδεύονται από σχετικό απόσπασμα της απόφασης του Δ.Σ.

Η νομιμοποίηση παραμένει ενεργή για αμοιβές εργαζομένων και ασφαλιστικών εισφορών και ισχύει έως 18/04/2022 εκτός αν μας προσκομίσετε οποιαδήποτε μεταβολή του σωματείου έως αυτή την ημερομηνία.

 Με εκτίμηση, 

Μπρίκας Ιωάννης

Στέλεχος Εξυπηρέτησης Πελατείας

Κατάστημα Πανεπιστημίου

 Πανεπιστημίου 16, 10672, Αθήνα

T: 2166003443, F: 2103644166

[email protected]

4

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΕΣΤΑΜΕΔΕ)

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 14 Διοικητικού Συμβουλίου

20/2/2020

Μετά από πρόσκληση του  Προέδρου και του Γ. Γραμματέα, σήμερα Πέμπτη 20-2-2020  και  ώρα 11.00΄π. μ., συνήλθε το ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ στο ισόγειο του μεγάρου του ΤΜΕΔΕ-ΤΣΜΕΔΕ  στην πλατεία  Κλαυθμώνος, στην Αθήνα.

Παρόντες ήταν οι σύμβουλοι: Κ. Τζατζανης Στ. Βαρουτσής Χρ. Λεμπέσης Κ. Λυγιαζής, Γ. Τσουρουνάκης, Π. Κουμουνδούρος, Χρ. Στεφανάτος, 

Απόντες ήταν:  ο Γ Σαρηγιάννης, ο οποίος ειδοποίησε ότι θα ευρίσκεται εκτός Αθηνών και ο Θ. Βουδικλάρης, ο οποίος δεν ειδοποίησε για τυχόν αδυναμία παρουσίας του.

 Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:

Θέμα 1: Αποτελέσματα ΓΣ και αρχαιρεσιών ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ και χάραξη πορείας για το κίνημα των συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ στις νέες συνθήκες, στη βάση και των αποφάσεων της Γεν. Συνέλευσης της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ. Στάση μας σχετικά με την πρόταση “σύμπνοιας” των Ακομμάτιστων Μαχόμενων

Ο πρόεδρος παρουσιάζοντας το θέμα ανέφερε:

Η Πανεπιστημονική  έβγαλε μια ανακοίνωση που την κοινοποίησε σε όλους τους δραστηριους και τα μέλη των ΔΣ των δυο σωματειων μας για να βελτιωθεί. Λαβαίνοντας υπ΄ όψη και τις εύστοχες παρατηρήσεις, προτείνουμε να υιοθετηθεί σαν απόφαση του ΔΣ που θα απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους το παρακάτω κείμενο:

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ

Η Γενική Συνέλευση της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ με ευρεία πλειοψηφία χάραξε την πορεία της Ένωσής μας για το 2020. Πρόκειται για μια αγωνιστική πορεία, ενταγμένη στο Συνταξιουχικό κίνημα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεως, με τις εκτιμήσεις, διεκδικήσεις και  την αγωνιστική στάση του, ενάντια στην αντιασφαλιστική λαίλαπα, που συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση.

Η προκλητική μαζική προσέλευση άσχετων με τη Γενική μας Συνέλευση προσώπων, που ήρθαν μετά την αποπεράτωση των εργασιών της, μόνο για να ψηφίσουν, προσώπων πρωτοφανέρωτων, που δεν έχουν καμία σχέση με το συνταξιουχικό μας κίνημα και με την Ένωσή μας, προσώπων που κίνησαν οι διάφοροι αντιδραστικοί μηχανισμοί γύρω από την τεραστία πίτα των μεγαλοεργολάβων, τα αρμόδια γι αυτήν υπουργεία, το ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΜΕΔΕ και την Τράπεζα Αττικής, κατάφερε για 6 ψήφους να υπερσκελίσει τον αριθμό των συναδέλφων που ήρθαν με επίγνωση και σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και συμμετείχαν στη συνέλευση. Ο αριθμός τους μάλιστα ήταν αυξημένος  κάπου 50% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές στην ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ. 

Έτσι, παρ όλο που την πλειοψηφία του ΔΣ έχει σήμερα η γνωστή αντιδραστική ομάδα του κυβερνητικού οσφυοκαμπτικού συνδικαλισμού, η ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ οφείλει να βαδίσει σύμφωνα με τις επιταγές της Γ. Συνέλευσης. 

Στα 2,5 χρόνια πρωτοφανούς αρνητικής δράσης των εργατοπατέρων «των Καρπαθίων», προστέθηκε τώρα και μια πρόταση «σύμπνοιας», που έκαναν μετά τις εκλογές, που δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η επιδίωξή τους να συναινέσουμε στις αντιδραστικές τους απόψεις, τις τελείως αντίθετες με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, που είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν. Έτσι δεν μπορούμε να μην συμπεράνουμε ότι μάχιμος υπερασπιστής  των επιταγών της Γ.Σ. της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ και της υλοποίησης τους είναι κατ΄ αρχήν οι τρεις σύμβουλοι στο 7μελές ΔΣ που θα συνεχίσουν να κάνουν στο ΔΣ της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ τις εποικοδομητικές ρεαλιστικές τους προτάσεις ενωτικής αγωνιστικής αντίστασης στους σφαγείς μας. Και βέβαια η ΕΣΤΑΜΕΔΕ, που καλύπτει και όλους τους συνάδελφους της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ, είναι ο φορέας υλοποίησης και των αποφάσεων της ΓΣ της ΠΕΤΟΜ -ΤΕΕ. Δύναμή τους είναι η στήριξη των συναδέλφων που παλεύουν για τα δικαιώματα τους. 

Η διαμάχη με τους εργατοπατέρες δεν πρέπει να μας αποσπάσει από το κύριο. Από την αντιασφαλιστική λαίλαπα που συνεχίζεται, από την ανάγκη αντίστασης  σε όλα τα επίπεδα, από τη σειρά των διεκδικήσεων, όπως εκφράζονται συνοπτικά και στην απόφαση της ΓΣ, που εχουν σχέση με τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, αλλά και με τη λειτουργιά του σωματείου μας για να έλκει το ενδιαφέρον, τη συμμετοχή και τη συστρατευση για τον κοινό μας αγώνα και των 30.000 συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ. Να προσφέρει ο, τι μπορεί κι όσο πείθεται  ο καθένας και να μην αφήσουμε κανένα να μένει αδιάφορος.

Η επιτυχία των ιδεών μας και στη ΓΣ της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ, αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη στον αγώνα μας. Με νέα ορμή, στηριγμένοι και στους 50 παραπάνω από τις προηγούμενες εκλογές, που υποστήριξαν αυτές τις ιδέες, να διεισδύσουμε ακομα περισσότερο στο νου και την καρδιά των συναδέλφων μας, να τους ωθήσουμε να ενδιαφερθούν για τα κοινα μας προβλήματα, μέσα από το φιλότιμο του αδικημένου που οργίζεται κι οργανώνεται με τους συμπάσχοντες συναδέλφους του. Το πεδίο δράσης μας είναι τεράστιο. Κι οι δυνατότητες το ίδιο

Να εργαζόμαστε από τώρα να συντρίψουμε την όποια κινητοποίηση καταφέρουν στο μέλλον οι επωφελούμενοι του εργολαβικού μεγαλοκεφαλαιουχικου κατεστημένου, των υπουργείων και των εξαρτώμενων οργανισμών και Τράπεζας. Να συντρίψουμε στη συνείδηση των ομοιοπαθών μας συνταξιούχων την αδράνεια, τη μοιρολατρία το γλείψιμο και την πολιτική μισαλλοδοξία. Απομονώνουμε τις σειρήνες της υποταγής και  της αποστράτευσης. Κάνουμε, την αγανάκτηση, τον θυμό μας, συλλογική δύναμη για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Συντάξεις που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες, σύγχρονη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εισφορές στην κοινωνική ασφάλιση που δεν θα παίζονται στον τζόγο, αλλά θα τις εγγυάται το κράτος.

Ακολούθησε συζήτηση στην οποία εγιναν παρεμβάσεις από τους συναδέλφους Λεμπέση, Μανωλίτση, Λαζαρίδη, Χατζηβασιλειάδη, Κουμουνδούρο, Γεωργαράκο, Τσουρουνάκη με κύρια σημεια:

 Την ενίσχυση της παρουσίας μας στο χώρο που εξυπηρετούνται οι συνταξιούχοι, με παράλληλη βελτίωσή του και την εκλαΐκευση των επιχειρημάτων μας, αλλά και  του τρόπου παρέμβασής μας. Να ελεχθεί γιατί συνάδελφοι που έχουν εκφραστεί θετικά για τις θέσεις μας απουσίασαν από την μάχη. Επισημάνθηκε η ανάγκη ενεργοποίησής  μας από σήμερα ώστε οι ενεργές μας δυνάμεις να πολλαπλασιαστούν. Υποστηρίχτηκε από όλους η αναγκαιότητα της αντιμετώπισης της νέας διοίκησης της ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ, στην προσπάθεια της να εφαρμόσει την αντιασφαλιστική της κατεύθυνση και θέση που ήδη έχει διατυπώσει. Η δράση  μας τόσο με τους συμβούλους μας στην ΠΕΤΟΜ, αλλά τώρα κύρια στο ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, πρέπει να αναδείξει πιο έντονα την ανωτερότητα των θέσεών μας και να ενργοποιησει πολύ περισσότερους συναδέλφους.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του προέδρου με τις παρεμβάσεις.

Τέλος το πρακτικό αποφασίστηκε και εγκρίθηκε την ίδια στιγμή 

Ο Πρόεδρος Κ. Τζατζανης 

Ο Γεν. Γραμματεας Σ. Βαρουτσης

Ο Αντιπρόεδρος Χρ. Λεμπέσης  

Γραμματέας  Γ.Τσουρουνάκης    

Ο Ταμίας Κ. Λυγιαζης

Ο Κοσμήτορας Π. Κουμουνδούρος,

Το μέλος Χρ. Στεφανάτος

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: