Επικίνδυνα “ολυμπιακά λείψανα” – Έσπασε η βάση οργάνου γυμναστικής στον Άγιο Κοσμά την ώρα της προπόνησης

Το περιστατικό, που ανέδειξε με ανάρτησή του ο ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, αποδεικνύει το βαθμό εγκατάλειψης των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ενάντια στις μεγαλόστομες υποσχέσεις για “αξιοποίησή” τους υπέρ του μαζικού αθλητισμού μετά το 2004.

Οι λίγο μεγαλύτεροι μπορεί να θυμούνται την περίοδο πριν, αλλά και λίγο μετά την Ολυμπιάδα του 2004, τα όσα μεγαλεπήβολα υπόσχονταν τότε οι κυβερνήσεις, για την αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων μετά τους αγώνες, και τη μεγάλη ώθηση που θα δινόταν τόσο στον επαγγελματικό, όσο και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό σε μια κατηγορία αθλήματα. Δεκαεφτά σχεδόν χρόνια μετά την τελετή λήξης, η πραγματικότητα είναι πως η Αθήνα κυρίως, κι άλλες πόλεις της Ελλάδας δευτερευόντως, έχουν γεμίσει κατά κύριο λόγο με κουφάρια ή τουλάχιστον ακραία πεπαλαιωμένες εγκαταστάσεις, που συνιστούν ακόμα και κίνδυνο για τους χρήστες τους.

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει ένα περιστατικό που συνέβη στο εγκαταλελειμμένο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά, το οποίο έφερε στη δημοσιότητα με ανάρτηση στο Ίνσταγκραμ, ο χρυσός ολυμπιονίκης γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας. Πιο συγκεκριμένα, νεαρή αθλήτρια που προπονούνταν στους ασύμμετρους ζυγούς, κινδύνευσε να τραυματιστεί, καθώς έσπασε η βάση του οργάνου. Μάλιστα, τα όργανα αυτά φέρεται να τοποθετήθηκαν εκεί το 2003, πριν τους Ολυμπιακούς, με τη βάση να μην έχει αλλάξει έκτοτε, παρά μόνο οι ζυγοί. Όπως σημείωσε ο Πετρούνιας, “ευτυχώς το κορίτσι είναι καλά”, ενώ παράλληλα μέμφθηκε την Ομοσπονδία για τις συνθήκες εγκατάλειψης που επικρατούν στο άθλημα.

Παρότι λοιπόν κατά εύνοια της τύχης δεν υπήρξε κάποιο ατύχημα σε αυτή την περίπτωση, τίποτε δεν αποκλείει πως αυτό θα συμβεί εκεί ή σε άλλο σημείο των ολυμπιακών έργων, δεδομένης της αποσάθρωσης στην οποία βρίσκονται, υπό την πλήρη κρατική αδιαφορία. Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται πως η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού δεν μπορεί να είναι η απάντηση για αξιοπρεπείς συνθήκες άθλησης, σε οποιοδήποτε επίπεδο, ερασιτεχνικό η πρωταθλητισμού.

(φωτό από το Ίνσταγκραμ του Λευτέρη Πετρούνια)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: