“Ένα εθνικιστικό και μισαλλόδοξο τσουνάμι σαρώνει τον τόπο μας” – Ακόμα και δεξιοί εκδότες του Έβρου τρομάζουν με την εθνικιστική υστερία

Η Εκκλησία ευλογεί τα όπλα και οι αιρετοί φωτογραφίζονται με τους ένοπλους. Μέρες του 1897. Μέρες δόξας λαμπρές απέναντι στον ανύπαρκτο εχθρό. Τζάμπα μάγκες. Νεοναζί έρχονται από τη Γερμανία να πάρουν μέρος στην αντίσταση εναντίον των μεταναστών.

Δε χρειάζεται να είναι κανείς “εθνοπροδότης” για να τρομάξει με την επικίνδυνη εθνικιστική υστερία που καλλιεργείται στον Έβρο. Μπορεί ο Γ. Λασκαράκης, εκδότης της εφημερίδας “Η Γνώμη” στη Θράκη με έδρα τον Έβρο, να θέλει να βγάλει έξω από το κάδρο τον Μητσοτάκη, μπορεί να ορίζει κάπως διασταλτικά την έννοια του “προοδευτικού πολίτη”, σε κάθε περίπτωση όμως έχει την εντιμότητα να μεταφέρει πιστά την εικόνα που επικρατεί στην περιοχή και να επισημάνει τον κίνδυνο.

Αξίζει να διαβάσει κανείς την ανάρτησή του, χωρίς να χρειάζεται να συμφωνήσει σε όλα.

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στον Έβρο. Ένα εθνικιστικό και μισαλλόδοξο τσουνάμι σαρώνει τον τόπο μας. Όλοι κυκλοφορούν με όπλα παριστάνοντας την πολιτοφυλακή εναντίον της «εισβολής» των μεταναστών και των προσφύγων. Ένοπλοι αγρότες ξυλοκόπησαν τον δημοσιογράφο του CNN Κώστα Πλιάκο, διότι προσπάθησε να υπερασπισθεί «συλληφθέντες» από αυτούς μετανάστες που τους κακομεταχειρίζονταν. Οι παράνομοι οικιστές του προστατευόμενου βιότοπου του ΔΕΛΤΑ του Έβρου βγήκαν παγανιά για να κυνηγήσουν τα «θηράματά» τους και να δικαιολογήσουν τις αυθαίρετες «βίλες» τους, ως υπερασπιστές του πάτριου εδάφους, όπως τους αποκάλεσε ο ένδοξος Καμμένος. Το δυστύχημα είναι ότι κάποιοι παρέσυραν και τον Πρωθυπουργό να φωτογραφηθεί μαζί τους, να επαναλάβει τα λόγια του και να υποσχεθεί τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων τους. Η Εκκλησία ευλογεί τα όπλα και οι αιρετοί φωτογραφίζονται με τους ένοπλους. Μέρες του 1897. Μέρες δόξας λαμπρές απέναντι στον ανύπαρκτο εχθρό. Τζάμπα μάγκες. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες νεοναζί έρχονται από τη Γερμανία να πάρουν μέρος στην αντίσταση εναντίον των μεταναστών. Το σίγουρο είναι ότι για να αξιοποιήσει αυτός ο τόπος την γεωστρατηγική του θέση και να ξεφύγει από την μοίρα του εξωτικού περιθωρίου, που τον θυμούνται μόνο στις κρίσεις, δεν υπάρχει ελπίδα καμιά. Πρέπει κάποιοι να μιλήσουν. Οι φίλοι μου δημοσιογράφοι και οι αρθρογράφοι της Αθήνας, οι πολιτικοί που αντιστέκονται στον εθνολαϊκισμό, οι απλοί πολίτες που ντρέπονται γι’ αυτά που συμβαίνουν. Ήδη οι ντόπιοι δεχόμαστε απειλές και ύβρεις. Δημοσιογράφος της Ορεστιάδας αναγκάστηκε να «εξαφανίσει» το κείμενό του. Ο Έβρος ζητά την συμπαράσταση των προοδευτικών πολιτών.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: