Ένα χειροκρότημα για τον Ιάσονα! – Μοτοπορεία και ύστατος φόρος τιμής στο άτυχο παιδί, μπροστά στη Βουλή

Από τη μια, οι αρχές που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να συγκαλύψουν το τροχαίο. Και από την άλλη, οι διανομείς που άφησαν τα κράνη τους στην άσφαλτο και απέτισαν φόρο τιμής στον Ιάσονα.

Ένα τραγικό δυστύχημα, μια χαμένη ζωή, ένα 23χρονο παιδί νεκρό, γιατί έκανε το “λάθος” να περάσει με πράσινο μπροστά από τη Βουλή. Και μετά; Ένα αυθόρμητο κάλεσμα, μια μοτοπορεία, μια συμβολική διαμαρτυρία ενάντια στην απόπειρα συγκάλυψης. Δυο διαφορετικοί κόσμοι και οι αντιδράσεις τους.

Από τη μια οι αρχές που έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να αποσιωπήσουν το δυστύχημα και τον θάνατο του Ιάσονα. Και από την άλλη, οι διανομείς με τις μοτοσικλέτες που απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη του, ακριβώς στο σημείο που έγινε το τροχαίο, μπροστά από την πλαϊνή είσοδο της Βουλής.

Έβγαλαν τα κράνη τους, τα άφησαν στην άσφαλτο και φώναξαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και της αστυνομίας, την ίδια ώρα που στην πλατεία Συντάγματος -λίγα μέτρα πιο πέρα- ετοιμαζόταν η μεγάλη συγκέντρωση των υγειονομικών. Νωρίτερα είχαν διασχίσει την οδό Σταδίου, κορνάροντας σε όλη τη διαδρομή μέχρι τη Βουλή.

Οι στιγμές που κατέγραψε ο φακός ήταν αν μη τι άλλο δυνατές και συγκινητικές.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: