ΕΚ Σάμου: Όλοι τη Δευτέρα στο δικαστήριο Σάμου, στο πλευρό της δασκάλας που υπερασπίστηκε το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση

Στο πλευρό της εκπαιδευτικού που σύρεται σε δίκη από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στο Άνω Βαθύ της Σάμου, βρίσκεται το Εργατικό Κέντρο του νομού, που καλεί σε συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο, όταν θα εκδικάζεται η αγωγή που κατέθεσε ο Σύλλογος Γονέων με την οποία διεκδικεί από την εκπαιδευτικό 50.000 ευρώ!

Στο πλευρό της εκπαιδευτικού που σύρεται σε δίκη από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στο Άνω Βαθύ της Σάμου, βρίσκεται το Εργατικό Κέντρο νομού Σάμου, που καλεί σε συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο του νησιού, τη Δευτέρα 21 του Οκτώβρη, στις 11.00 π.μ. όταν δηλαδή θα εκδικάζεται η αγωγή που κατέθεσε ο Σύλλογος Γονέων με την οποία διεκδικεί από την εκπαιδευτικό 50.000 ευρώ!

Θυμίζουμε ότι το «αδίκημα» της εκπαιδευτικού Σοφίας Κατζάνη να καλέσει τα παιδιά τους να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο και να κλείσουν τα αυτάκια τους στις ρατσιστικές κορόνες (δείτε εδώ). Στην ανακοίνωση του ΕΚ Σάμου σημειώνονται τα εξής:

Η αγωγή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άνω Βαθέως που ζητάει και αποζημίωση 50.000€ από την δασκάλα που υπερασπίστηκε το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση, εκδικάζεται την Δευτέρα 21 Οκτώβρη.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου για άλλη μια φορά καταδικάζει και καταγγέλλει την ενέργεια αυτή σε όλους τους εργαζόμενους του νομού μας και ζητά να αποσυρθεί.

Συμπαραστεκόμαστε και υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη συνάδελφο δασκάλα που εκτελούσε το χρέος της για το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος, θρησκείας, γλώσσας και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τα ξεχωρίζει.

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους, όλους τους μαζικούς φορείς της Σάμου και όλο των λαό των νησιών μας να καταδικάσει την ενέργεια αυτή, να εκφράσει την συμπαράσταση του στην δασκάλα και ν’ απαιτήσει την απόσυρση της αγωγής.

Τους καλούμε ν’ απομονώσουν όλους αυτούς που θέλουν να σέρνουν στα δικαστήρια όποιον υπερασπίζεται τα δικαιώματα των παιδιών στη μόρφωση και σε όποιον έχει διαφορετική άποψη απ’ τη δική τους.

Τους καλούμε να είμαστε στο πλευρό της δασκάλας, στις 11.00 π.μ. στο δικαστήριο Σάμου.

Ζητάμε να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η αγωγή

Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας και όλους τους αρμόδιους φορείς του να πάρουν θέση και να υπερασπιστούν όλους τους εκπαιδευτικούς που στοχοποιούνται ή διώκονται για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: