«Είναι επικίνδυνος γιατί είναι φασίστας και υπέρμαχος του ναζισμού» – Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας για την αποφυλάκιση Πατέλη

Οι οικοδόμοι, δεν επιτρέψαμε να πατήσουν αυτοί οι μισάνθρωποι στα εργοτάξια και τα γιαπιά όλα αυτά τα χρόνια, δώσαμε και δίνουμε την μάχη σε κάθε γειτονιά για να μην βρίσκουν τόπο να σταθούν. Αυτό θα κάνουμε και τώρα πιο δυναμικά.

«Μόλις ένα χρόνο μετά την ιστορική εκείνη νίκη του λαού μας, ο Πατέλης, συνεργός στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα και σε δεκάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών και άλλων αγωνιστών, είναι έτοιμος να αποφυλακιστεί αφού το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας θεώρησε πως ότι έκανε ήταν της στιγμής και είναι πλέον ακίνδυνος για να διαπράξει νέα εγκλήματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και τονίζει: «Σε αυτή την χώρα όμως υπάρχει ταξικό κίνημα, υπάρχουν εργάτες που όχι μόνο δεν αποδέχονται να σπέρνουν το φασιστικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο αυτά τα μαντρόσκυλα των αφεντικών, αλλά θα τους πετάξουν εκεί όπου είναι η θέση τους, εκεί που κρύβονται ένα χρόνο τώρα και ξεμυτίζουν όταν τους χρειάζεται το σύστημα που τους θρέφει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας:

Ίσα που χρόνισαν στην φυλακή και άρχισαν να αποφυλακίζονται οι ναζί – εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Ήταν 7 Οκτώβρη του 2020 όταν έξω από το Εφετείο, χιλιάδες λαού διαδήλωναν φωνάζοντας με ένα στόμα – μια φωνή να κλειστούν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής οι δολοφόνοι – εγκληματίες. Η μεγαλειώδης κινητοποίηση της εργατιάς, με τα σωματεία και τους φορείς,  οι γονείς και φίλοι του Παύλου Φύσσα, οι μετανάστες αλιεργάτες,  οι δικηγόροι που χρόνια ολόκληρα ήταν καθημερινά εκεί, η συντριπτική πλειοψηφία του λαού αυτής της χώρας ήταν που όρισε την απόφαση να καταδικαστούν ως εγκληματική οργάνωση που απορρέει από την ίδια τους την ναζιστική ιδεολογία. Αυτό πανηγύρισε ο λαός μας, γνωρίζαμε όμως πως δεν ξεμπερδέψαμε μαζί τους και αποδεικνύεται περίτρανα πως για να τελειώσουμε μαζί τους μια για πάντα, δεν μπορούμε να περιμένουμε λύσεις από το αστικό κράτος.

Μόλις ένα χρόνο μετά την ιστορική εκείνη νίκη του λαού μας, ο Πατέλης, συνεργός στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα και σε δεκάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών και άλλων αγωνιστών, είναι έτοιμος να αποφυλακιστεί αφού το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας θεώρησε πως ότι έκανε ήταν της στιγμής και είναι πλέον ακίνδυνος για να διαπράξει νέα εγκλήματα.

Είναι επικίνδυνος  γιατί είναι φασίστας και υπέρμαχος του ναζισμού όπως αποδείχτηκε, άσχετα αν στο δικαστήριο όπως και τα υπόλοιπα φασιστοειδή δεν το αποδέχονταν και αρκετοί από αυτούς έβαζαν τα κλάματα. Δεν είχαν το θάρρος ούτε καν να υπερασπιστούν σιχαμένη ιδεολογία τους.

Σε αυτή την χώρα όμως υπάρχει ταξικό κίνημα, υπάρχουν εργάτες που όχι μόνο δεν αποδέχονται να σπέρνουν το φασιστικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο αυτά τα μαντρόσκυλα των αφεντικών, αλλά θα τους πετάξουν εκεί όπου είναι η θέση τους, εκεί που κρύβονται ένα χρόνο τώρα και ξεμυτίζουν όταν τους χρειάζεται το σύστημα που τους θρέφει. Οι οικοδόμοι, δεν επιτρέψαμε να πατήσουν αυτοί οι μισάνθρωποι στα εργοτάξια και τα γιαπιά όλα αυτά τα χρόνια, δώσαμε και δίνουμε την μάχη σε κάθε γειτονιά για να μην βρίσκουν τόπο να σταθούν. Αυτό θα κάνουμε και τώρα πιο δυναμικά. Ο λαός αυτής της χώρας γνωρίζει καλά από προσφυγιά, γνωρίζει τι θα πει μετανάστευση και έχει δείξει την αλληλεγγύη του σε κάθε κατατρεγμένο. Ο αντίπαλός μας είναι οι κυβερνήσεις που συντηρούν τα φασιστοειδή για τους δικούς τους πολιτικούς σκοπούς, είναι τα αφεντικά που αξιοποιούν αυτά τα τσιράκια  για να μπαίνει φρένο στις διεκδικήσεις μας, στους αγώνες, για να είμαστε διαιρεμένοι Έλληνες και μετανάστες εργάτες.

Δεν τρώμε κουτόχορτο, η ταξική πάλη, η ενότητά μας, ο αγώνας όλων των εργατών σε μια γροθιά θα επιβάλλει το δίκιο μας, θα γράψει την ιστορία όπως πρέπει. Θα επιβάλλει το τέλος τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: