“Είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει” – Η απάντηση του Γιάννη Αντετονκούμπο στη ρατσιστική επίθεση Τσουκαλά στον αδερφό του

“Αν αυτό μπορεί να συμβεί στο Θανάση, δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα.”

Τη δική του παρέμβαση έκανε ο Γιάννης Αντετονκούμπο, απαντώντας στο ρατσιστικό παραλήρημα του Τάκη Τσουκαλά κατά του αδερφού του Θανάση, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει “πίθηκο”. Επικαλούμενος τη μνήμη του πατέρα τους, που έφυγε πέρσι από τη ζωή, δήλωσε πως “έχει χάσει τον ύπνο του” με το περιστατικό, προσθέτοντας πως αν αυτό μπορεί να γίνει στο Θανάση, που εκπροσωπεί την Εθνική και τον ΠΑΟ, δεν μπορεί να φανταστεί τι γίνεται με άλλους έγχρωμους στη χώρα μας. Κατέληξε πως παρά τη λύπη και την απογοήτευσή του δε θα θα πάψει να αγαπά τη χώρα όπου μεγάλωσε. Δίνοντας αποστομωτική απάντηση σε κάθε λογής ρατσιστές τόνισε Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει, και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας.

Καταρχάς Θανάση θέλω να σου ζητήσω συγνώμη γιατί ξέρω αυτό που θα τραβήξει πολλά βλέμματα πάνω σου και πάνω μου και ξέρω είναι κάτι που δεν θες…Αλλά είμαι σίγουρος άμα ήταν ο μπαμπάς εδώ θα ήταν πολύ απογοητευμένος αν κρατήσω τη σιωπή μου. Έχω χάσει τον ύπνο μου τις τελευταίες μέρες για το αρνητικό – ρατσιστικό περιστατικό που έγινε πρόσφατα. Αν αυτό μπορεί να συμβεί στο Θανάση, ο οποίος εκπροσωπεί με περηφάνεια και με ένα συνεχές χαμόγελο την Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα. Είμαι πάρα πολύ λυπημένος και απογοητευμένος…Αλλά δε θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτή την οικογένεια και την αγάπη για τη χώρα στην οποία μεγαλώσαμε. Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει, και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας.

Είναι χαρακτηριστικό του ήθους του πως απέφυγε να αναφερθεί προσωπικά στον ρατσιστή υπάλληλο, πολλώ δε μάλλον να προβεί σε χαρακτηρισμούς. Από την πλευρά μας, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι το βασικότερο είναι πως οι αδελφοί Αντετονκούμπο, όπως και οποιοδήποτε άνθρωπος διαφορετικής καταγωγής γεννήθηκε ή μεγάλωσε στη χώρα μας, δε χρωστάνε ούτε εξηγήσεις, ούτε διευκρινήσεις για το τι είναι και τι αισθάνονται, πολύ απλά γιατί δε θα έπρεπε να αφορά κανέναν, ούτε να αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης για τον οποιονδήποτε.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: