Πού ‘ν’ το πού ‘ν’ το το δαχτυλίδι…

Το αθλητικό επιτελείο της Κατιούσα απαντά σε όλες τις SOS ερωτήσεις για τους τελικούς στο ΝΒΑ, καταθέτοντας στο παρκέ τη γνώμη του και τις εμπάθειές του…

Πού είναι το δαχτυλίδι και ποιος θα το φορέσει μετά τους τελικούς; Οι “πολεμιστές” του Golden State ή οι “ιππότες” του Cleveland; Πόσο αθώοι είναι αυτοί οι καλτ εξελληνισμένοι όροι, όταν δίνουν πάτημα στο Ρήγα Δάρδαλη να λέει “Kyrie Ελέησον”, “Στεφανάκος Καρής”, “Λεμπρουδάκος” κι άλλα τέτοια ωραία; Και πόσα εισαγωγικά χρειάζονται για να περάσουμε στην ουσία;

Το αθλητικό επιτελείο της Κατιούσα καταπιάνεται με αυτά τα δύσκολα ερωτήματα εν όψει της (μεθ)αυριανής αυλαίας στους τελικούς του ΝΒΑ και δίνει τεκμηριωμένες κι αναλυτικές απαντήσεις, που σε άλλα συγκλίνουν και σε άλλα παίζουν μπουνιές μεταξύ τους, σαν τον Αρτέστ με τον Μπεν Ουάλας (αλλά αυτό είναι από άλλο επεισόδιο).

Πουντο πούντο το δαχτυλίδι

Ποιος θα το πάρει και γιατί;

Γιάννης Α-Γιάννης: Οι Cavaliers. Έχουν ξεκάθαρους ρόλους και τον καλύτερο point guard που εμφανίστηκε εδώ και πάρα πολλά χρόνια στα παρκέ του NBA. Αυτός ο “Κύριε Ελέησον” όπως τον λέει σχεδόν εμμονικά ο Σκουντής, δεν είναι μόνο ο κορυφαίος άσσος στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αλλά και παίκτης που δεν κωλώνει την κρίσιμη ώρα, όπως έδειξε και στον περσινό έβδομο τελικό, την ώρα που ο “υπερπαίκτης” κουτούλαγε στους αντίπαλους αμυντικούς.

Λαϊκό Στρώμα: Οι Γουόριορς. Ή μάλλον «το Στέητ», που λέει και ο φίλος μου ο Τάσος. Είναι η ομάδα με τις περισσότερες επιλογές που καμιά τους δε χαλιέται αν δεν είναι πρώτη μούρη. Θα παίξουν το υπερμπάσκετ που παίζουν τα τελευταία χρόνια. Το γρήγορο, το (μη) βρώμικο, το πρόστυχο, το έτσι, το αλλιώς. Γιατί μπορούν να τα παίξουν όλα. Και τα έτσι και τα γιουβέτσι. Συν την έδρα τους που είναι καυτότερη αυτής του Κλήβελαντ. Μοναδικός αστερίσκος που βάζω είναι η πιθανή απουσία του Στηβ Κερ απ’ τον πάγκο. Ο Μπράουν μου φαίνεται ψιλολίγος. Όχι ότι ο άλλος στο Οχάιο είναι καμιά αλεπού βέβαια.

Πάνος Ζάχαρης: 

Όποιος κερδίσει τι τελευταίο ματς ή όποιος δεν το χάσει…
Το Cleveland δηλαδή
Ο LeBron,καλύτερος από ποτέ,δεν έχει επί της ουσίας αντίπαλο και θα οργιάσει. Ο μόνος άνθρωπος στον πλανήτη γη που μπορεί να τον περιορίσει ή ακόμα και να τον σβήσει είναι ο Εξολοθρευτής Μάντζαρης και δευτερευόντως ο Leonard. Κανείς από τους δυο δεν παίζει στο Golden State.
Και ο Draymond Green, κύριε; Δεν είναι; Όχι, γιατί η αυτή η γριά αλεπού μπορεί να τον διαλύσει mentally που έλεγε και η γιαγιά μου και να τον θολώσει.

Μώμος: Χωρίς να έχω κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια σε κάποια από τις δυο ομάδες του τελικού, περιμένω με μια σχετική αγωνία την έναρξη της σειράς. Οι Warriors καλούνται να πάρουν τη ρεβάνς από το περσινό Πρωτάθλημα, όντας περισσότερο ενισχυμένοι από την περασμένη χρονιά (λόγω Durant κυρίως) και φαίνονται ως φαβορί. Ομολογώ πως έχω πέσει κι εγώ λίγο θύμα της γοητείας τους τα τελευταία χρόνια.

Σφυροδρέπανος: Οι Warriors. Γιατί πρέπει να γίνουν διάφορα μικρά θαύματα για να το χάσουν, και δεν είναι κάθε χρόνο του Άι-Λεμπρόν (Kyrie ελέησον).
Ναι αλλά είναι μια φορά το χρόνο, κάπου τον Ιούνιο, θα σου πει ο αντίλογος…

Ποιος θέλεις να το πάρει;

Γιάννης Α-Γιάννης: Οι Celtics. Γιατί γουστάρουμε τις εκπλήξεις και τους πρώην κολεγιακούς προπονητές που στήνουν ομαδάρες χωρίς Big – Three, Four, Five. Αλλά αποκλείστηκαν. Οπότε θα πάμε με τους Warriors σε λογική αντι – Lebron. Γιατί θα είναι κρίμα, αυτός ο τύπος να φτάσει έστω κοντά σε κατακτήσεις τους Jordan – Kobe και κυρίως τον Robert Horry. Όχι, όχι και ξανά όχι. Οι Warriors έπεσαν κατακόρυφα στην εκτίμησή μου πρώτα με την απώλεια του περσινού τίτλου εντός έδρας -αν και έγιναν εγκλήματα για να συμβεί αυτό – και έπειτα με την απόκτηση Durant, που στα μάτια μου, τους μπέρδεψε. Όχι ο Λεμπρόν, είναι η απάντηση.

Λαϊκό Στρώμα: Φέτος θέλω τους Γουόριορς, πέρσι ήθελα τους Καβαλίερς, ενώ το ’15 ήμουν πολύ απασχολημένος να θρηνώ που δεν ήταν στον τελικό οι απερχόμενοι Σπερς. Αν παραβλέψουμε το γεγονός ότι αυτό αποτελεί ψυχιατρική διαταραχή, επιλέγω φέτος τους Γουόριορς γιατί 1. μου έφυγε οριστικά το αντιΛεμπρόν κόμπλεξ (που άλλωστε ήταν σε ήπια πλαίσια) και 2. μου έφυγε το αντιΓκόλντενΣτέητ κόμπλεξ που υπήρχε λόγω του «γαμώτου» που εμφανίστηκε ομάδα «ομαδέστερη» απ’ τους Σπερς.

Πάνος Ζάχαρης: Το Cleveland για πολλούς λόγους, με πρώτον απ’όλους το ότι θέλω να δω το project του Golden State να αποτυγχάνει.Μέχρι 3 all star είναι ομάδα, μετά καταντάει πρόκληση και αηδία. Επίσης αν το πάρουν οι Cavs το όνομα του LeBron μπαίνει κατά τη γνώμη μου δίπλα-και όχι λίιιιγο πιο κάτω, όπως είναι τώρα, σε αυτό του Jordan κι αυτό είναι καλό ξερωγώ,γιατί έτσι. A,λαστ μπατ νοτ λιστ, το φετινό slogan των Cavs “Defend The Land” μου θυμίζει το “Δεν υπάρχει γη για μας, πίσω απ’τον Βόλγα”. Και τα σπάει.

Μώμος: Θέλω να το πάρουν οι Warriors. Kαταρχήν δεν μπορώ να υποστηρίξω λόγω αρχών μια ομάδα που έχει Βασιλιά. Υπερπαίχτης ο Le Bron, αγαπημένος ο Irving όμως προτιμώ παίχτες όπως ο Curry, που χωρίς να έχει τα φυσικά προσόντα, φαίνεται να έχουν «δουλέψει» πολύ. Επίσης έχω την αίσθηση πως οι Warriors εκπέμπουν περισσότερη φρεσκάδα. Τέλος θα ήθελα πολύ να πάρει ένα δαχτυλίδι ο τίμιος Durant.

Σφυροδρέπανος: Από τη μια η εργατούπολη του Οχάιο, κι από την άλλη Καλιφόρνια με τη διάσημη (μεταβατική;) γέφυρα. Εντάξει, πολιτικά δε βγαίνει άκρη, κι ακόμα να καταλάβω πώς γίνεται οι Spurs του Πόποβιτς να ευδοκιμούν στο άγριο Τέξας.

Οπότε βάζουμε τα “θέλω” και τις “συμπάθειες” στη ζυγαριά. Ή μάλλον τα “δε θέλω” και τις “αντιπάθειες”. Δε θέλω να γιγαντωθεί ο μύθος του Λεμπρόν δυσανάλογα με αυτό που εγώ θεωρώ ως πραγματική του αξία. Δε θέλω όμως να επιβραβευτεί  και ο Ντουράν που διάλεξε τον (πιο) εύκολο δρόμο προς το δαχτυλίδι. Αν τα ζυγίσω, νικάει μάλλον το “δε θέλω” για το Λεμπρόν, αλλά δεν είμαι ορκισμένος hater. Μπορεί να κάνει τέτοιες εμφανίσεις, που να μου αλλάξει γνώμη στη διάρκεια της σειράς.

Πού ‘ν’ το πού ‘ν’ το το δαχτυλίδι…

Ποιος θα είναι ο MVP;

Γιάννης Α-Γιάννης:  Λέμε όχι στο ψευτοδίλημμα Curry – Lebron και πάμε με τον τίμιο, τρελάρα, ρολίστα πολυτελείας Draymond Green. Όπως στον πρώτο τίτλο των Warriors MVP ήταν ο Iguodala έτσι και τώρα θα είναι το αουτσάιντερ. “Σβήσε” τον Lebron από τον χάρτη, αγόρι μου.

Λαϊκό Στρώμα: Βασικά ο Λεμπρόν θα είναι, αλλά δε θα το πάρει (ατομικά), επειδή… δε θα το πάρει (ομαδικά). Στους άλλους δε θα ξεχωρίσει κάποιος, αλλά οκ, αν είναι να πω κάποιον, λέω Κάρι.

Πάνος Ζάχαρης: Ω, ελάτε τώρα…

Μώμος: Αν το πάρουν οι Warriors, MVP θα αναδειχτεί ο Durant. Έχω την αίσθηση πως τον θέλει πολύ αυτόν τον τίτλο κι αυτό φαίνεται και από το ότι επέλεξε να πάει σε μια ομάδα όπου ήξερε πως δεν θα είναι το πρώτο βιολί. Περιμένω μεγάλα παιχνίδια από αυτόν.

Σφυροδρέπανος: Το “χαίρω πολύ” είναι η τριάδα “Κάρι-Ντουράν-Λεμπρόν”. Το ψαγμένο, εναλλακτικό “χαίρω πολύ” είναι ο Ντρέιμοντ Γκριν. Γιατί μπορεί να τα κάνει όλα καλά και να εμποδίσει το Λεμπρόν να τα κάνει αυτός, όσο καλά θέλει. Ό,τι έλειπε δηλ από τους Warriors στο περυσινό 5ο παιχνίδι, που άλλαξε την ιστορία των τελικών.

Πού ‘ν’ το πού ‘ν’ το το δαχτυλίδι…

Ποιος-τι μπορεί να κάνει την έκπληξη-διαφορά;

Γιάννης Α-Γιάννης: Την διαφορά ξέρουμε ότι μπορούν να την κάνουν με τα ξεσπάσματά τους οι Curry, Thompson, Durant, Lebron, Irving. Νομίζω ότι οι Cavaliers είναι λίγο πιο γεμάτοι από προσωπικότητες στον πάγκο τους. Θα πάω με τον αγαπημένο μου J.R. Smith.

Λαϊκό Στρώμα: Τη διαφορά θα την κάνει ο Ντρέημοντ Γκρην αρκεί να αφήσει τους όρχεις των αντιπάλων τους σε ησυχία και να επικεντρωθεί στο σκυλίσιο μπάσκετ που ξέρει. Υπάρχει και το κεφάλαιο «διαιτησία» αλλά επειδή δε θέλω να δικαιώσω τον αδελφό μου που μιλάει για «τα στημένα του Άνταμ Σίλβερ», δεν το αγγίζω.

Πάνος Ζάχαρης: Πέρυσι ήταν ο Κύριε Ελέησον-ΡΗΓΑ ΔΑΡΔΑΛΗ, ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ!-Ίρβινγκ που έκανε τη διαφορά. Φέτος θα’ναι ο Νίκολο Μέλι των πλουσίων, Kevin Love.

Μώμος: Μια ομάδα που έχει στο ρόστερ της τον “Βασιλιά” Λεμπρόν και τους Ίρβινγκ, Λοβ είναι ικανή να κάνει την έκπληξη, αν μπορούμε να την θεωρήσουμε ως τέτοια. Από την άλλη, ο Λοβ μετά τον τραυματισμό του μάλλον δεν βρίσκεται στην καλύτερη του κατάσταση, ενώ ο πάγκος της ομάδας δείχνει πως δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να καλύψει το κενό των «Βig Three» αν χρειαστεί. Αν οι Cavs καταφέρουν να κλειδώσουν τον Curry όπως στα τελευταία παιχνίδια των περσινών τελικών, λύσουν το αμυντικό τους πρόβλημα στο παιχνίδι αιφνιδιασμού του αντιπάλου και η χρυσή τριάδα τους έχει τα πνευμόνια και το ψυχικό σθένος να αντέξει μέχρι έναν έβδομο τελικό, τότε όλα είναι πιθανά. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι Cavs είναι φέτος πολύ καλύτεροι από τη θέση των τριών πόντων, πράγμα που αποτελούσε τα προηγούμενα χρόνια προνόμιο των Warriors.

Σφυροδρέπανος: Η επιστροφή του καλού Κλέι Τόμπσον, που είναι το θύμα των χαμένων ισορροπιών στους Warriors. Το μακρινό σουτ του Κέβιν Λοβ. Ρολίστες πολυτελείας κι ήρωες της μιας βραδιάς όπως ο Λίβινγκστον κι ο Μακ Γκι. Ο έλεγχος του ρυθμού κι οι άμυνες.

Πού ‘ν’ το πού ‘ν’ το το δαχτυλίδι…

Πώς περιμένεις να πάει η σειρά;

Γιάννης Α-Γιάννης: Δεν περιμένω τίποτα λιγότερο από 7 παιχνίδια και από ένα break.

Λαϊκό Στρώμα: Το Γκόλντεν Στέητ θα τηγανίσει την παρέα του Λεμπρόν στα δύο πρώτα ματς, αυτοί θα πανικοβληθούν, ο Λεμπρόν θα προσπαθήσει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, θα τα ψιλοκαταφέρει στην έδρα του, αλλά στα επόμενα δυο ματς οι Γουόριορς θα καθαρίσουν τη σειρά.

Πάνος Ζάχαρης: Μίνιμουμ έξι ντερμπάρες.

Μώμος: Αν δεν κάνουν το break οι Cavs, δύσκολα θα οδηγηθούμε σε πολλά παιχνίδια. Προβλέπω πως θα το καθαρίσουν οι Warriors νωρίς. Αν οδηγηθούμε σε έβδομο παιχνίδι τα μαντάτα στο Golden State δεν θα είναι καλά.

Σφυροδρέπανος: Έλα ντε… Πήγαν κι οι δυο αέρα στους τελικούς, και δε ζορίστηκαν ποτέ για να δείξουν τις αδυναμίες τους. Θα πω μόνο πως δε βλέπω να βλέπουμε Game 7.

Πού ‘ν’ το πού ‘ν’ το το δαχτυλίδι…

Ακριβής πρόβλεψη: πόσο θα λήξει;

Γιάννης Α-Γιάννης: Αν το πάρουν οι Warriors θα το πάρουν αέρα. Θα πω 4-2. Αν επικρατήσουν οι Cavs θα το κάνουν στο τελευταίο παιχνίδι άρα 4-3.

Λαϊκό Στρώμα: Γουόριορς σε 6

Πάνος Ζάχαρης: 4-3,”εμείς”.

Μώμος: Θεωρώ πολύ πιθανό ένα 4-2 για τους Warriors ενώ το χέρι μου με τρώει να γράψω 4-1, όμως δεν πρέπει να υποτιμάς την καρδιά του Πρωταθλητή και τα γνωστά, ενώ θεωρώ πως οι Cavs έχουν προσωπικότητες που δεν θα επέτρεπαν κάτι τέτοιο..

Σφυροδρέπανος: Τα βάζει κι η εισήγηση του Γιάννη Α-Γιάννη.

Πού ‘ν’ το πού ‘ν’ το το δαχτυλίδι…

And the winner is…: Έλα ντε; Μεταξύ μας το βγάλαμε 3-2 για τους Γουόριορς, αλλά μέχρι τις τέσσερις νίκες όλα γίνονται…

Πού ‘ν’ το πού ‘ν’ το το δαχτυλίδι…

Κι ένα υστερόγραφο με τις προβλέψεις του Τοτέμ, στην εκπνοή, λίγο πριν ξεκινήσουν οι τελικοί.

Ποιος θα το πάρει και γιατί;
Δεν μας ενδιαφέρει. Ο ΛεΜπρόν δεν έχει ελαττώματα, ο Κάρυ δεν έχει ελαττώματα, ο Ντουράντ είναι φανατικός χριστόληπτος, ο Ίρβινγκ πιστεύει στη θεωρία συνωμοσίας ότι η Γη είναι επίπεδη, γενικά δηλαδή άσ’τα να πάνε. Πού είναι οι εποχές που ο σύντροφος Ρόντμαν έχανε 11 σερί βολές στους τελικούς, που ο Μπιλ ο Λέημπίερ ο τίμιος κουτούλαγε τον Έι Σι Γκριν, που ο Ρικ ο Μαχόρν έκανε κεφαλοκλείδωμα στον Μάτζικ κλπ κλπ…

Ποιος θέλεις να το πάρει;
Τέσπα, αφού δεν γίνεται να πέσει μετεωρίτης στο γήπεδο και να πεθάνουνε όλοι, ας το πάρουν οι Καβς, γιατί είναι λιγότερο θρήσκοι από την πρώην ομάδα του παπα-Μαρκ του Τζάκσον.

Ποιος θα είναι ο MVP;
O James Comey, αν τελικά πέσει ο Trump.

Ποιος-τι μπορεί να κάνει την έκπληξη-διαφορά;
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, αν πατήσει το κουμπί και πάν’ όλοι στο διάολο, Warriors, Cavs, NBA, μαζί με τον παπάρα που εφηύρε το hand-checking και αποστείρωσε το μπάσκετ.

Πώς περιμένεις να πάει η σειρά;
Βαρετά, ηλίθια, αποστειρωμένα, όπως πάει από το 98-99 και μετά…

Ακριβής πρόβλεψη: Πόσο θα λήξει;
Sweep οι Cavs.

Τώρα είμαστε 3-3 μεταξύ μας, και πάμε σε Game Seven, που θα τα κρίνει όλα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

  • Ο/Η Drazen Petrovic λέει:

    Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό.. Δεν απαντάμε σε ψευτοδιλήμματα, να πέσει η οροφή στα κεφαλιά κεφάλια και των δυο ομάδων με το που γίνει το τζάμπολ. Μπάσκετ έχει σταματήσει να παίζεται στο γιου ες οφ εϊ εδώ και κάτι χρόνια και καλό θα ήταν να το πάρουμε όλοι χαμπάρι. Παρ’ όλα αυτά, χαίρομαι που η ΚΕ ενδιαφέρεται για την σπυριάρα και αναμένω κανένα άρθρο για τους εδώ τελικούς.

    Επίσης να μη ξεχάσω: warriors blew a 3-1 lead

Κάντε ένα σχόλιο: