”Aσύμμετρη απειλή”

Ασύμμετρο φαινόμενο είναι οι εγκληματικές πολιτικές άγριας λιτότητας με τα μνημόνια τους που συνεχίζονται εδώ και 8 χρόνια και από τη σημερινή κυβέρνηση. Με τις ανύπαρκτες δημόσιες δαπάνες για πυροπροστασία, με τις χιλιάδες απολύσεις πυροσβεστών στα χρόνια της κρίσης αλλά και το να μη συμπεριλαμβάνεται το επάγγελμα του πυροσβέστη στα βαρέα και ανθυγιεινά. Όλα αυτά κοστίζουν στις ανάγκες του κεφαλαίου για ασύμμετρο κέρδος.

Χθες το βράδυ, με τη φωτιά ακόμα να καίει ζωντανούς δεκάδες ανθρώπους, δεκάδες τραυματισμένους κι άλλους τόσους αγνοούμενους, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βγήκε να μιλήσει για ασύμμετρο φαινόμενο και άφησε να εννοηθούν πάλι τα γνωστά σενάρια περί αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Κάτι σαν το 2007  με τις πυρκαγιές της Ηλείας και τις αντίστοιχες δηλώσεις του Βούδα της Ραφήνας, ο οποίος τότε στα πλαίσια  της ”σπατάλης” του δημοσίου χρήματος θεώρησε το σύστημα εναέριας πυρόσβεσης ξεπερασμένο και κοστοβόρο. Προφανώς και ποτέ δεν αντικαταστάθηκε….
Για να δούμε όμως ποιο είναι το ασύμμετρο φαινόμενο κατά τον πρωθυπουργό :

  • Ασύμμετρο φαινόμενο είναι το αστικό κράτος και οι εγκληματικές για το λαό επιλογές του. Η ταξική επιλογή της κυβέρνησης να διατηρήσει και η ίδια  κάθε δασοκτόνο νόμο που είχαν ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια.
  • Ασύμμετρο φαινόμενο είναι οι εγκληματικές πολιτικές άγριας λιτότητας με τα μνημόνια τους που συνεχίζονται εδώ και 8 χρόνια και από τη σημερινή κυβέρνηση. Με τις ανύπαρκτες δημόσιες δαπάνες για πυροπροστασία, με τις χιλιάδες απολύσεις πυροσβεστών στα χρόνια της κρίσης αλλά και το να μη συμπεριλαμβάνεται το επάγγελμα του πυροσβέστη στα βαρέα και ανθυγιεινά. Όλα αυτά κοστίζουν στις ανάγκες του κεφαλαίου για ασύμμετρο κέρδος.

Κάπου εδώ να αναφέρουμε τις δεκάδες επερωτήσεις στη Βουλή του ΚΚΕ στους αρμόδιους υπουργούς σχετικά με τα μέτρα πρόληψης  για την αντιπυρική περίοδο, όπως και τις εκδηλώσεις του κόμματος σχετικά με την πυρασφάλεια και την προστασία των δασών και τις θέσεις των κομμουνιστών σε αυτά τα ζητήματα. Όλα αυτές οι ενέργειες γίνονται κάθε χρόνο πολύ πριν από το καλοκαίρι. Όχι δεν θέλουμε να το παίξουμε Κασσάνδρες πάνω στην ανθρώπινη τραγωδία. Όμως ας το θυμηθούν αυτά καλά όλοι τους πριν τους επόμενους νεκρούς όταν θα ειρωνεύονται περί ξύλινης γλώσσας, όταν ο καπιταλισμός δεν αφήσει ξύλο και άνθρωπο ζωντανό να μπει εμπόδιο στα κέρδη του.

  • Η ασύμμετρη απειλή του κεφαλαίου όμως δε σταματά στις περικοπές και την εγκληματική πολιτική για την πρόληψη και προστασία από τις φωτιές. Συνεχίζει και στην δημιουργία ευκαιριών, με κάθε κόστος  (όχι γι’ αυτό προφανώς). Όπως διαβάσατε χθες στην Κατιούσα, πέρσι γύρω στα τέλη του Ιουνίου έγινε γνωστή η πρόθεση της μεταλλευτικής εταιρείας του ομίλου Μυτιληναίου ”Δελφοί Διστόμων ΑΜΕ” για την διενέργεια γεωτρήσεων για κοιτάσματα βωξίτη στα Γεράνεια Όρη, στα διοικητικά  όρια  του Δήμου Μεγαρέων  και σε έκταση 50.000 στρεμμάτων. Όπως θα δούμε στις παρακάτω εικόνες, παρουσιάζουμε  τα σημεία των ερευνητικών γεωτρήσεων για βωξίτη  όπως το προβλέπει  η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (που δεν έγινε δεκτή για τα Γεράνεια Όρη καθώς προστατεύονται από τη συνθήκη Natura) από την εταιρία του Μυτηλιναίου. Στην άλλη εικόνα παρουσιάζεται η εξέλιξη της πυρκαγιάς στα Γεράνεια Όρη. Για την εξόρυξη βωξίτη είναι απαραίτητη  η πλήρης αποψίλωση της περιοχής. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του…

Και όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει ο θείος Κάρολος :

«Το κεφάλαιο γεννιέται βουτηγμένο από την κορυφή ως τα νύχια στο αίμα και στη βρωμιά… στάζοντας αίμα απ’ όλους τους πόρους… Με 10% κέρδος αισθάνεται τον εαυτό του σίγουρο… με 20% γίνεται ζωηρό, με 50% γίνεται θετικά παράτολμο, με 100% τσαλαπατάει όλους τους ανθρώπινους νόμους, με 300% δεν υπάρχει έγκλημα που να μη ριψοκινδυνέψει να το διαπράξει…».

Κ. Μαρξ, «Το Κεφάλαιο»

Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια προσπαθούν να επιβάλλουν τη σιωπή  με σκοπό να αποσιωπηθούν οι ευθύνες τους, λέγοντας ότι δεν σέβονται τους νεκρούς όσοι κάνουν μικροπολιτική. Δεν υπάρχει όμως μεγαλύτερος σεβασμός από το να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙΣ ΤΩΡΑ να μην υπάρξουν άλλα θύματα αύριο.. Και ο μόνος τρόπος να το καταφέρεις είναι να διαλέξεις πλευρά.. Ή με το κεφάλαιο ή με το λαό…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: