Απεργία στο Μέταλλο – Και με χιόνι και με καύσωνα, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε

Όπως σημειώνει το σωματείο στο κάλεσμά του: Εμείς ένα δρόμο έχουμε, το δρόμο του αγώνα και είτε χιονίζει είτε έχει καύσωνα θα συνεχίζουμε κάθε φορά να διεκδικούμε.

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρεί αύριο το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής & Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, κλιμακώνοντας έτσι τον αγώνα τους για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που θα συνεχιστεί με νέες κινητοποιήσεις, αν αρνηθούν να την υπογράψουν οι εργοδότες.

Η απογευματινή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις 7μμ, στην Πλατεία Καραϊσκάκη του Πειραιά, με τη συμμετοχή κι άλλων μαζικών φορέων (εργατικά σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, κτλ), για να ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, και μουσική συναυλία στην πλατεία Κοραή.

Τα βασικά αιτήματα της απεργίας είναι: ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μέτρα ασφαλείας-υγιεινής, 7ωρο-5ήμερο-35ωρο, ανάκτηση των απωλειών και μεροκάματα που να εξασφαλίζουν τις ανάγκες των εργατών.

Χαρακτηριστικό για τις συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο, είναι η συγκάλυψη ενός εργατικού ατυχήματος από τις αρχές (σε αγαστή συνεργασία με τους πλοιοκτήτες) πριν από λίγες μέρες. Κάτι που δείχνει πώς εννοεί η αστική τάξη την ανάπτυξη και τι έχουν να ωφεληθούν από αυτήν οι εργάτες που δουλεύουν από ήλιο σε ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί.

Όπως σημειώνει το σωματείο στο κάλεσμά του: Εμείς ένα δρόμο έχουμε, το δρόμο του αγώνα και είτε χιονίζει είτε έχει καύσωνα θα συνεχίζουμε κάθε φορά να διεκδικούμε.

Η εργατική τάξη δεν μπορεί να περιμένει να χιονίσει για να δει άσπρη μέρα. Για αυτό, πρέπει να αψηφήσει τον καύσωνα και να δώσει αύριο μαζικό “παρών” στην απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: