“Αντίο Θάνο…” – Μαζική προσέλευση στο Α’ Νεκροταφείο για τον στερνό αποχαιρετισμό στο Θ. Μικρούτσικο (ΦΩΤΟ)

Ο καιρός συμμετέχει στο πένθος, με το ψιλόβροχο, που έγινε ψιλόχιονο. Αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον κόσμο να συρρέει στο Α’ Νεκροταφείο για το στερνό αντίο.

Ο καιρός συμμετέχει στο πένθος, με το ψιλόβροχο, που έγινε ψιλόχιονο. Αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον κόσμο να συρρέει στο Α’ Νεκροταφείο για το στερνό αντίο.

Η σορός του μεγάλου συνθέτη έχει εκτεθεί για προσκύνημα. Δίπλα στο ανοιχτό φέρετρο, στέκονται τα δικά του πρόσωπα, η σύζυγός του, τα παιδιά του, ο αδερφός του Ανδρέας. Όσοι φέρνουν λουλούδια, τα αφήνουν παραδίπλα και σιγά-σιγά σχηματίζεται μια μεγάλη στοίβα.

Έξω από το χώρο, μια σειρά στεφάνια. Αυτά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δεσπόζουν, δεξιά και αριστερά από την είσοδο. Δίπλα ακριβώς είναι το στεφάνι του Μίκη Θεοδωράκη, που υποκλίνεται στο Θάνο Μικρούτσικο. Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσουν οι επικήδειοι λόγοι και το κατευώδιο στο Θάνο, ενώ ο κόσμος συνεχίζει να συγκεντρώνεται με αμείωτο ρυθμό.

Ο ίδιος ξεχώρισε στη ζωή και τον θάνατο, ζητώντας αντί για στεφάνια να κατατεθούν χρήματα σε λογαριασμό για τα ασυνόδευτα παιδιά στον προσφυγικό οικισμό της Μόριας. Ο θρίαμβος της ζωής και της αλληλεγγύης, ακόμα και στην τελευταία του στιγμή, που μετατράπηκε σε πολιτική πράξη. Τέτοια είναι και η απόφασή του να μην επιλέξει την ταφή αλλά την αποτέφρωση.

Δείτε ακόμα:

“Μας φαίνεται αβάσταχτο να μάθουμε να ζούμε χωρίς εσένα, χωρίς να είσαι στη σκηνή των Φεστιβάλ της ΚΝΕ” – Συγκίνησε ο επικήδειος του Δημήτρη Κουτσούμπα για το Θάνο Μικρούτσικο

Την κόκκινη σημαία στα πόδια του ζήτησε ο Θάνος Μικρούτσικος για το στερνό του ταξίδι

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: