Άλαλα τα χείλη των ασεβών… – “Κατέλυσα από την ίδια λαβίδα με κρούσματα του ιού και είμαι καθαρός…”

Ένας ιερέας στο Αγρίνιο καταπατά στοιχειώδεις κανόνες και κοινωνεί από την ίδια λαβίδα, για να “αποδείξει” πως το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας δε μεταβιβάζει τον ιό, “γιατί είναι Χριστός…”

Μέχρι τώρα, μπορεί να είχατε ακούσει διάφορες αυθεντικές μαρτυρίες πιστών για αγιασμένα αντικείμενα, εικόνες που δακρύζουν κτλ. Τώρα περάσαμε όμως στην επόμενη πίστα, με έναν ιερέα από την ενορία του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο να δίνει εμπειρικές “αποδείξεις” ότι ο κορονοϊός δε μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία. Πώς το ξέρει; Γιατί αγνόησε κάθε στοιχειώδη κανόνα και κατέλυσε από την ίδια λαβίδα με πιστούς του που έπασχαν από τον ιό. Και τώρα είναι καθαρός, όπως μπορεί να βεβαιώσει και η γιατρός που του έκανε το τεστ και βρισκόταν στο κοινό με τους πιστούς.

Ένας ερασιτεχνικός φακός κατέγραψε το κήρυγμα του ιερέα Κ. Καντάνη, που μεταδόθηκε από τοπικό μέσο και μας δίνει ένα τραγικό δείγμα σύγχρονου εφαρμοσμένου σκοταδισμού. Ο ιερέας περιγράφει τις δυσκολίες της χρονιάς που πέρασε, στηλιτεύει την “περιφρόνηση της Θείας Κοινωνίας” και ανακοινώνει στους πιστούς το δικό του προσωπικό τεστ, που έκανε εν αγνοία όλων.

Μια “πολύ ευλογημένη οικογένεια” επικοινώνησε μαζί του, γιατί “είχε ανάγκη να πάρει τον Χριστό” και η εκκλησία δεν “μπορούσε να τους αμφισβητήσει, ούτε να τους διώξει”. Για αυτό και ο ιερέας τους ζήτησε να έρθουν μετά τη Θεία Λειτουργία, χωρίς να ασπαστούν κανέναν και τίποτα. Τους κοινώνησε, κατέλυσε από την ίδια “αγία λαβίδα”, και αργότερα -μολονότι δεν είχε κάποιο σύμπτωμα- προχώρησε και σε έλεγχο που απέδειξε πως είναι καθαρός.

Το συμπέρασμά του είναι εξίσου καθαρό: η θεία κοινωνία δε μεταβιβάζει τον ιό, γιατί είναι Χριστός… Και εξηγεί μάλιστα πως αν δεν είχαν έτσι τα πράγματα, τότε το Αγρίνιο -όπου κοινώνησαν 700 άτομα, μόνο στη δική του ενορία- έπρεπε να είχε καταποντιστεί από την ασθένεια.

Στο τέλος εύχεται μάλιστα “χρόνια πολλά και ευλογημένα” στους πιστούς, που ακούγεται σχεδόν ως τραγική ειρωνεία με βάση τις δικές του πράξεις.

Άλαλα τα χείλη των ασεβών…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: