Ακούει «Σελέκος» και τρέχει ο Ντηνιακός στο Χαϊδάρι

«Κίνηση ματ» Σελέκου προκάλεσε υπερψήφιση πρότασης της ΛΑ.ΣΥ και αποχώρηση Ντηνιακού. Οι σκηνές απείρου κάλλους που διαδραματίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και όσα ακολουθούν, είναι ενδεικτικά του ύφους αλλά και των προθέσεων της νέας διοίκησης στο Δήμο Χαϊδαρίου…

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενδεικτικές εκτός των άλλων του ύφους αλλά και των προθέσεων της νέας διοίκησης Ντηνιακού. Με «κίνηση ματ» του πρώην δημάρχου Μιχάλη Σελέκου η Λαϊκή Συσπείρωση ανέκοψε την προσπάθεια διορισμού δασκάλων στα τμήματα πολιτισμού του Δήμου Χαϊδαρίου, με κάθε άλλο παρά αξιοκρατικά κριτήρια, προκαλώντας την αποχώρηση του δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού και των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του. Στη συνέχεια ομόφωνα η αντιπολίτευση ψήφισε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, που έγινε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα παραπάνω περιγράφονται με γλαφυρό τρόπο στην ιστοσελίδα pitsounicity.gr:

Αυτό που έγινε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου 31 Οκτωβρίου 2019, δεν έχει προηγούμενο και αποτελεί αν όχι παγκόσμια, ελληνική πρωτιά που μάλλον πρέπει να καταγραφεί και στα ρεκόρ Γκίνες. Ιστορικό προηγούμενο στα Αυτοδιοικητικά χρονικά, να αποχωρήσει η παράταξη της διοίκησης και να λαμβάνει απόφαση η Αντιπολίτευση! Ο λόγος, το θέμα συζήτησης για την στελέχωση του Πνευματικού Κέντρου Χαϊδαρίου.

Από νωρίς η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είχε κατακλυστεί από πολύ πολύ κόσμο που ενδιαφερόταν για το θέμα στο Πνευματικό Τμήμα του Δήμου Χαϊδαρίου, ενώ ανάμεσά τους βρισκόντουσαν και έξι δάσκαλοι και δασκάλες της Στέγης Πολιτισμού οι οποίοι είχαν απολυθεί και μέσω της εκπροσώπου τους, ζήτησαν να μάθουν με ποια κριτήρια απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους ενώ παράλληλα ζήτησαν να ακυρωθούν τα αποτελέσματα και να αξιολογηθούν εκ νέου οι αιτήσεις τους.

Από την μεριά του ο π. Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, άφησε κάποιες μπηχτές με νόημα, όπως «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει» αλλά και ότι φέτος ανάμεσα στους διδάσκοντες που έχουν επιλεγεί είναι και ο γιος υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης του Δημάρχου. Ακολούθως ο Μιχάλης Σελέκος ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουν απόφαση, για να ανακληθεί η απόφαση της επιτροπής για τις συγκεκριμένες προσλήψεις ώστε να γίνει νέα αξιολόγηση, κάτι που έγινε αποδεκτό από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Μετά από αυτό, αποχώρησαν από την ψηφοφορία οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης Ντηνιακού με κάποιους από αυτούς να τα έχουν λίγο χαμένα και να μην έχουν καταλάβει τι έχει γίνει, ενώ, συνεχίστηκε η διαδικασία με προεδρεύοντα τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Λεωνίδα Παπαδάκο από την παράταξη Θεοφίλη και υπερψηφίστηκε η πρόταση Σελέκου που έλεγε να ακυρωθεί η απόφαση της τριμελής Επιτροπής και να γίνει εκ νέου εξέταση των αιτήσεων από νέα Επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται καθαρά και μόνο από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Γεγονός είναι ότι, σχεδόν δεν έχει περάσει Δημοτικό Συμβούλιο στο Χαϊδάρι, που να μην έχει υποστεί ήττα από την Αντιπολίτευση ο Δήμαρχος και όπως όλα δείχνουν, το «γλέντι» της Αντιπολίτευσης, θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της τετραετίας αφού από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής, ο Βαγγέλης Ντηνιακός και η παράταξή του είναι ο «αδύναμος κρίκος»…του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όμως υπάρχει και συνέχεια. Η Δημοτική Αρχή Ντηνιακού και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αρνούνται να εφαρμόσουν την ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, «για να επανεξεταστούν οι αιτήσεις των δασκάλων, από επιτροπή που θα απαρτίζεται αποκλειστικά από υπαλλήλους του Δήμου και όχι από Αντιδημάρχους, που αποδεδειγμένα προσπάθησαν να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, που καταγγέλλει τη μεθόδευση Ντηνιακού και απαιτεί την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου:

Η Δημοτική Αρχή Ντηνιακού συνεχίζει τον κατήφορο, με νέο μνημείο πολιτικής θρασύτητας, ψεύδους, ανόητης προπαγάνδας και λάσπης.

Προσπαθεί να κρύψει, την παράνομη, ανήθικη και απαράδεκτη απόφαση μιας επιτροπής «παρωδία», να επιβάλει τους δασκάλους στα τμήματα πολιτισμού του Δήμου μας, με μοναδικό γνώμονα το «ρουσφέτι». Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και το πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να εφαρμόσουν άμεσα την ομόφωνη απόφαση (όλων των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης), που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο, για να επανεξεταστούν οι αιτήσεις των δασκάλων, από επιτροπή που θα απαρτίζεται αποκλειστικά από υπαλλήλους του Δήμου και όχι από Αντιδημάρχους, που αποδεδειγμένα προσπάθησαν να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα και να επιβάλουν τους «εκλεκτούς» της διοίκησης. Αντί να απολογηθεί ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή για την απαράδεκτη δημόσια δήλωση- παραδοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και μέλους της επιτροπής αξιολόγησης κ. Πετούση, ότι εκτός από τα τυπικά προσόντα που ζητούσε η προκήρυξη, η επιλογή έγινε και με άλλα κριτήρια «υποκειμενικά»… ζητάει προκλητικά και τα ρέστα. Και επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια σας απαντάμε ευθέως:

* ουδέποτε δεχτήκατε «έτσι απλά» να συζητήσετε το θέμα που έθεσαν οι τα εργαζόμενοι. Το θέμα τέθηκε για συζήτηση μετά από την επίμονη πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, με την ομόφωνη συμφωνία όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (και όχι μεμονωμένης δημοτικής συμβούλου, όπως επιτηδευμένα και επαναλαμβανόμενα προσπαθείτε να παρουσιάσετε στην ανακοίνωση σας). Η αλήθεια είναι ότι προσπαθούσατε να αποφύγετε με κάθε τρόπο τη συζήτηση και στο τέλος σε μια επίδειξη αλαζονείας και παγκόσμιας πρωτοτυπίας επιλέξατε να αποχωρήσει (!!!!!) η δημοτική αρχή, καθώς για ακόμα μια φορά δεν είχατε την πλειοψηφία για να επιβάλετε την απόφαση σας. Φυσικά η αποχώρηση σας δεν αλλάζει στο παραμικρό την ομόφωνη απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο με τις ψήφους σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

* ποτέ τα προηγούμενα χρόνια, για ουσιαστικούς αλλά και ηθικούς λόγους δεν πραγματοποιήθηκε τέτοια διαδικασία «παρωδία». Για αξιοκρατικούς λόγους ουδέποτε συστάθηκε ΞΑΝΑ στο παρελθόν 3μελής επιτροπή αξιολόγησης, που να αποτελείται από 2 Αντιδημάρχους. Όπως επίσης δεν έχει προηγούμενο, η δημόσια αποδοχή του Αντιδημάρχου σας, ότι δεν τηρήθηκαν τα κριτήρια που έθετε η προκήρυξη. Είναι ανάξιο απάντησης κάθε άλλο «επιχείρημα», για την διαδικασία που ακολουθήθηκε στον παρελθόν, αφού σε 5 χρόνια έγινε μια ένσταση και σε 2 μήνες που είστε στη διοίκηση του Δήμου καταφέρατε σχεδόν το 1/3 των δασκάλων, να κάνουν ενστάσεις.

Την ίδια στιγμή που σας πιάνουμε όπως λέει ο λαός με την γίδα στην πλάτη, αντί να πάρετε πίσω χωρίς τυμπανοκρουσίες την απόφαση σας, συνεχίζετε να προκαλείτε μιλώντας για σεβασμό στο δικαίωμα της εργασίας, για υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ΚΥΡΙΩΣ διαφάνεια. Η αλήθεια είναι ότι ούτε και εμείς δεν περιμέναμε να αρχίσετε τα τερτίπια και τις παρατυπίες, τόσο νωρίς. Η παραδοχή στην ανακοίνωση σας, ότι η τελική απόφαση της επιτροπής αξιολόγησης των ενστάσεων (η ίδια επιτροπή των 2 αντιδημαρχων, που έβγαλε και τα πρώτα αποτελέσματα), «μπορεί και να έχει διαφορές», ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, φανερώνει το μέγεθος της κατακραυγής και την τεράστια πίεση που σας έχει ασκηθεί από την στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης, την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, τις ενστάσεις των δασκάλων, την στήριξη τους από εκατοντάδες συμμετέχοντες στα πολιτιστικά τμήματα.

Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να αγωνιζόμαστε για όλα τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων και των συνδημοτών μας, απέναντι σε κάθε προσπάθεια μεθοδεύσεων της Δημοτικής Αρχής Ντηνιακού. Εδώ και τώρα να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη διαδικασία και να γίνει πράξη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: