Ο πολύς Σύριζα τυφλώνει – “Δεν είδε” τα ανοιγμένα κεφάλια διαδηλωτών η ΕφΣυν στην Καλλιθέα

Στα όρια μεταξύ μισής αλήθειας και fake news, η Εφημερίδα των συντακτών δε λέει λέξη για την επίθεση των ΜΑΤ στα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας κι άλλους αγωνιστές, εμφανίζοντας μάλιστα τις δυνάμεις καταστολής να “απωθούν” εγκαίρως τους χρυσαυγίτες.

“Ναζιστικά παρατράγουδα” είδε μόνο στην Καλλιθέα σήμερα η Αυγή 2, κατά κόσμον Εφημερίδα των Συντακτών, “ξεχνώντας”, να αναφέρει τη σοβαρή επίθεση που δέχτηκαν διαδηλωτές της Λαϊκής Επιτροπής και άλλων φορέων και σωματείων της πόλης από τα ΜΑΤ.

Σε πέντε παραγράφους κείμενο δεν αναφέρεται ούτε λέξη για την αγριότητα των αστυνομικών ενάντια σε όσους όρθωσαν το ανάστημά τους στο φασισμό, δεν υπάρχει μία φωτογραφία από τους γεμάτους αίματα διαδηλωτές που πλήρωσαν την προσπάθειά τους να παρεμποδίσουν τους κουκουλοφόρους χρυσαυγίτες να καταθέσουν στεφάνια για την 25η Μαρτίου. Δεν υπάρχει καν αναφορά σε αυτή την κατάθεση στεφάνων με την προστασία των ΜΑΤ, προφανώς γιατί αυτό θα χαλούσε το αφήγημα ότι τα “αριστερά” ΜΑΤ είχαν ήδη πετυχημένα απωθήσει τους φασίστες με κρότου λάμψης και μια προσαγωγή. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι η εφημερίδα αναφέρεται μόνο στην αποτυχημένη απόπειρα των ναζί να προσεγγίσουν τη μαθητική παρέλαση, κι όχι στην προσπάθεια για κατάθεση στεφάνου, αφού έτσι θα “υποχρεώνονταν” να πουν έστω μισή κουβέντα για τη συμπεριφορά της αστυνομίας, που φυσικά υπάγεται στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προ.Πο.

Είναι γνωστό τοις πάσι πως οι μισές αλήθειες (κι αυτό είναι το καλό σενάριο) είναι ολόκληρα ψέματα. Εύγε στην ανεπίσημη εφημερίδα της κυβερνήσεως που κρατά τόσο ψηλά τον πήχυ της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, είμαστε σίγουροι όμως πως δε θα επαναπαυθεί στις δάφνες της και θα ξεπεράσει τον εαυτό της το συντομότερο δυνατόν.

Υ.Γ. Εκ των υστέρων, το κείμενο της ΕφΣυν επικαιροποιήθηκε και “θυμήθηκαν” να προσθέσουν σε αυτό την καταγγελία του Γιάννη Πρωτούλη για την επίθεση των ΜΑΤ, ασχολίαστη και χωρίς να παίρνουν θέση στα γεγονότα, να βάζουν φωτογραφία των τραυματισμών ή έστω να αναφέρουν στοιχεία του ρεπορτάζ για τη συμπεριφορά των ΜΑΤ.

Υ.Γ. ΙΙ. Με την τρίτη προσπάθεια, προστέθηκαν τελικά και κάποια στοιχεία ρεπορτάζ για το επίμαχο ζήτημα. Όπου μαθαίνουμε ότι τα ΜΑΤ “μπλόκαραν” (sic) τους χρυσαυγίτες που κινούνταν απειλητικά προς την πλατεία Κύπρου όπου υπήρχε η αντιφασιστική συγκέντρωση, ενώ εν συνεχεία οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν (sic) στα ΜΑΤ, που τους απώθησαν (sic), προβαίνοντας σε προσαγωγές και συλλήψεις. Πολλά μπράβο, είχαμε πει από την αρχή πως περιμέναμε να υπερβούν εαυτόν, αλλά δεν το περιμέναμε τόσο γρήγορα. Και εις ανώτερα.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: