Κιμ Γιονγκ Ουν – Ο σοσιαλισμός απέτρεψε τον κορονοϊό στη ΛΔ Κορέας (VIDEO)

Ο πρόεδρος της χώρας δήλωσε ευγνώμων για την έλλειψη κρουσμάτων στη χώρα, πιστώνοντας την επιτυχία αυτή στο κοινωνικό σύστημα, αφού η πανδημία “δε θα μπορούσε να αποτραπεί χωρίς το σοσιαλισμό”.

Με εντυπωσιακό τρόπο γιόρτασε η ΛΔΚ τα 75 χρόνια από την ίδρυση του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, με φεστιβάλ, συναυλίες αλλά και μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγκγιάνγκ, όπου τα μεσάνυχτα τοπική ώρα εμφανίστηκε ο ηγέτης της χώρας Κιμ – Γιονγκ Ουν για να απευθυνθεί με ομιλία στο λαό.
Ο Κιμ αναφέρθηκε στην πανδημία του κορονοϊού, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει αγγίξει τη χώρα, καθώς δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα, γεγονός που αντιμετωπίζεται από τα δυτικά μέσα με καχυποψία, χωρίς όμως να προβάλλουν και καμία απόδειξη περί του αντιθέτου. Η ασφάλεια εξάλλου που αισθάνονται οι λαοκορεατικές αρχές φαίνεται κι από την πραγματοποίηση τέτοιων μαζικών εκδηλώσεων, όπου μάλιστα, σε αντίθεση με παλιότερες περιστάσεις, το πλήθος και οι αξιωματούχοι δε φορούσαν μάσκες.
Ο πρόεδρος της χώρας δήλωσε ευγνώμων για την έλλειψη κρουσμάτων στη χώρα, πιστώνοντας την επιτυχία αυτή στο κοινωνικό σύστημα, αφού η πανδημία “δε θα μπορούσε να αποτραπεί χωρίς το σοσιαλισμό”. Ο ίδιος ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση σε όλους όσους διεθνώς έχουν προσβληθεί από την ασθένεια, ενώ εξέφρασε την προσδοκία πως, όταν η κρίση αυτή τελειώσει, “οι λαοί στις δύο Κορέες θα μπορέσουν ξανά να ενώσουν τα χέρια”. Παρότι η δήλωση αυτή έγινε αντικείμενο ειρωνείας σε ξένα μέσα, είναι γεγονός πως σοσιαλιστικές χώρες όπως η Κούβα ή καπιταλιστικές χώρες με ίχνη κρατικού σχεδιασμού όπως η Κίνα είχαν σημαντική επιτυχία στη διαχείριση της πανδημίας, ενώ αντιθέτως η Μέκκα του παγκόσμιου καπιταλισμού και νούμερο ένα εχθρός της ΛΔΚ, οι ΗΠΑ, ακόμα βρίσκονται στη μέγγενη του κορονοϊού, που συνεχίζει την πολύμηνη εξάπλωσή του στην επικράτεια της χώρας.
Επιπλέον, ο Κιμ ευχαρίστησε συγκινημένος το στρατό για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση των πρόσφατων φυσικών καταστροφών στη χώρα, και απολογήθηκε για το γεγονός πως δεν είναι σε θέση να ανταμείψει πλήρως το λαό της ΛΔΚ για την προσφορά του και την υπομονή τους στις κακουχίες. Υποσχέθηκε επίσης πως “θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την πολεμική αποτροπή για αυτοάμυνα, ώστε να αποτρέψουμε, ελέγξουμε και διαχειριστούμε όλες τις επικίνδυνες απόπειρες και απειλητικές ενέργειες, ανάμεσά τους τις αυξανόμενες πυρηνικές απειλές, από εχθρικές δυνάμεις”, χωρίς να κατονομάζει ευθέως τις ΗΠΑ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: