“Αν ήθελαν να σκοτώσουν τα μέλη του ΠΑΜΕ, θα το είχαν κάνει” – Η εισαγγελέας βγάζει λάδι τους νεοναζί και αυτοί πανηγυρίζουν από τις τρύπες τους

Η πρόταση της εισαγγελέα ήταν λίγο καλύτερη και από αυτήν που θα έκανε ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος.

Μπορεί οι νεοναζί να εγκαταλείπουν σαν τα ποντίκια το καράβι της χρυσής αυγής που βουλιάζει, αλλά κάποιοι φαίνεται πως θέλουν να τους κρατήσουν ζωντανούς, γιατί τους θεωρούν χρήσιμους. Μπορεί, επίσης, ο Μιχαλολιάκος να ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τις πράξεις της χρυσής αυγής -πιστεύοντας πως θα γλιτώσει από την ποινική- το σκεπτικό της προκλητικής εισαγγελικής εισήγησης, ωστόσο, πηγαίνει πίσω κι από αυτήν την παραδοχή, επιχειρώντας να βγάλει λάδι τους φασίστες!

Σε αυτό το προκλητικό σκεπτικό, η πρόταση απαλλαγής της ηγεσίας της νεοναζιστικής συμμορίας από τις κατηγορίες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα. Ακολουθεί κατά περίπτωση, το απίθανο σκεπτικό της κ. Αδαμαντίας Οικονόμου.

-Για τη δολοφονία του Φύσσα

Ο Ρουπακιάς κινήθηκε μόνος του και αποχώρησε, χωρίς τη συνδρομή άλλων. (Πώς πήγε εκεί, από ποιον ειδοποιήθηκε; Αυτά φαίνεται να μην απασχολούν το σκεπτικό της). Είχε πλάτη στο πεζοδρόμιο, άρα οι υπόλοιποι παριστάμενοι δεν έβλεπαν ότι είχε μαχαίρι. Δεν προκύπτει ότι έδωσε εντολή ο Μιχαλολιάκος, ενώ ο Λαγός προσπάθησε απλώς να πάρει πληροφορίες μετά το περιστατικό. Ο “Λαϊκός Σύνδεσμός” -sic- δε θα είχε κανένα όφελος από τη δολοφονία του Φύσσα! Πάλι καλά δηλαδή που δεν είπε τον Ρουπακιά προβοκάτορα, εναντίον του… Λαϊκού Συνδέσμου.

-Για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες:

Προτείνει τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού. Δηλαδή από κακούργημα σε πλημμέλημα. Οι κατηγορούμενοι είχαν σκοπό να τραυματίσουν και όχι να σκοτώσουν τα θύματα. Αν είχαν ανθρωποκτόνο σκοπό, θα τον είχαν υλοποιήσει και θα είχαν επιμείνει, παρά τις εκκλήσεις των παθόντων, ολοκληρώνοντας το έγκλημα. Θα είχαν σχεδιάσει διαφορετικά το εγκληματικό αποτέλεσμα.

-Πανομοιότυπο είναι το σκεπτικό και για την επίθεση στο Πέραμα σε μέλη του ΠΑΜΕ που έκαναν αφισοκόλληση:

Ήταν απλή συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων. Ο χρόνος της συμπλοκής είναι αδιευκρίνιστος. Αλλά αν οι χρυσαυγίτες ήθελαν να σκοτώσουν τα μέλη του ΠΑΜΕ, θα το έκαναν. Μολονότι είχαν ρόπαλα με μεταλλικές λάμες, χτύπησαν τον στόχο τους με τη βάση των ροπάλων και όχι με τις απολήξεις τους. Ήθελαν απλώς να κάνουν ζημιά στο Σωματείο και όχι να σκοτώσουν τα μέλη του. Η ποινική δίωξη θα πρέπει να παύσει υπό όρους για την απλή σωματική βλάβη. Για όσους κριθούν ένοχοι, η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή είναι πέντε χρόνια -σύμφωνα πάντα με την εισαγγελική πρόταση.

Αυτά συνοπτικά για κάθε περίπτωση. Την τελική συνέπεια και το μεγάλο φινάλε της αγόρευσης μπορείτε να το παρακολουθήσετε από το προφίλ της πολιτικής αγωγής στη δίκη.

Ποια ήταν η αντίδραση των νεοναζί στην πρόταση της εισαγγελέα; Δε θα τους δώσουμε κλικ στη σελίδα τους, μπορείτε όμως να δείτε πώς πανηγυρίζουν για την εξέλιξη.

 

Κατακλείδα: η εισαγγελική πρόταση είναι τόσο αυστηρή, που ούτε ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος δε θα μπορούσε να κάνει καλύτερη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: