Η αλληλεγγύη δεν είναι τρολάρισμα

Η αλληλεγγύη είναι όπλο των λαών, δεν είναι τρολάρισμα, ούτε ευκαιρία να αδειάσουμε την ντουλάπα μας, από ανόητες επιλογές που κάναμε στο παρελθόν.

Βρήκαμε την εικόνα στο τουίτερ και την μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη, δεν έχουμε λόγο όμως να πιστέψουμε πως είναι ανακριβής.

Η φωτογραφία με το φωσφοριζέ φόρεμα βρέθηκε ανάμεσα στα είδη αλληλεγγύης που συγκεντρώθηκαν για τους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική. Ασφαλώς εκτός από τα είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, νερό και φάρμακα) είναι πολύτιμη η αρωγή και με ρούχα, αφού μιλάμε για οικογένειες και νοικοκυριά που είδαν όλη την περιουσία τους να χάνεται και να καταστρέφεται μαζί με τα σπίτια τους.

Από αυτό το σημείο όμως μέχρι αυτό που βλέπουμε στην εικόνα, η απόσταση είναι τεράστια. Η αλληλεγγύη είναι όπλο των λαών, δεν είναι τρολάρισμα, ούτε ευκαιρία να αδειάσουμε την ντουλάπα μας, από ανόητες επιλογές που κάναμε στο παρελθόν.

Ας μην την ευτελίζουμε στο επίπεδο της φιλανθρωπίας και της αισθητικής πχ ενός Πατούλη -και της συζύγου του που θα μπορούσε άνετα να φοράει κάτι τέτοιο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: