«Μας γέλασαν με τη λευκή σημαία και σκότωσαν πολλά παλικάρια μας» – 90χρονος ΕΛΑΣίτης που πήρε μέρος στη μάχη του Κιλκίς (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα από τα πιο γνωστά – ίσως το πιο γνωστό – περιστατικά της μάχης που αποτελεί «όπλο» της χυδαίας προπαγάνδας των πολιτικών απογόνων των ταγματασφαλιτών, είναι όταν οι συνεργάτες των Γερμανών καταχτητών που είχαν οχυρωθεί στο Νοσοκομείο της πόλης, υψώνουν λευκή σημαία με σκοπό δήθεν να παραδοθούν.

Συμπληρώθηκαν σήμερα 75 χρόνια από τη μάχη του Κιλκίς, όπου ο ΕΛΑΣ συνέτριψε ισχυρές δυνάμεις ταγματασφαλιτών και απελευθέρωσε την πόλη. Μετά τη μάχη του Κιλκίς ξεκίνησε μια άθλια προπαγανδιστική εκστρατεία με στόχο τη διαστρέβλωση της αλήθειας και τη συκοφάντηση του ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ.

Ένα από τα πιο γνωστά – ίσως το πιο γνωστό – περιστατικά της μάχης που αποτελεί «όπλο» της χυδαίας προπαγάνδας των πολιτικών απογόνων των ταγματασφαλιτών, είναι όταν οι συνεργάτες των Γερμανών καταχτητών που είχαν οχυρωθεί στο Νοσοκομείο της πόλης, υψώνουν λευκή σημαία με σκοπό δήθεν να παραδοθούν. Μόλις οι ΕΛΑΣίτες προχώρησαν για να τους συλλάβουν, τότε οι άνανδροι προδότες άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας πολλούς μαχητές του ΕΛΑΣ. Στη συνέχεια καταλήφθηκε και το Νοσοκομείο από τον ΕΛΑΣ.

Δείτε και εδώ:

Η αλήθεια για τη μάχη του Κιλκίς – Απάντηση στην άθλια προπαγάνδα εναντίον του ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ

Στο περιστατικό αναφέρεται ο 90χρονος μαχητής του ΕΛΑΣ Νίκος Μέρμηγκας, με καταγωγή από τη Γουμένισσα που πήρε μέρος στη μάχη του Κιλκίς, στις 4 του Νοέμβρη 1944, στην εκδήλωση της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ «4 Νοέμβρη 1944, ο ΕΛΑΣ απελευθερώνει το Κιλκίς», που πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοέμβρη 2013. Ο υπέργηρος αγωνιστής αναφέρεται στην πλούσια αγωνιστική του δράση (μεταξύ άλλων ανήκε στους αγωνιστές που «εγκαινίασαν» το κολαστήριο της Γυάρου) με «λίγα λόγια που έγραψα μόνος μου χωρίς τη βοήθεια κανενός» (η αφήγηση του αγωνιστή ξεκινάει στο ’45:50 του βίντεο):

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: