Μνημείο του ΚΚΕ στο Μεζούρλο Λάρισας – «Άγιος αυτός ο τόπος που μαρτύρησαν τόσοι Έλληνες σύντροφοι…»

Στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου, την Κυριακή 17 Οκτώβρη 2021, θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη.

«Άγιος αυτός ο τόπος που μαρτύρησαν τόσοι Έλληνες σύντροφοι, αυτοί που πάτησαν γυμνόποδοι της τυραννίας τον όφι, αυτοί που ανένδοτοι αγωνίστηκαν για τη λευτεριά, αυτοί που γράψανε με το αίμα τους την ιστορία» (Γ. Ρίτσος)

Στο λόφο του Μεζούρλου στη Λάρισα, εκεί όπου εκτελέστηκαν για αδικήματα ανύπαρκτα ή σκηνοθετημένα, τουλάχιστον 500 κομμουνιστές, μαχητές του ΔΣΕ και άλλοι αγωνιστές, την περίοδο 1941 – 1950, ολοκληρώνονται αυτές τις μέρες οι εργασίες για την τοποθέτηση του Μνημείου που αποφάσισε προς τιμήν τους το ΚΚΕ.

Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν σε εκδήλωση που οργανώνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίας του ΚΚΕ την Κυριακή 17 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

Μνημείο του ΚΚΕ στο Μεζούρλο Λάρισας – «Άγιος αυτός ο τόπος που μαρτύρησαν τόσοι Έλληνες σύντροφοι…»

Το Μνημείο εντάσσεται σε ένα δίκτυο ιστορικών χώρων και μνημείων που φιλοτέχνησε το ΚΚΕ, τιμώντας την υπερεκατοντάχρονη Ιστορία του, τις κορυφαίες στιγμές και τους χιλιάδες αλύγιστους της ταξικής πάλης, συμβάλλοντας να διατηρηθεί η μνήμη ζωντανή.

Όλες αυτές τις μέρες, μαζί με την κοπιαστική και γεμάτη αυταπάρνηση δουλειά δεκάδων μελών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ ώστε να είναι όλα έτοιμα μέχρι την Κυριακή 17 Οκτώβρη, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πλατύ άνοιγμα από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Θεσσαλία, σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, σχολεία και σχολές, μέσα στην πόλη, αλλά και σε δεκάδες χωριά της περιοχής, για να γίνει πλατύτερα γνωστή η κατασκευή και λειτουργία του στο χώρο της θυσίας, για να γίνουν η προσοχή και η ανάδειξή του κτήμα του Λαρισαϊκού λαού και όχι μόνο.

Ταυτόχρονα, ειδική δουλειά γίνεται για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση οικογένειες και απόγονοι των εκτελεσθέντων, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ το προηγούμενο διάστημα, μετά από σημαντική έρευνα και αξιοποιώντας πλήθος πηγών. Σε αυτό το πλαίσιο έχει κυκλοφορήσει 4σέλιδη ανακοίνωση – πρόσκληση που διακινείται πλατιά.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: