«Καθεστώς» το ΚΚΕ στην Καισαριανή μετά το ’49! – Σκοταδισμός και ξετσίπωτος ακτικομμουνισμός από τον «εκλεκτό» του Δημάρχου – ΛΑ.ΣΥ.: Καισαριανιώτες, μην αφήνετε την ιστορία της πόλης στους παραχαράκτες

Ο αντικομμουνισμός και η αντιεπιστημονική άποψη για την ιστορία τού, μεταξύ άλλων, υπεύθυνου και για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, στρώνει το έδαφος για την ανάπτυξη υφέρποντος φασισμού. Ο δήμαρχος Καισαριανής ταυτίστηκε με νύχια και με δόντια με τον αντιπρόεδρό του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “το ΚΚΕ ψάχνει να βρει λόγο ύπαρξης στην πόλη”, “ο αντικομμουνιστής σήμερα είναι απλά …μη κομμουνιστής” κλπ.

Την τοποθέτηση του Γιώργου Στράτου ως αντιπροέδρου του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού Δήμου Καισαριανής (ΚΕΜΙΠΟ-ΑΣΙ) από τη δημοτική αρχή της πόλης κατήγγειλε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καισαριανής, ζητώντας από το λαό της πόλης «ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές να μην αφήσουν την ιστορία της πόλης στους παραχαράκτες». 

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΜΙΠΟ-ΑΣΙ, που έγινε τρεις μήνες μετά τον ορισμό του από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και μετά τη σχετική διαμαρτυρία του προέδρου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και μέλους του ΚΕΜΙΠΟ-ΑΣΙ, Γ. Κατημερτζή, καταγγέλθηκε η τοποθέτηση του Γ. Στράτου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» να παρουσιάζει άρθρο του στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» από τον Ιούνη του 2019, «το οποίο βρίθει αντικομμουνισμού και ανιστόρητων εκτιμήσεων για την πόλη».

Ειδικότερα η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καισαριανής ανέφερε για το ρόλο του ΚΕΜΙΠΟ-ΑΣΙ:

«Αυτό το Νομικό Πρόσωπο του δήμου καλείται να υπηρετήσει την πραγματική ιστορία της πόλης χωρίς παραχαράξεις, βασισμένη στα ντοκουμέντα της ιστορίας, με τη δύναμη της επιστήμης και τιμώντας τις ζωντανές μνήμες, τα ήθη και τα έθιμα της πόλης. Μία ιστορία που βασίστηκε πάνω σε δύο πυλώνες, αυτόν της Μικρασιατικής Καταστροφής και τον άλλο της ηρωικής ΕΑΜικής Αντίστασης. Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν πάλεψαν οι αστοί και οι συνεργάτες τους, αυτοί κατά πλειοψηφία διέφυγαν με το χρυσό του ελληνικού κράτους στην Αίγυπτο, αλλά ο απλός κόσμος μαζί και οι ταλαιπωρημένοι, ξεριζωμένοι από τη Μεγάλη Ιδέα, πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Οι πρόσφυγες που αφού έζησαν την προσφυγιά, κατόπιν βίωσαν την εκμετάλλευση των ίδιων που και τότε και τώρα μοιράζουν τον κόσμο για τα πετρέλαια και τα κέρδη τους. Πρώτα οι μεγάλες δυνάμεις με τους ντόπιους συνεργάτες τους τους μακέλεψαν και έπειτα τους έβαλαν να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, να ζουν μέσα σε σκηνές και σε χαμόσπιτα, στα λασπόνερα. Μόνο ο αγώνας των προσφύγων και οι θυσίες τους μπόρεσαν να τους βγάλουν από αυτή τη μοίρα. Έγιναν μέλη των νεαρών τότε σωματείων και συμμετείχαν στο Εργατικό ΕΑΜ και την Αλληλεγγύη. Είχαν πονέσει πολύ και δεν είχαν πια καμία ψευδαίσθηση. Ήξεραν ότι μια επιλογή υπήρχε. Να ανατραπεί αυτή η βαρβαρότητα. Αυτή είναι η μία ενιαία και αδιάρρηκτη ιστορία της πόλης μας».

Κατόπιν η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήλωσε ότι «ο σκοπός αυτός δεν μπορεί να υπηρετηθεί από μια δημοτική αρχή που ορίζει υπεύθυνο της μικρασιατικής ιστορίας και του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, τον κ. Στράτου που υπηρέτησε με πάθος τον αντικομμουνισμό που είδε το σκοτάδι της ηλεκτρονικής -και όχι μόνο- παραπληροφόρησης, κατά την προεκλογική περίοδο. Έναν αντικομμουνισμό και μια αντιεπιστημονική άποψη για την ιστορία που και κατά τη γνώμη μας στρώνει το έδαφος για την ανάπτυξη υφέρποντος φασισμού. Ο κ. Στράτος στο άρθρο του με τίτλο: “Η ψυχή της προσφυγιάς δεν ξεριζώνεται ποτέ!”, εντέλει ξεριζώνει και τσαλαπατά την ιστορία της πόλης, πλαστογραφεί τα οράματα του λαϊκού κινήματος για να εξυπηρετήσει μικροκομματικούς του σχεδιασμούς».

Η εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παρέθεσε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το εν λόγω άρθρο:

«Το άρθρο σχεδόν ξεκινά με την παρακάτω επισήμανση: “Ανυποψίαστοι για τους κομματικούς σχεδιασμούς του ΚΚΕ, αθώοι πατριώτες, βρήκαν τραγικό θάνατο πριν δουν τη νέα παλιγγενεσία που οραματίστηκαν να οδηγείται σε εμφύλιο σπαραγμό”.

Τι ευτελισμός αλήθεια για τους ήρωες μιας ολόκληρης γενιάς, που πολύ συνειδητά έδωσαν και τη ζωή τους για μια άλλη κοινωνία, να τους λες ανυποψίαστους; Τι καπηλεία γι’ αυτούς που έχουν φύγει από τη ζωή και δεν μπορούν να υπερασπιστούν τις ιδέες τους και τα οράματα τους, να μεταφράζεις τη λαοκρατία σε νέα παλιγγενεσία! Πόσο επαγγελματίας αντικομμουνιστής πρέπει να είσαι για να μιλάς για κομματικούς σχεδιασμούς του ΚΚΕ, του κόμματος που στα 100 χρόνια ζωής του έδωσε τα καλύτερα παιδιά του για ένα υψηλό ιδανικό, που τίμησε τη λέξη Άνθρωπος μέσα στα ξερονήσια και τις φυλακές. Δεν έχει διαβάσει ο αντιπρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ-ΑΣΙ, εκλεγμένος και με την ψήφο και των εκπροσώπων των λοιπών παρατάξεων, κος Στράτος, για τον ρόλο των Άγγλων και της ελληνικής αστικής τάξης προεξέχοντος του Γ. Παπανδρέου ποιοι ευθύνονται για τον εμφύλιο;».

Και συνεχίζει: «”Σπανίως στην πολιτική ιστορία, ένας τόπος και οι άνθρωποί του έχουν χρησιμοποιηθεί με τέτοιας μαεστρίας, έκτασης και έντασης εργαλειακή αντίληψη από ένα κόμμα και την ιδεολογία του όσο η Καισαριανή από το ΚΚΕ (…).

Μετά το ’49 οι κομμουνιστές, εκμεταλλευόμενοι όλα και όλους (…) εγκατέστησαν στην πόλη ένα καθεστώς. Καθεστώς με τα όλα του, που έδωσε δουλειά σε ανθρώπους, που σπούδασε άλλους με κομματικές υποτροφίες, που βοήθησε κάποιους να στήσουν μαγαζιά και καριέρες”.

Αποσιωπά προκλητικά τη λευκή τρομοκρατία του μετεμφυλιακού κράτους, θέλοντας να πείσει ότι οι λαϊκοί αγωνιστές μέσα από τα ξερονήσια, την προσφυγιά και τις φυλακές, έκαναν… καριέρα! Την αλληλεγγύη και τη διεκδίκηση για μια καλύτερη ζωή την ονομάζει …καθεστώς!

Συνεχίζοντας τόλμησε να πει για τους δημάρχους του ΚΚΕ ότι τους χαρακτήριζε “η αδυναμία, η ατολμία”! …και αδιαφορούσαν για την εξέλιξη της πόλης. Τη μετέτρεψαν σε ένα “κομματικό θερμοκήπιο για ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής στην πλάτη της ζωής και της ιστορίας μας”.

Η πόλη γνωρίζει την προσφορά των κομουνιστών δημάρχων, ανάμεσά τους του Παναγιώτη Μακρή που παλεύοντας μαζί με τον λαό άφησαν παρακαταθήκη ένα αγωνιστικό έργο, όπως οι αγώνες για το Θυσιαστήριο της Λευτεριάς και το ξήλωμα της “Σκοπευτικής”!

Αυτή την περίοδο που οργιάζουν τα σκυλιά του πολέμου, οι προσφυγικές ροές γίνονται αντικείμενο διεθνών παζαριών, ο αντικομμουνισμός γίνεται επίσημη ιδεολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι φασίστες περιφέρουν τα βδελυρά τους λάβαρα, είναι πολύ κρίσιμο ο λαός μας να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα από την σύγχρονη ιστορία. Ποιος υπηρέτησε τα μεγάλα οράματα και πώς οι λαοί μπορούν να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο και μην γίνονται κρέας στις μηχανές της καπιταλιστικής “Ανάπτυξης” και στα ιμπεριαλιστικά κανόνια.

Σίγουρα ο κος Στράτος τους είναι πολύ χρήσιμος. Δεν είναι αδαής, αντιθέτως είναι καλά εκπαιδευμένος στην παραχάραξη της Ιστορίας. Καπηλεύεται τους Μικρασιάτες για να τους διαχωρίσει σε καλούς και κακούς, ανάλογα με τα πολιτικά τους φρονήματα! Διαχωρίζει τους κατοίκους της πόλης αν είναι γέννημα – θρέμμα ή ξένοι. Ο δήμαρχος ταυτίστηκε με νύχια και με δόντια -και με το γνωστό του ύφος- τον αντιπρόεδρό του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει”, “ότι το ΚΚΕ ψάχνει να βρει λόγο ύπαρξης στην πόλη”, ότι “ο αντικομμουνιστής σήμερα είναι απλά …μη κομμουνιστής”.

Η νέα δημοτική αρχή τρέχει να υλοποιήσει τις εξαγγελίες της για τη “νέα” Καισαριανή που γυρίζει σελίδα. Μια πόλη που θα φτιασιδώνει την Ιστορία της προκειμένου να την πουλήσει με “brand name”. Σκοπός της δημοτικής αρχής και όσων πολιτικών δυνάμεων την στηρίζουν τους, η πόλη να γυρίσει πλάτη στο αγωνιστικό της παρελθόν, να μάθει να σκύβει το κεφάλι, να μη διεκδικεί!

Εμείς όλοι, που μπήκαμε μπροστά για να φτιάξουμε το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, από όπου πέρασαν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες αυτά τα 4 χρόνια, ανησυχούμε ιδιαιτέρως για το μέλλον και το χαρακτήρα του. Ο ίδιος ο δήμαρχος έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι χρειάζεται “lifting”.

Καλούμε τους Καισαριανιώτες και τις Καισαριανιώτισες ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές να μην αφήσουν την ιστορία της πόλης στους παραχαράκτες. Να τιμήσουν το αγωνιστικό παρελθόν της πόλης μας συνεχίζοντας τους αγώνες για όσα δικαιούμαστε και να είναι υποψιασμένοι για τις προεκλογικές πολιτικές επιταγές που εξαργυρώνει η νέα δημοτική αρχή».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: