“Βρώμικο 2020…” – “Ανίερες συμμαχίες” Πελετίδη – Μητσοτάκη υπονοεί το left.gr

Τη δοκιμασμένη συνταγή περί δήθεν σύμπλευσης ΚΚΕ – ΝΔ αναμασά η συριζαϊκή ιστοσελίδα, με αφορμή μια λαθροχειρία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ομιλία του στη βουλή.

Αφού οι Συριζαίοι και τα φίλια ΜΜΕ έβαλαν μέσα τη μεζούρα μέτρησης των ειδήσεων στο Ριζοσπάστη, βγάζουν τώρα από τη μύγα ξύγκι, επαναφέροντας το παλιό καλό πασοκικό τροπάρι για το ΚΚΕ ως “αριστερό ψάλτη” της δεξιάς.

Έτσι λοιπόν, το left.gr, επέλεξε να αναρτήσει ως ξεχωριστό tweet σημείο της ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη βουλή σήμερα, όπου ισχυρίστηκε ότι είχε τη “στήριξη” του Κώστα Πελετίδη κατά την απόφαση ακύρωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Αν αντιτείνει κανείς πως πρόκειται απλά για ειδησεογραφική παράθεση σημείων της ομιλίας, αρκεί να δει το σύνολο των σχετικών αναρτήσεων της ιστοσελίδας, που είναι πολύ επιλεκτικές, εστιάζοντας προφανώς σε αυτά που θεωρεί πιο σημαντικά για το κοινό του Twitter, αφού στο ίδιο το ρεπορτάζ της σελίδας η σχετική αναφορά παραλείπεται.

Ο πρωθυπουργός φυσικά δεν επέλεξε τυχαία να αναφερθεί από όλους της δημάρχους της χώρας στον Κώστα Πελετίδη, κι όχι απλώς επειδή είναι τοπικός άρχοντας της πόλης με το μεγαλύτερο καρναβάλι της χώρας. Είναι προφανές πως προσπαθεί να αντλήσει νομιμοποίηση για τις αποφάσεις του, παρουσιάζοντας ως δήθεν “σύμμαχο” των Κώστα Πελετίδη και το ΚΚΕ, εξού και επέλεξε να αναφερθεί ονομαστικά σε αυτό.

Γνωρίζει φυσικά ο πρωθυπουργός ότι ο Κώστας Πελετίδης, έκανε απλά το καθήκον του ως δήμαρχος και γιατρός, προστατεύοντας τους δημότες σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών, όταν μια θλιβερή μειοψηφία συναδέλφων του, όπως στο Ρέθυμνο και την Κέρκυρα απειλούσαν με καρναβαλικό “μπαϊράκι”, χωρίς ευτυχώς να προχωρήσουν στις ανεύθυνες εξαγγελίες τους. Την ίδια στιγμή, ο Πελετίδης και συνολικά η δημοτική αρχή δεν έχει πάψει στιγμή να καταγγέλλει τις τεράστιες ελλείψεις και συνολικά την ευθύνη της κυβερνητικής πολιτικής.

Το ίδιο ασφαλώς ισχύει και για το ΚΚΕ, που έλαβε μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης ακόμα και πριν από τα επίσημα μέτρα, αναστέλλοντας τις κομματικές του δραστηριότητες, ενώ παράλληλα εξήγγειλε αλλά και εφάρμοσε στην πράξη το “Μένουμε σπίτι”, αλλά “δε μένουμε σιωπηλοί”, χαλώντας τη σούπα της “εθνικής ομοψυχίας” και της υποταγής στην ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων και προσωπικών ελευθεριών στο όνομα της πανδημίας. Δεν είναι τυχαίο που διάφοροι πρόθυμοι χειροκροτητές της κυβέρνησης ενοχλήθηκαν από αυτή του τη στάση, στοχοποιώντας ιδιαίτερα το “μαξιμαλισμό” του αιτήματος της επίταξης του ιδιωτικού τομέα υγείας. Όταν δεν πιάνει η πολιτική της ευθείας συκοφάντησης, παίρνει σειρά η προσπάθεια να παρουσιαστεί το ΚΚΕ ως ενσωματωμένο και συστημικό.

Όπως ακριβώς κάνει και το left.gr, που επίσης γνωρίζει πολύ καλά όσα προαναφέρθηκαν, όπως γνωρίζει και την άψυχη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι βέβαια λογικό επόμενο της βασικής στρατηγικής συμφωνίας με τη ΝΔ στους βασικότερους άξονες. Πολύ χαρακτηριστική είναι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της αποζημίωσης των ιδιωτικών κλινικών για τις ΜΕΘ, όπου το πρόβλημα τους είναι απλά στο τίμημα της ενοικίασης. Για το λόγο αυτό προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε βάρος της μοναδικής δύναμης που πραγματικά στέκεται στο πλευρό του λαού αυτές τις δύσκολες ώρες, και θα σταθεί εξίσου και περισσότερο αποφασιστικά την επόμενη μέρα, που προβλέπεται Αρμαγεδδώνας για τη ζωή και τα εισοδήματά του.

Δυστυχώς για εκείνους, όσοι έχουν μάτια πλέον βλέπουν καθαρά και δε τσιμπάνε σε μπαγιάτικους αυριανισμούς.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: