Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Δεν ισχύει σήμερα το σύνθημα “Φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι”

Το σύνθημα “Φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι” δεν ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα, γιατί υπάρχουν πολλοί φονιάδες, όπως η φονταμενταλιστική τρομοκρατία.
Η ύπαρξη άλλων φονιάδων, αφαιρεί την ιδιότητα από τις ΗΠΑ, γιατί… το κάνουν κι άλλοι. Έτσι, οι αμερικανικές βόμβες σήμερα δε σκοτώνουν, αλλά μάλλον απελευθερώνουν τους λαούς και καταστρέφουν τους φονταμενταλιστές τρομοκράτες.

Όταν κάποιος είναι αριστερός, δεν προχωρά σε αφηρημένες αναλύσεις, αλλά κάνει συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης, χωρίς να μένει προσκολλημένος σε παλιές φόρμουλες.

Καλή ώρα όπως ο  Βουλευτής Σύριζα, Σάκης Παπαδόπουλος, που μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, μας πληροφόρησε πως το γνωστό σύνθημα “Φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι” δεν ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα, γιατί υπάρχουν πολλοί φονιάδες, όπως η φονταμενταλιστική τρομοκρατία, που έχουν αντικαταστήσει το σύνθημα.
Συμπεραίνει κανείς πως η ύπαρξη άλλων φονιάδων, αφαιρεί την ιδιότητα από τις ΗΠΑ, γιατί το κάνουν κι άλλοι. Έτσι, οι αμερικανικές βόμβες σήμερα δε σκοτώνουν, αλλά μάλλον απελευθερώνουν τους λαούς και καταστρέφουν τους φονταμενταλιστές τρομοκράτες.

Με αυτόν τον τρόπο, δικαιολογείται βολικά κι η επίσημη επίσκεψη του Τσίπρα στις ΗΠΑ, που δεν είναι πλέον κράτος-φονιάς. Κάτι που είναι ενδεικτικό στοιχείο της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που απλώνεται με χώρες που παλιότερα δεν θεωρούσαμε ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα μπορούσε να έχει καλές σχέσεις.
Τώρα λοιπόν μας αναγνωρίζουν και οι εχθροί μας -που βέβαια δεν είναι φονιάδες πια, άρα γιατί να είναι και εχθροί μας… Άλλη μια διεθνής επιτυχία. “Κερδάμε αδέρφια…”

Ο Σ. Παπαδόπουλος παραδέχτηκε βέβαια πως οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις παραμένουν “βάσεις του θανάτου”, αλλά δε θέλει να προδικάσει τη στάση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σ’ ένα ενδεχόμενο ενίσχυσης των βάσεων, γιατί το θέμα έχει πολλές πτυχές που πρέπει να συζητηθούν.
Ίσως τελικά κι αυτό το σύνθημα να έχει παλιώσει και να πρέπει να το διαφοροποιήσουμε, πχ με διαπραγμάτευση, διεκδικώντας πχ “αργό θάνατο” ή κάποιας μορφή ευθανασία.

Κι εις ανώτερα “σύντροφοι”…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: