Το παλιό ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο, δε θα το ξαναζωγραφίσεις – Αποβολή σε μαθητή στις Σέρρες επειδή ζωγράφισε τον ήλιο τον πράσινο

Ο ήλιος ο πράσινος ακόμα ανατέλλει και σπέρνει εφιάλτες…

“Ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος που ανατέλλει μας οδηγεί” έλεγε ο ύμνος του ΠΑΣΟΚ, ξέχασε όμως να προσθέσεις πως καμιά φορά οδηγεί και στην αποβολή από το σχολείο. Αυτό τουλάχιστον φέρεται να έγινε στο γυμνάσιο Σκοτούσας Σερρών, όπου μαθητής της β’ γυμνασίου ζωφράφισε την ώρα των καλλιτεχνικών τον ήλιο πράσινο. Στην ερώτηση της καθηγήτριας για ποιο λόγο ο ήλιος είναι πράσινος, ο μαθητής απάντησε πως είναι ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να αποβληθεί από την τάξη.

Τουλάχιστον αυτή είναι η εκδοχή που παρουσίασε μέσω facebook το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Πασχάλης Τόσιος, που ανέδειξε το θέμα, λέγοντας πως “η συμπεριφορά της καθηγήτριας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και οφείλει να δώσει εξηγήσεις” κι ότι “φαίνεται πως ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ ακόμη κάποιους τους τρομάζει”. Μια αποστροφή την οποία θα εκλάβουμε ως αυτοσαρκασμό, γιατί ανάμεσα σε εκείνους που δείχνουν “τρομαγμένοι” από τον ήλιο τον πράσινο είναι η ίδια η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, που εδώ και χρόνια έχει αλλάξει εκτός από το όνομα και το σύμβολο, με την ίδια ευκολία που άλλαξαν ΑΦΜ, ώστε το κόμμα να απαλλαγεί εκτός από τα χρέη κι από την κληρονομιά του παρελθόντος.

Σε κάθε περίπτωση, αν τα πραγματικά περιστατικά ισχύουν όπως μεταφέρθηκαν, δεν ξέρει για ποιο πράγματα να λυπηθεί κανείς τον άτυχο μαθητή περισσότερο. Για το ότι μεγάλωσε σε σπίτι με πρότυπο το παλιό ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο ή για το ότι έχει καθηγήτρια που αντί να προβληματιστεί και ενδεχομένως να ανοίξει ένα γόνιμο διάλογο για τα αίτια που τον οδήγησαν σε αυτή τη ζωγραφιά, τιμώρησε το μαθητή με την εσχάτη των σχολικών ποινών; Εκτός κι αν η οργή της καθηγήτριας δεν οφειλόταν στο σύμβολο αυτό καθεαυτό, αλλά στο ότι το απεικόνισε ο μαθητής χωρίς ειδική άδεια, διαπράττοντας ιεροσυλία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: