Τη δημιουργία γκράφιτι της ΚΝΕ για το Τζορτζ Φλόιντ απαγόρευσε η αστυνομία στην Ηγουμενίτσα

Τους ενόχλησε η πρωτοβουλία της ΚΝΕ ενάντια τον ρατσισμό και τον καπιταλισμό που τον γεννάει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία εκδηλώνει τον αυταρχισμό της απέναντι σε μέλη και πρωτοβουλίες της ΚΝΕ, αλλά η ενέργεια των οργάνων της τάξης στην Ηγουμενίτσα προκαλεί πραγματική κατάπληξη, αφού αφορά στο ζήτημα που συγκλονίζει τον πλανήτη τις τελευταίες μέρες και δεν είναι άλλο από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και τις διαμαρτυρίες που έχουν ξεσπάσει σε όλο τον κόσμο.

Μια από αυτές τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον αμερικανικό λαό πραγματοποιήθηκε και στην Ηγουμενίτσα από τις τοπικές οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στην αρχή του ποδηλατόδρομου δίπλα στην είσοδο των ΤΕΙ. Το κεντρικό σύνθημα ήταν το “Capitalis means I can’t breathe” και νέοι της ΚΝΕ ξεκίνησαν να φτιάχνουν ένα όμορφο γκράφιτι με αυτό πάνω στον ποδηλατόδρομο. Πριν προλάβουν όμως να το ολοκληρώσουν, κάποιοι “ενοχλημένοι” κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία κατέφτασε άμεσα να “πατάξει το έγκλημα” και να παρεμποδίσει την ολοκλήρωση του γκράφιτι.

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι οργανώσεις μετά το περιστατικό, όπου καταγγέλλουν την αστυνομική παρέμβαση, αλλά αναδεικνύουν και το ζήτημα της χρήσης του συγκεκριμένου χώρου, ο οποίος εντάσσεται στα σχέδια ιδιωτικοποίηση της ΟΛΗΓ. ΑΕ, με σκοπό να μετατραπεί σε μαρίνα, στερώντας από τους κατοίκους ένα σημαντικό τμήμα του παραλιακού μετώπου.

Μεταξύ άλλων σημειώνουν πως «δεκάδες νέοι και νέες επικρότησαν την πρωτοβουλία της ΚΝΕ και ένωσαν τη φωνή τους από την Ηγουμενίτσα με τις χιλιάδες λαού και νεολαίας στις ΗΠΑ που διαδηλώνουν ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ.

Καταδίκασαν το ίδιο το σύστημα που μας κάνει “να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε”, δείχνοντας τον καπιταλισμό σαν τον χειρότερο ιό όπως εύστοχα γράφει το πανό της ΚΝΕ στον ίδιο χώρο».

Παρακάτω αναφέρουν πως:

«Ο συγκεκριμένος χώρος που χρησιμοποιείται από τον λαό και τη νεολαία της πόλης μαζικά σαν χώρος άθλησης και αναψυχής είναι μέρος της “χερσαίας ζώνης” της Ηγουμενίτσας που ανήκει στην ΟΛΗΓ ΑΕ, η οποία έχει πάρει τον δρόμο προς την ιδιωτικοποίηση. Το δε συγκεκριμένο κομμάτι με βάση τα σχέδια της ΟΛΗΓ ΑΕ προορίζεται για την κατασκευή μαρίνας. Φαίνεται πως το γεγονός ότι θα στερηθούμε αυτό το ζωντανό κομμάτι του παραλιακού μετώπου ελάχιστα ενοχλεί.

Τους ενόχλησε η πρωτοβουλία της ΚΝΕ ενάντια τον ρατσισμό και τον καπιταλισμό που τον γεννάει.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο ίδιος καπιταλισμός απειλεί να αφαιρέσει και το τόσο αναγκαίο για τον λαό της πόλης παραλιακό μέτωπο για να αυξήσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Το ίδιο σύστημα οδηγεί στο κλείσιμο το παρακείμενο ΤΕΙ. Αυτό το βάρβαρο σύστημα καθημερινά δείχνει το αντιλαϊκό πρόσωπο. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ανατροπή του, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για τη ζωή που μας αξίζει, για τον σοσιαλισμό».

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: