Θέλει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να κρυφτεί (;) κι η χαρά δεν το αφήνει

Συχαρίκια από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα, προκαλώντας έλλειψη άρτου στην αγορά, καθώς όλοι οι φούρνοι της επικράτειας γκρεμίστηκαν.

Σύννεφο για να πέσουμε ψάχνουμε από χθες που διαβάσαμε τιτίβισμα της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Heather Nauert που εκφράζει την ολόθερμη στήριξη των ΗΠΑ στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να απελάσει δυο Ρώσους διπλωμάτες και να απαγορεύσει την είσοδο σε άλλους δύο.

“Η Ελλάδα απέλασε δυο Ρώσους αξιωματούχος και απαγόρευσε την είσοδο σε δύο άλλους λόγω απόπειρας παρέμβασής τους στην ελληνική πολιτική. Υποστηρίζουμε την Ελλάδα στην υπεράσπιση της κυριαρχίας της. Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει την αποσταθεροποιητική της συμπεριφορά”.

Ο έρωτας, ο βήχας και η προσήλωση στις κοινές αξίες που κατά Τσίπρα μοιραζόμαστε με τις ΗΠΑ δεν κρύβονται. Κακοήθειες πάντως περί παρέμβασης των ΗΠΑ στην απόφαση απέλασης δεν τις δεχόμαστε. Αφενός επειδή τα συνεχή σουλατσαρίσματα του πρέσβη και άλλων Αμερικανών αξιωματούχων σχετίζονται με τον ήλιο, τα αξιοθέατα και την υπαρξιακή μοναξιά που ίσως νιώθουν. Αφετέρου, επειδή είναι πλέον τέτοιο το επίπεδο συνεννόησης, που καθόλου δεν αμφιβάλλουμε για την ικανότητα της κυβέρνησής μας να αντιλαμβάνεται τις επιθυμίες των ισυχρών της φίλων “πριν από εσάς για εσάς”.

Ανέλπιστο, που θα έλεγε και μια παλιά εκσυγχρονιστική ψυχή:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

  • Ο/Η Ηλίας Τζαμουράνης λέει:

    Αν υπήρχε λίγη τσίπα, και τηρουμένων των αναλογιών, θα έπρεπε, π.χ. τότε με το “βανάκι της Κυψέλης” να απελαθεί η μισή Αμερικανική Πρεσβεία, και μετά, με την …”αυτοκτόνηση”(!) του Τσαλικίδη, να απελαθεί και η υπόλοιπη!

Κάντε ένα σχόλιο: