Τα «μπουρδέλα» οι «τεμπέληδες» οι «αγράμματοι» και τα «τίποτα» και ο… διαφωτιστής Μακρόν

«Ορισμένοι, αντί να τα κάνουν μπουρδέλο, θα ήταν καλύτερα να κοιτάξουν αν μπορούν να πιάσουν δουλειά εκεί» δήλωσε ο Μακρόν σε αξιωματούχους στην Κορτέζ, ενοχλημένος από τη σύγκρουση απολυμένων μισθωτών-εργατών με αστυνομικούς, στην προσπάθειά τους να τον συναντήσουν.

«Ορισμένοι, αντί να τα κάνουν μπουρδέλο (foutre le bordel) θα ήταν καλύτερα να κοιτάξουν αν μπορούν να πιάσουν δουλειά εκεί» δήλωσε χθες ο Μακρόν απευθυνόμενος σε αξιωματούχους κατά την διάρκεια μιας επίσκεψης στην Κορτέζ, ενοχλημένος που λίγο νωρίτερα, μισθωτοί και απολυμένοι πρώην εργαζόμενοι μιας βιομηχανίας εξοπλισμού αυτοκινήτων είχαν συγκρουστεί με αστυνομικούς στην προσπάθεια τους να τον συναντήσουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίζει την εργατική τάξη ο μοντέρνος Βοναπάρτης. Την έχει «στολίσει» αρκετές φορές με διάφορα «κολακευτικά επίθετα» όπως «αγράμματους» «τεμπέληδες» και «τίποτα». Ποιος να το περίμενε από ένα μορφωμένο απόφοιτο της φιλοσοφίας πρωθυπουργό να βρίζει… Σοκαρισμένη και οργισμένη απαντά η αντιπολίτευση.

Να σταματήσει να αφορά την εργατική τάξη το θυμικό. Ας απαντήσει με τα δικά της σωματειακά όπλα. Καθημερινή δράση σε κάθε τόπο δουλειάς με τη χρήση όλων των μορφών πάλης. Τα «μπουρδέλα» οι «τεμπέληδες» οι «αγράμματοι» και τα «τίποτα» να του επιστραφούν πακεταρισμένα με αποστολέα την απειθαρχία και ανυπακοή.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: