Συμφωνία των Πρεσπών: Όταν το ΝΑΤΟ χαίρεται… οι λαοί ανησυχούν…

Οι λαοί λοιπόν της περιοχής των Βαλκανίων, όταν το ΝΑΤΟ χαίρεται, ανησυχούν πολύ. Κι έχουν απόλυτο δίκιο. Ειδικά οι λαοί της παλιάς Γιουγκοσλαβίας, αλλά κι όλοι όσοι έφαγαν ντομάτες με απεμπλουτισμένο ουράνιο.

Κανονικά θα μπορούσα να τελειώσω το κείμενο εδώ. Αλλά ας τα πούμε λίγο.

 

Η συνηθισμένη τακτική…

Οι ιμπεριαλιστές, πάντα ελέγχουν τους λαούς με το “διαίρει και βασίλευε” (π.χ. Διάλυση Γιουγκοσλαβίας κλπ). Όχημά τους πάντα ο Εθνικισμός και η θρησκεία. Στόχος πάντα ο ίδιος: τα οικονομικά και γεωπολιτικά τους συμφέροντα. Σύμμαχοί τους πάντα τα κόμματα κι οι κυβερνήσεις της υποτέλειας και του κεφαλαίου. Σιγά λοιπόν που θα ξέφευγε από τον κανόνα η πρωτοδεύτερη φορά αριστερά κι ο Τσίπρας.

Συμφωνία των Πρεσπών : Όταν το ΝΑΤΟ χαίρεται... οι λαοί ανησυχούν...

Ο πυρήνας του θέματος…

Από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη θάλασσα, παίζεται χρόνια τώρα ένα παιχνίδι “μετακίνησης συνόρων” των δυο υπερδυνάμεων. Οι ΗΠΑ οπλίζουν τα τσιράκια τους με βάσεις και πυρηνικά με στόχο τη Ρωσία και τον περιορισμό της. Δημιουργούν κράτη – προτεκτοράτα σαν τα Σκόπια και το Κόσσοβο (Μήπως νάλεγα και την Ελλάδα; Γιατί όχι;). Έχουν κάνει λοιπόν τα κουμάντα τους. Από τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία, μέχρι την Τσεχία, την Ουγγαρία και πιό κάτω όλες σχεδόν τις χώρες των Βαλκανίων (και την Ελλάδα) τις έχουν του χεριού τους. Μέλη του ΝΑΤΟ, με βάσεις, με κυβερνήσεις – υπάκουα σκυλάκια. Τους λείπουν δυο τρία κομμάτια του παζλ. Σημαντικότερο είναι η ΠΓΔΜ, που είναι στο κέντρο των Βαλκανίων.

Συμφωνία των Πρεσπών : Όταν το ΝΑΤΟ χαίρεται... οι λαοί ανησυχούν...

Ήδη στο έδαφος των Σκοπίων, στα σύνορα με το Κόσοβο, υπάρχει η μεγαλύτερη βάση του κόσμου. Λέγεται «Camp Bondsteel» κι είναι 4.000 στρέμματα, 300 κτίρια, 10.000 άτομα στρατιωτικό προσωπικό, 140 αεροσκάφη και ελικόπτερα και έχει τον πιο βαρύ πολεμικό εξοπλισμό που υπάρχει στην Ευρώπη. Είναι λένε το μόνο ανθρώπινο κατασκεύασμα που φαίνεται από το διάστημα, εκτός από το Σινικό τείχος.

Συμφωνία των Πρεσπών : Όταν το ΝΑΤΟ χαίρεται... οι λαοί ανησυχούν...

Σκοπός της είναι η επιτήρηση όλων των Βαλκανίων και των δυτικών συνόρων της Ρωσίας, καθώς και του αγωγού πετρελαίου μήκους 900 χλμ. που θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με την Αδριατική μέσω Βουλγαρίας, FYROM και Αλβανίας και θα μεταφέρει 750.000 βαρέλια ημερησίως. Επίσης στα Σκόπια υπάρχει η μεγαλύτερη πρεσβεία των ΗΠΑ με ένα γιγαντιαίο κατασκοπευτικό μηχανισμό που ελέγχει όλα τα βαλκάνια. Κι εκεί είναι το κέντρο που ελέγχει και τις Νατοϊκές βάσεις που βρίσκονται στην Ελλάδα. Μ’ αυτά παρακολουθούν την Ανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο κι έχουν ουσιαστικά μεταφέρει τη μεγάλη τους βάση του Αβιάνο, καμιά χιλιάδα χιλιόμετρα πιό κοντά στη Ρωσία και στη Μέση Ανατολή.

Η συμφωνία των Πρεσπών…

Η ΠΓΔΜ όμως, είναι εκκρεμότητα εξ’ αιτίας της αντιπαράθεσης με την Ελλάδα για το όνομα. Αυτό το “κενό” πάνε να κλείσουν με τη συμφωνία των Πρεσπών και να τακτοποιήσουν κι αυτή τη χώρα, να ενταχθεί η “Βόρεια Μακεδονία” (να σας ζήσει το νεογνό) στη Νατοϊκή πολεμική μηχανή και νάναι πλήρης η ένταξη της χώρας αυτής στους σχεδιασμούς τους, μαζί με τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής και μαζί και τη δική μας.

Συμφωνία των Πρεσπών : Όταν το ΝΑΤΟ χαίρεται... οι λαοί ανησυχούν...

Αυτό το σενάριο υπηρετούν οι καλλιεργημένοι και αδρά πληρωμένοι εθνικισμοί, οι πιέσεις για κλείσιμο των υποθέσεων. Εκεί οφείλεται και το ότι οι δύο μαριονέττες (Τσίπρας – Ζάεφ) τα βρήκαν άρον άρον, αφού τέτοια ήταν η Νατοϊκή τους εντολή. Εκεί οφείλεται κι η πρεμούρα να κλείσει η συμφωνία των Πρεσπών γρήγορα με κάθε κόστος. Εκεί οφείλεται το θέατρο των γελωτοποιών – τουριστών βουλευτών – πρωθυπουργών και στα δύο κοινοβούλια, για να περιοριστούν οι αντιδράσεις και να εξασφαλιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία, όσο κι αν θα στοιχίσει στα χρηματοκιβώτια  του υπερατλαντικού παράγοντα και στο προσωπικό κύρος όλων όσων σήμερα παριστάνουν τις κυβερνήσεις των δύο χωρών. Αλλά εκεί οφείλονται κι οι αντιδράσεις της Ρωσίας, οι απελάσεις διπλωματών και η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης.

Έρχεται λοιπόν ο Τσίπρας κι εμφανίζει όλο αυτό το παιχνίδι σαν “μεγάλη επιτυχία. Φυσικά και είναι. Μεγάλη επιτυχία για το ΝΑΤΟ. Δείτε γι’ αυτό και την «Ολοκληρωμένη έκθεση («Integrated Country Strategy») του αμερικανικού ΥΠΕΞ για την Ελλάδα».

Το ποιος ωφελείται λοιπόν είναι προφανές και το ξέρανε κι οι γάτες από πριν.

Τους λαούς όμως της περιοχής, όλο αυτό το έργο με τη συμφωνία των Πρεσπών, σε τι τους ωφελεί;

1.Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΟΥΤΕ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΛΑΓΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ. Το τεχνητό κι ανύπαρκτο αρχικά αυτό θέμα, που δημιουργήθηκε από τα πάνω, από τις κυβερνήσεις, όχι μόνο δεν το λύνει, αλλά αντίθετα δίνει αέρα στα πανιά του αλυτρωτισμού και του εθνικισμού και συνεχίζει να παραμένει ανοιχτό για να κρατιούνται οι λαοί δέσμιοι. Η συμφωνία δεν κλείνει τα θέματα του αλυτρωτισμού, αλλά τα συντηρεί και τα διαιωνίζει.

2.ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΓΓΥΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ. Ούτε τη σταθερότητα, ούτε τα σύνορα, ούτε την ασφάλεια. Η συμμετοχή της χώρας μας όλα αυτά τα χρόνια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και η παρουσία των βάσεων στην Ελλάδα, δεν απέτρεψαν, αλλά αντίθετα όξυναν την τουρκική επιθετικότητα, η οποία αμφισβητεί καίρια κυριαρχικά δικαιώματά μας στο Αιγαίο. Δεν εμπόδισε την κατοχή του 40% της Κύπρου, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Το θεωρεί «ενιαίο επιχειρησιακό χώρο». Και σφυρίζει αδιάφορα μπροστά σε όλες τις ελληνοτουρκικές διαφορές.

3.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ, ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. Τα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για την περιοχή δεν είναι ούτε ειρηνικά, ούτε αμυντικά. Έτσι ανοίγει το δρόμο για αποσταθεροποίηση της περιοχής, αλλαγές συνόρων (άρχισαν με το Κόσσοβο και την ενθάρρυνση της φιλοδοξία της «Μεγάλης Αλβανίας») και πολεμικές συγκρούσεις και άλλους τυχοδιωκτισμούς. Οι βάσεις δεν φτιάχνονται για να προστατεύσουν τη χώρα και τα σύνορά μας, αλλά για να λειτουργήσουν ως ορμητήρια πολέμου και επεμβάσεων. Για να προστατεύσουν συμφέροντα ενεργειακών κολοσσών. Όλα αυτά όμως μετατρέπουν τη χώρα μας και την περιοχή μας σε μαγνήτη νέων πιθανών οικονομικών, πολιτικών, ακόμα και στρατιωτικών επιθέσεων. Όπως έχουν λειτουργήσει και μέχρι τώρα, σ’ όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή.

Οι λαοί λοιπόν της περιοχής των Βαλκανίων, όταν το ΝΑΤΟ χαίρεται, ανησυχούν πολύ. Κι έχουν απόλυτο δίκιο. Ειδικά οι λαοί της παλιάς Γιουγκοσλαβίας, αλλά κι όλοι όσοι έφαγαν ντομάτες με απεμπλουτισμένο ουράνιο. Συμφωνία των Πρεσπών : Όταν το ΝΑΤΟ χαίρεται... οι λαοί ανησυχούν...

Υ.Γ. Άσχετο : Στο βιβλίο λογικής που είχα στο σχολείο, υπήρχε ένα αντιπαράδειγμα λογικής: “Ο άνθρωπος έχει αυτιά. Ο ελέφαντας έχει αυτιά. Άρα ο άνθρωπος είναι ελέφαντας”.

Αν κάποτε ξαναβγεί τέτοιο βιβλίο, θάχει σαν αντιπαράδειγμα λογικής το “συλλογισμό”:

“Οι εθνικιστές είναι κατά της συμφωνίας. Το ΚΚΕ είναι επίσης κατά της συμφωνίας. Άρα το ΚΚΕ χέρι-χέρι με τους εθνικιστές. Θα πάει στη συγκέντρωση”.

Όταν κάποιος δε μπορεί να καταλάβει τι λέει μια αφίσα, τότε μάλλον είναι “ηλίθιος”.

Όταν έχει τη γνώμη ότι “όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι με τους άλλους”, τότε κατρακυλά προς το φασισμό (το ηλίθιος δεν έρχεται σε αντίθεση με αυτό).

Όταν όμως, εκτός από αυτά, κάποιος κατασκευάζει και φανταστικά “γεγονότα” για να στήσει άποψη, δεν είναι ούτε ηλίθιος, ούτε αφελής. Είναι προβοκάτορας κατ’ επάγγελμα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: