Σύγχρονος Καιάδας από το Δήμο Πάρου – Αποκλείει τους ευπαθείς και “σωματικά ακατάλληλους” από προσλήψεις

Τον απίστευτο αυτό ρατσισμό σε βάρος ενός τεράστιου αριθμού πολιτών ακόμα με κοινές ασθένειες, όπως το άσθμα, η υπέρταση ή ο διαβάτης, καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου, ζητώντας να αποσυρθούν οι όροι από τις προκηρύξεις.

Λίγο καιρό μετά το σάλο που προκάλεσε ο δήμαρχος Ζακύνθου, με τις αναφορές του σε “σακάτηδες” ακατάλληλους να δουλέψουν στις δημοτικές επιχειρήσεις τα ΑμεΑ και τους ανθρώπους κοντά στη σύνταξη, φαίνεται πως η δημοτική αρχή της Πάρου ζήλεψε αυτή τη “δόξα”, επεκτείνοντας μάλιστα ακόμα περισσότερο τις κατηγορίες των “ανεπιθύμητων” για πρόσληψη στο δήμο. Συγκεκριμένα, οι προκηρύξεις προσλήψεων του τελευταίο διαστήματος, ζητούν από τους υποψήφιους με υπεύθυνη δήλωση να μην ανήκουν σε ευπαθείς στον Covid ομάδες, και να βεβαιώνουν την καλή τους υγεία και σωματική καταλληλότητα.

Τον απίστευτο αυτό ρατσισμό σε βάρος ενός τεράστιου αριθμού πολιτών ακόμα με κοινές ασθένειες, όπως το άσθμα, η υπέρταση ή ο διαβάτης, καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου, ζητώντας να αποσυρθούν οι όροι από τις προκηρύξεις, οι οποίες επιπλέον βγήκαν σχεδόν εν κρυπτώ και με περιθώρια 2-3 ημερών για την κατάθεση αιτήσεων.  Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΛΑΣΥ:

«Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο τα χρόνια νοσήματα όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, το άσθμα κλπ., να αποτελούν λόγο αποκλεισμού από την εργασία. Φτάσαμε στο σημείο να διαμορφώνουμε τις συνθήκες για τους σύγχρονους “Καιάδες”  της ανεργίας που θα στέλνουμε τους “σωματικά ακατάλληλους”», προσθέτοντας πως θα πρέπει τώρα να αποσυρθούν αυτές οι αναφορές από τις προκηρύξεις. Μάλιστα, σε παρόμοια κατορθώματα επιδίδεται και η δημοτική αρχή Ηρακλείου, που προωθεί τον αποκλεισμό χρονίως πασχόντων και άλλων ευπαθών ομάδων από τις προσλήψεις προσωπικού στο δήμο.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: