“Σεισμός, σεισμός Δημήτρης Βερβεσός”;

Το πάρτι γενεθλίων έλαβε χώρα, στα ίδια γραφεία, των οποίων την πόρτα εννοεί να κρατά κλειστή ο κ. Βερβεσός, επικαλούμενος την πανδημία, σε κάθε πρόταση για συζήτηση των ζητημάτων που αφορούν στη μαχόμενη δικηγορία, σε κάθε πρόταση η οποία φυσικά προέρχεται από δικηγόρους, με τους οποίους ο κύριος Βερβεσός δεν έχει τεράστιες ιδεολογικές διαφορές. 

Την Παρασκευή στις 20 Νοεμβρίου, εν μέσω πανδημίας και με τα υγειονομικά πρωτόκολλα πολύ αυστηρά, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κύριος Δημήτρης Βερβεσός γιόρτασε τα γενέθλιά του, με φίλους, συγγενείς και συνεργάτες.

Τι μας νοιάζει εμάς, θα πείτε; Από πότε γίναμε δερβέναγες και κουτσομπόληδες;
Μας αφορά και έχουμε κάθε δικαίωμα σχολιασμού και κριτικής, καθώς ο εορτασμός δεν έλαβε χώρα σε ιδιωτικό χώρο, μα στα γραφεία του Συλλόγου.

Στα ίδια γραφεία, των οποίων την πόρτα εννοεί να κρατά κλειστή ο κ. Βερβεσός, επικαλούμενος την πανδημία, σε κάθε πρόταση για συζήτηση των ζητημάτων που αφορούν στη μαχόμενη δικηγορία, σε κάθε πρόταση η οποία φυσικά προέρχεται από δικηγόρους, με τους οποίους ο κ. Βερβεσός έχει τεράστιες ιδεολογικές διαφορές.

Είναι επίσης ο ίδιος άνθρωπος που μερικές μέρες πριν, επέμενε να υποστηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση συναθροίσεων, επικαλούμενος πάλι τη δημόσια υγεία.

Η δημόσια υγεία α λα καρτ, όποτε βολεύει, έρχεται σαν δικαιολογία για να μείνουν άλυτα σοβαρά ζητήματα του κλάδου ή για να μην διαρραγούν οι σχέσεις με την κυβέρνηση, ενώ πάει κυριολεκτικά περίπατο όταν έρχονται τα “παιδιά τα δικά μας” με τούρτες και σαμπάνιες να γιορτάσουν τον “γίγαντά τους”.

Η δημοσιοποίηση αυτών των προσωπικών στιγμών εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον ίδιο τον κ. Βερβεσό. Όχι μόνο γιόρτασε στα γραφεία του Συλλόγου, θεωρώντας τα τσιφλίκι του, αλλά θεωρήθηκε σκόπιμο το event να βιντεοσκοπηθεί και να δημοσιευθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σαν κάτι για το οποίο καμαρώνει κανείς. Στο βίντεο διαφαίνεται η αντίληψη πως τα μέτρα οφείλουν να τα τηρούν οι πληβείοι και δεν αγγίζουν “γίγαντες” και “σαμπανιοφόρους”.

Όπως προκύπτει δεν είναι δικό του, δεν το τραβά ο ίδιος, ούτε το παραγγέλνει, είναι των φίλων του, μα αυτό λίγο μας ενδιαφέρει. Θεσμικό ρόλο έχει εκείνος, αρά και οφείλει εξηγήσεις σε όλο το δικηγορικό σώμα, το οποίο και εξέθεσε με την στάση του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: