Σαν τη φιλοξενία των αστών δεν έχει – Προσφυγή του ΣΕΒ για την εξαίρεση των εργατών της COSCO από τα βαρέα κι ανθυγιεινά

Λίγο πριν την επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ στις εγκαταστάσεις της COSCO στον Πειραιά, οι Έλληνες βιομήχανοι ήδη είχαν κάνει το δικό τους “άτυπο” δώρο στον υψηλό επισκέπτη.

Τι κι αν ακούμε κάθε τόσο στα αστικά ΜΜΕ για την “κομμουνιστική Κίνα” που “καταπιέζει” μειονότητες, αλλά και αγνούς αμερικανόφιλους ομπρελοφόρους στο Χονγκ – Κονγκ, όταν μιλούν οι μπίζνες οι “ιδεολογικές διαφορές” κάνουν στην μπάντα και ο Ξένιος Δίας φοράει τα καλά του. Δεν είναι μόνο η άψογη υποδοχή από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης, που έδωσε εντολή να μετατραπούν Αθήνα και Πειραιάς σε απόρθητα φρούρια, προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα, το οποίο φυσικά δεν ενοχλεί κανένα έγκριτο δημοσιογράφο αν δεν προέρχεται από κακούς διαδηλωτές. Πριν ακόμα φτάσει σήμερα το απόγευμα ο Κινέζος πρόεδρος στις εγκαταστάσεις της COSCO στον Πειραιά μαζί με το ελληνικό πρωθυπουργικό ζεύγος  κι ενώ τα αστικά μέσα ασχολούνται με κύρια ζητήματα όπως το παλτό της Μαρέβας και η λιμουζίνα του Τζινπίνγκ με τα ιδεογράμματα, ο ΣΕΒ ήδη είχε φροντίσει να κάνει το δικό του “δωράκι” στον υψηλό επισκέπτη.

Μιλάμε για την προσφυγή του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων στο Συμβούλιο της Επικρατείας Ενάντια στη διοίκηση του Σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ, προκειμένου να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων από τα βαρέα ανθυγιεινά. Μια κατάκτηση που υπενθυμίζουμε ότι κερδήθηκε μετά από συνεχείς αγώνες των εργαζομένων, ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας και τις διαδοχικές αποφάσεις της αστικής δικαιοσύνης ενάντια στις κινητοποιήσεις τους. Σε κάθε περίπτωση, το σωματείο τους δεν πτοείται, εκδίδοντας ανακοίνωση – καταγγελία για τις μεθοδεύσεις του ΣΕΒ, καλώντας τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη:

Τα ΒΑΕ αποτελούν πέπλο προστασίας για επαγγέλματα στα οποία η επικινδυνότητα στην άσκησή τους είναι ιδιαίτερα σύνθετη και αυξημένη! Αποτελούν τη βασική, ελάχιστη ασφαλιστική συμβολή στον περιορισμό των συνεπειών του επαγγελματικού κινδύνου και της πρώιμης φθοράς της υγείας των εργαζομένων σε μια σειρά κλάδους, χώρους και ειδικότητες.

Λαγός μπροστά στο νέο Ασφαλιστικό που προετοιμάζεται μπαίνει ο ΣΕΒ καθώς με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αξιώνει να εξαιρεθούν οι λιμενεργάτες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στο λιμάνι του Πειραιά. Οι βιομήχανοι στρέφονται ενάντια στην κατάκτηση που απέσπασαν οι εργαζόμενοι στη διάρκεια των πολυήμερων απεργιακών τους κινητοποιήσεων πριν από ένα χρόνο, με τις οποίες ανέδειξαν ότι η βαριά και επικίνδυνη εργασία τους, σε συνδυασμό με το καθεστώς εργασιακής ζούγκλας που έχει επιβάλει η εργοδοσία (COSCO – ΟΛΠ), σακατεύουν εργαζόμενους και απειλούν ευθέως την ανθρώπινη ζωή.

Η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των λιμενεργατών της COSCO, αλλά και των εργαζόμενων συνολικά θα ενταθεί με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ συνέχεια των προηγούμενων ασφαλιστικών νόμων, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορία τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο λιμάνι, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν μέτρα συζήτησης, οργάνωσης και δράσης, να αποφασίσουν και να πάρουν μέρος μαζικά, μαχητικά στα συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη, ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που μετατρέπει την Κοινωνική Ασφάλιση σε ατομικό ρίσκο και δικαίωμα».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: